Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

3.800 εκτελεσμένοι, στο βωμό της ψηφοθηρίας!


Τέσσερα χρόνια ακριβώς από τον Ιούνιο του 2015, που η Επιτροπή της Βουλής ολοκλήρωσε το πόρισμά της για τις γερμανικές αποζημιώσεις, η κυβέρνηση την πήρε και την έθαψε στα συρτάρια της. Επί 4 χρόνια που έγλειφε τη γερμανική κυβέρνηση, οι αποζημιώσεις ήταν κακό πράγμα. Θυμήθηκε το κατοχικό δάνειο και τους 3.800 εκτελεσμένους από τη Βέρμαχτ μόλις η κ Μέρκελ έγινε, από σύμμαχος του κ.Τσίπρα, άπιαστο όνειρο γιαυτόν.

Αυτή είναι ίσως η μεγαλύτερη ιεροσυλία και ατιμία που διαπράττει η κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ σε βάρος της ελληνικής ιστορίας και των θυμάτων της, προκειμένου να τους χρησιμοποιήσει ως προεκλογικό λουκουμάκι για αφελείς, αμνήμονες και αφιλότιμους ψηφοφόρους.

Η υποκρισία της κυβέρνησης ξεσκεπάζεται εύκολα. Αν θέλει πραγματικά να δράσει υπέρ των οφειλών ας επιτρέψει στον υπουργό Δικαιοσύνης Μ.Καλογήρου να υπογράψει την εκτέλεση της απόφασης για τις γερμανικές αποζημιώσεις υπέρ των Διστομιτών. Ήταν άλλωστε δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ. Έχει μερικές μέρες ακόμα να το κάνει…

Η κυβέρνηση αποφάσισε μετά από αιδήμονα σιγή 4 ετών να στείλει στη γερμανική κυβέρνηση πρόσκληση για έναρξη διαπραγματεύσεων όσον αφορά στις λεγόμενες γερμανικές αποζημιώσεις.

Το θυμήθηκε παραμονή των εκλογών, που χρειάζεται όσο τίποτε άλλο ψήφους, πουλώντας την πατριδολατρία, που δεν έχει εδώ και χρόνια.

Και το θυμήθηκε παραμονή των με βεβαιότητα χαμένων εκλογών, που σημαίνει ότι η κίνησή του δεν θα έχει καμιά επίπτωση στην αριστερίστικη κυβέρνηση απέναντι στη Γερμανία.


Και το θυμήθηκε παραμονή των εκλογών που αναμένεται να κερδίσει η αντιπολίτευση, ως μια πολύ καλή ευκαιρία για να βάλει την επόμενη κυβέρνηση σε μια εξαιρετικά δύσκολη θέση. Να τη θέσει σε σύγκρουση με τη Γερμανία αν επιμείνει στη διεκδίκηση των αποζημιώσεων ή σε σύγκρουση με τους Έλληνες πολίτες αν υποχωρήσει!

Μ αυτό το αισχρό σκεπτικό η δήθεν πατριωτική κυβέρνηση και το αντιπατριωτικό κόμμα της ιεροσυλούν πάνω από τουλάχιστον 3.800 Έλληνες πατριώτες, εκτελεσμένους από τις γερμανικές δυνάμεις κατοχής:

Στην Κάνδανο και το Κοντομάρι της Κρήτης 203. Στην Παραμυθιά της Θεσπρωτίας 49. Στο Κομμένο της Άρτας 317. Στην Κλεισούρα της Καστοριάς 280. Στη Δράκεια της Ν Αγχιάλου 118. Στη Μουσιωτίτσα των Ιωαννίνων 153. Στο Μεσόβουνο και τους Πύργους Βερμίου 520. Στην περιοχή του Βιάννου της Κρήτης 461. Στα Νέα Κερδύλια της Αμφίπολης 250. Στο Δίστομο 218. Στα Καλάβρυτα 1300. Στο Μονοδένδρι Λακωνίας 118. Για να αναφέρουμε τους πιο γνωστούς τόπους μαρτυρίου.

Το ειρωνικό και συνάμα εξευτελιστικό για τη στάση της κυβέρνησης και του κόμματος είναι ότι όλοι αυτοί, αλλά και οι άλλοι που σκοτώθηκαν από τα στρατεύματα κατοχής, έχασαν τη ζωή τους επειδή ακριβώς δεν φοβήθηκαν να κάνουν ό,τι κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ εδώ και 4,5 χρόνια. Να υπερασπιστούν αυτά που πιστεύουν. Να μείνουν συνεπείς. Και να πουν όχι σ αυτά που δεν πιστεύουν.

Η κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ, αντί να ακολουθήσουν το παράδειγμα των Ελλήνων πατριωτών προτίμησαν εδώ και 4,5 χρόνια τη στάση των κατοχικών πρωθυπουργών. Με τις ίδιες ακριβώς δικαιολογίες που έλεγαν κι εκείνοι. Ότι θα ήταν πιο χρήσιμο στη χώρα και τους Έλληνες αν κυβερνούσαν αυτοί αντί της γερμανικής κομαντατούρας. Μα, ολόϊδια!

