Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Τσίπρας για πρώτη φορά αντιμετωπίζει σοβαρή κρίση στο κόμμα του


Ο διευθυντής της ΚO του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης ομολόγησε την αδυναμία του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ να αντιληφθούν τι ακριβώς σημαίνει πολιτική

Γράφω στο κόμμα του, επειδή κατεδείχθη ότι σε πάρα πολλές περιπτώσεις αποφάσισε σε αντίθεση με την εκπεφρασμένη θέληση των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ. Από την παροιμιώδη κωλοτούμπα, που θα τον συνοδεύει εσαεί, από την στιγμή που τον ταύτισε με τον όρο ο ξένος Τύπος, έως την προσέλκυση στελεχών της αλήστου μνήμης παλαιού ΠΑΣΟΚ, αλλά και παριστάνοντες τους δεξιούς, υπουργοποιηθέντες εις βάρος των ακραιφνών Συριζαίων.

Φαίνεται ότι, εμπρός στον φόβο απώλειας της καρέκλας, στελέχη που δεν έχουν διακριθεί ιδιαίτερα στον επαγγελματικό και κοινωνικό στίβο, αρκούνταν σε κάποιες διαμαρτυρίες, ελάχιστες των οποίων δημοσιοποιούνταν. Τώρα όμως, που η εγκατάλειψη των χρυσοφόρων θώκων αποτελεί για τους περισσότερους οδυνηρή πραγματικότητα, η αμφισβήτηση των -νομιζομένων- ηγετικών ικανοτήτων του Α. Τσίπρα, βρίσκεται στην επικαιρότητα.

Βεβαίως, κανένα στέλεχος δεν ονομάτισε τον Α. Τσίπρα ως υπεύθυνο του καταποντισμού στις ευρωεκλογές και ιδίως στις αυτοδιοικητικές, αλλά και στις αναμενόμενες εθνικές, όμως όταν καταμαρτυρούνται τα λάθη όχι μόνον κατά την προεκλογική περίοδο, αλλά και καθ’ όλη την διάρκεια της διακυβέρνησης, είναι προφανές ότι αναφέρονται στον Τσίπρα, αφού ο ίδιος με μικρό αριθμό φίλων, καθόριζε την πολιτική.

Ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης, ομολόγησε την αδυναμία του Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ να αντιληφθούν τι ακριβώς σημαίνει πολιτική. Δήλωσε πως «τον Μάιο του 2019 πληρώσαμε μια ετεροχρονισμένη επιταγή με καθυστέρηση από το φθινόπωρο του 2014, όπου σε μια σειρά ζητημάτων είπαμε αυτά που θέλαμε και όχι αυτά που οι συνθήκες μας επέτρεπαν και αυτά που μπορούσαμε».


Δεν ήσαν δηλαδή σε θέση, επηρεασμένοι από τις ιδεοληψίες τους και έλλειψη πολιτικής παιδείας, να αντιληφθούν το αυτονόητο: ποιος είναι ο πραγματικός κόσμος, και ποιος ο νεφελώδης τον οποίο ονειρεύονταν στα μπαράκια. Και επέφεραν ανείπωτα εμπόδια στη μετέπειτα ομαλή λειτουργία του κράτους. Και όχι δεν ζητούν συγγνώμη, αλλά συνεχίζουν να παραπλανούν.

Ίσως, ο Α. Τσίπρας να κατελήφθη από έπαρση, μη αντιλαμβανόμενος ποιοι και γιατί προώθησαν τον ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, και αδιαφορούσε για τις εντυπώσεις που δημιουργούσε η συμπεριφορά του, στα στελέχη του κόμματος, αλλά και στον ελληνικό λαό. Η επιθετική αναφορά στον Κ. Μητσοτάκη με την φράση "είσαι πολύ λίγος για μένα", ενώ τον χαρακτήρισε "Στέφανο Χίο της πολιτικής", ήταν δείγμα πανικού.

Αλλά, στον πανικό, και γενικότερα στις δύσκολες στιγμές, δείχνει ο καθένας τον χαρακτήρα του. Ποιες είναι τελικά οι επιστημονικές, κοινωνικές, πολιτιστικές αλλά και πολιτικές περγαμηνές του Α. Τσίπρα, ώστε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης να είναι λίγος γι’ αυτόν;

Έδειξε βεβαίως και ποιο είναι το πολιτικό ήθος του, έχοντας δίπλα του τον Πολάκη, πράξη που εμμέσως καυτηρίασαν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, και όταν υπουργοποιεί γυρολόγους της πολιτικής για να δείξει δήθεν διεύρυνση του κόμματος, όταν τα ρουσφέτια "πέφτουν σύννεφο" και μόνον μετά τον θόρυβο ενεργεί, όταν σκοπίμως διχάζει τον λαό, είναι προφανές ότι οι ωραίες μέρες πέρασαν [ίσως μάθουμε και γιατί του έδωσε το δαχτυλίδι ο Αλαβάνος].

Όλο το βάρος της προεκλογικής εκστρατείας έπεσε πάνω στον Αλέξη Τσίπρα και κεντρικό ρόλο είχε κυρίως το Μέγαρο Μαξίμου και το πρωθυπουργικό περιβάλλον, σε σημείο που δεν υπήρξε ένα κεντρικό πολιτικό όργανο που να συνεδριάζει καθημερινά ως εκλογική επιτροπή με ό,τι αυτό σημαίνει.

Δεν μπορεί επομένως να αποστασιοποιηθεί από το βάρος της ευθύνης του εκλογικού αποτελέσματος. Τότε θα καταλάβει ποιος είναι ο "λίγος".

Ο Μακεδών
Voria


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]