Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Και εθνική ομάδα «Δημοκρατία της Τσαμουριάς»...


Και εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της «Δημοκρατίας της Τσαμουριάς» με διεθνή μάλιστα παρουσία, μας προέκυψε τώρα, καθώς και στο εσωτερικό της Αλβανίας αλλά και στην αλβανική διασπορά συνεχίζει να καλλιεργείται ο εθνικισμός και αλβανικός αλυτρωτισμός και μεγαλοϊδεατισμός με κάθε τρόπο.

Η «Εθνική Ομάδα Ποδοσφαίρου της Δημοκρατίας της Τσαμουριάς» φέρεται μάλιστα τις προηγούμενες ημέρες να κατέγραψε νίκες στο ενεργητικό της σε τουρνουά ποδοσφαίρου που οργάνωσε η CONIFA μια οργάνωση που αποκαλείται Συνομοσπονδία Ανεξάρτητων Ποδοσφαιρικών Ομοσπονδιών και συγκεντρώνει ομάδες από «χώρες», περιοχές που διεκδικούν αυτονομία η μειονοτικές ομάδες από όλες τις Ηπείρους..

Το γεγονός ότι προβάλλεται ως ομάδα μάλιστα της «Δημοκρατίας της Τσαμουριάς» γεννά σοβαρό θέμα νομιμότητας καθώς πρακτικά αμφισβητεί την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας μια και αναφέρεται σε de facto «κρατική οντότητα» και συνεπώς θα έπρεπε να είχε τεθεί σε διπλωματικό επίπεδο από την Αθήνα τόσο στα Τίρανα όσο και στην Ολλανδία που φέρεται να έχει την έδρα της η «Εθνική Ομάδα της Δημοκρατίας της Τσαμουριας» αλλά και σε χώρες που διεξάγονται τα πρωταθλήματα, και να έχει ζητηθεί η λήψη μέτρων κατά της παράνομης αυτής οργάνωσης.


Στην CONIFA εκτός από την Ποδοσφαιρική Ομάδα της «Δημοκρατίας της Τσαμουριάς» εκπροσωπούνται επίσης μεταξύ άλλων το Ψευδοκράτος, το Νταρφουρ η Δ. Σαχάρα, η Ζανζιβάρη, το Κουρδιστάν, το Παντζαβ, το Θιβέτ, επίσης η Αμπχαζία, η Κριμαία, η «Δημοκρατία του Ντονεσκ» η Σαρδηνία, η Ν. Οσετία, ή το Κεμπέκ, το Κιριμπάτι κ.α.

Η CONIFA, έχει ιδρυθεί από τον Ιούνιο του 2013 διοργάνωσε το πρώτο Παγκόσμιο Ποδοσφαιρικό Κύπελο το 2014 στο Osterstund της Σουηδίας και η «Εθνική Ομάδα της Δημοκρατίας της Τσαμουριάς» φαίνεται ότι έχει διακριθεί σε πολλά από τα τουρνουά που έχει διοργανώσεις ,όπως στο τελευταίο που είναι σε εξέλιξη στην Αρμενία και για τα αποτελέσματα της ομάδας υπάρχουν θετικά σχόλια στον Αλβανικό Τύπο.

Η CONIFA υποστηρίζει όπως αναφέρει στο καταστατικό της ομάδες από εθνότητες, de facto έθνη, περιοχές μειονοτικές ομάδες, και αθλητικά «αποκλεισμένες» περιοχές..

Στην επίσημη ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας όμως προβάλλεται μια προκλητική εικόνα καθώς στην παρουσίαση της «Τσαμουριάς» περιγράφεται ως ο «όρος που χρησιμοποιείται σήμερα κυρίως από τους Αλβανούς για μέρη της παραθαλάσσιας περιοχής της Ηπείρου στην Νότια Αλβανία και στην ιστορική ελληνική περιοχή της Ηπείρου που παραδοσιακά συνδέεται με τον πληθυσμό που ομιλεί την αλβανική γλώσσα και ονομάζονται Τσάμηδες».


Ν.Μ.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]