Τώρα, μετά από 4 χρόνια από το πόρισμα της διακομματικής Επιτροπής Κωνσταντοπούλου, σε συνεργασία με το Λογιστήριο του Κράτους, την Τράπεζα της Ελλάδος, τη λεπτομερέστατη αμέσως μετά τον πόλεμο έκθεση Ζολώτα για τις καταστροφές και τις άοκνες επί δεκάδες χρόνια μάχες της Εθνικού Συμβουλίου Επιτροπής Διεκδίκησης των Γερμανικών Αποζημιώσεων με τους Μ. Γλέζο, Γ. Κασιμάτη, Στ. Ληναίο, Δ. Βασιλειάδη και τους εκλιπόντες Ευαγ. Μαχαίρα Γ. Α. Μαγκάκη, αλλά και τον Χρ. Τσιντζιλώνη και άλλους, η κυβέρνηση θυμήθηκε να στείλει ρηματική διακοίνωση στο Βερολίνο!

Στην οποία το Βερολίνο απάντησε με το αναμενόμενο θράσος και αλαζονεία, ότι το θέμα έχει κλείσει οριστικά για τη Γερμανία. Αν και παραμένει ασαφές πόσα χρωστούσε αρχικά η Γερμανία και πόσα πρέπει να πληρώσει τώρα -δεδομένων των τόκων επί του αρχικού δανείου και των χωρών που υποστηρίζουν ότι δεν έχουν πάρει αρκετά- ένας συγγραφέας έχει διακινδυνεύσει μια εκτίμηση: σύμφωνα με τον Pablo De Grieff, συγγραφέα του βιβλίου «The Handbook of Reparations», μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 1965 η Γερμανία είχε καταβάλει 4,5 δισ. δολάρια, τα οποία αυξήθηκαν συνολικά σε άνω των 38,6 δισ. δολ. μέχρι το 2000.

Επιπλέον, η Γερμανία υπέγραψε συμφωνία στις 10 Σεπτεμβρίου 1952, επιβεβαιώνοντας πως η Δυτική Γερμανία θα συμφωνούσε να πληρώσει 3 δισ. γερμανικά μάρκα στο Ισραήλ σε δόσεις και 450 εκατ. γερμανικά μάρκα στο Παγκόσμιο Εβραϊκό Κογκρέσο, ομοσπονδία που εκπροσωπεί τις εβραϊκές κοινότητες, σε διάστημα 12 ετών.

Η Πολωνία διεκδικεί τελευταία και επίσημα από τη Γερμανία 685 δις ευρώ για τις καταστροφές που έχει υποστεί και η Γερμανία και εκεί αντιστέκεται.

Για την ιστορία, η πρώην πρόεδρος της Βουλής έχει μηνύσει τον πρωθυπουργό και έχει καταγγείλει εδώ και καιρό την κυβέρνηση ότι κρατάει στο συρτάρι την Έκθεση της Επιτροπής της για να μη χαλάσουν τις σχέσεις τους με Μέρκελ και Σόιμπλε, που τους χαϊδεύουν όσο κάνουν ό,τι τους ζητάνε. Προκειμένου να κρατήσουν τις καρέκλες τους.

Για την ιστορία, η χώρα διεκδικεί 340 δις ευρώ από τη Γερμανία:

1. Για αποζημιώσεις για τα θύματα της ναζιστικής θηριωδίας

2. Για επανορθώσεις προς το κράτος για καταστροφή και λεηλασία του δικτύου και των υποδομών

3. Για το αναγκαστικό κατοχικό δάνειο

Επιπλέον, απαιτείται η επιστροφή πάνω από 8.500 αρχαιολογικών αντικειμένων και κειμηλίων που έκλεψαν ή λεηλάτησαν οι Γερμανοί.

Για την ιστορία, η κυβέρνηση και ο πρόεδρος της Βουλής κάθε χρόνο προαναγγέλλουν την κατάθεση στη Βουλή της Έκθεσης και την ψήφισή της από τα κόμματα και κάθε χρόνο κοροϊδεύουν. Και δέησαν να το κάνουν τελικά μετά από 4 χρόνια τον Απρίλιο φέτος! Και από τον Απρίλιο μέχρι σήμερα η Έκθεση ήταν πάλι στο συρτάρι, ψηφισμένη από το σύνολο σχεδόν της Βουλής, αλλά, έπρεπε να χρησιμοποιηθεί ως προεκλογικό χαρτί της κυβέρνησης προς ανάλγητους και αφελείς ψηφοφόρους! Και όχι ως απαίτηση της Ελλάδας! 3.800 εκτελεσμένοι ρίχνονται στο καλάθι της ψηφοθηρίας! Για μια καρέκλα! Αίσχος.

Γ. Παπαδόπουλος - Τετράδης
Liberal



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]