Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι νέοι διωγμοί των Χριστιανών

Κηλίδες αίματος σε άγαλμα του Ιησού μετά από έκρηξη βόμβας σε εκκλησία της Σρι Λάνκα

Γράφει η Σερένα Νομικού

Σύμφωνα με τους ηγέτες της Ρωμαιοκαθολικής και Προτεσταντικής Εκκλησίας της Γερμανίας, ενόψει της αιματηρής τρομοκρατικής επίθεσης στη Σρι Λάνκα εναντίον Χριστιανών (άρθρο), οι χριστιανικές μειονότητες στη Μέση Ανατολή και αλλού καταπιέζονται και κινδυνεύουν να εξαφανιστούν εντελώς. Ανέφεραν επίσης πως η θρησκευτική ελευθερία απειλείται σε παγκόσμιο επίπεδο (πηγή), ενώ συνέταξαν μία μελέτη 70 σελίδων με την ονομασία «Οικουμενική έκθεση για τη θρησκευτική ελευθερία των Χριστιανών παγκοσμίως».

Κατά την έκθεση, οι Χριστιανοί στη Μέση Ανατολή και στη Βόρεια Αφρική αντιμετωπίζουν τις μεγαλύτερες απειλές, ενώ γενικότερα οι μακροπρόθεσμες τάσεις και οι επιπτώσεις της τρομοκρατίας που προέρχεται από το «Ισλαμικό Κράτος» (IS) θα προκαλέσουν το τέλος της παρουσίας Χριστιανών σε ορισμένες χώρες. Κυρίως στην υποσαχάρια Αφρική, συμπεριλαμβανομένης της Β. Νιγηρίας, οι Χριστιανοί είναι θύματα ενός ισλαμικού τρόμου άνευ προηγουμένου. Επίσης σε περιοχές της Κίνας, του Βιετνάμ και των χωρών της πρώην Σοβιετικής Ένωσης που κυβερνώνται από καταπιεστικά απολυταρχικά καθεστώτα.

Από την άλλη πλευρά, οι Γερμανοί νομοθέτες ζήτησαν την ισχυρότερη προστασία των χριστιανικών μειονοτήτων σε ολόκληρο τον κόσμο, ενώ μέλη της κυβέρνησης της χώρας (CDU), οι φιλελεύθεροι (FDP) και οι Πράσινοι, εξέφρασαν την ανησυχία τους για την αυξανόμενη βία κατά των Χριστιανών. Σύμφωνα δε με το Γερμανό Επίτροπο για τη θρησκευτική ελευθερία, «Οι Χριστιανοί είναι στόχος των ριζοσπαστών μουσουλμάνων σε παγκόσμιο επίπεδο, ενώ πρόκειται για ένα ακατανόητο φαινόμενο δεδομένης της στενής σχέσης του Χριστιανισμού με το Ισλάμ».


Θεωρείται πάντως πως οι επιθέσεις στη Σρι Λάνκα δεν αποτελούν μία μεμονωμένη περίπτωση, αφού τα εθνικιστικά κινήματα βουδιστών, ινδουιστών και μουσουλμάνων στην Ασία γίνονται όλο και πιο επικίνδυνα. Τέλος, με βάση τις δηλώσεις του αντιπροέδρου της FDP στη γερμανική Βουλή, περισσότεροι από 100 εκ. Χριστιανοί ζουν σε χώρες που το βασικό δικαίωμα της θρησκευτικής ελευθερίας σήμερα δεν γίνεται σεβαστό. Ως εκ τούτου η Ευρώπη πρέπει να το υπερασπιστεί σε ολόκληρο τον κόσμο.

Συνεχίζοντας, τα παραπάνω δεν φαίνεται να γίνονται σεβαστά από τους Δημοκρατικούς των Η.Π.Α., ούτε από τα αριστερά, διεθνιστικά και άθρησκα κόμματα της Ευρώπης. Το γεγονός αυτό συμπεραίνεται από τη συντονισμένη απόφαση των B. Obama και H. Clinton να μην χρησιμοποιήσουν τη λέξη «Χριστιανός» για να περιγράψουν τα θύματα των βομβιστικών επιθέσεων της Κυριακής του Πάσχα στη Σρι Λάνκα, μεταξύ άλλων εναντίον τριών καθολικών εκκλησιών (εικόνα, παρά το ότι έκαναν το αντίθετο για τους μουσουλμάνους της Νέας Ζηλανδίας). Λογικά λοιπόν επικρίθηκαν από την πλειοψηφία των Αμερικανών, ενώ ορισμένοι τους κατηγόρησαν πως η απόφαση τους είχε σκοπό να υπονομεύσει τη χριστιανική πίστη στις Η.Π.Α. (αν και εγώ πιστεύω πως η στάση τους, όπως των υπολοίπων υποστηρικτών της παγκοσμιοποίησης τύπου Soros, είναι σύμφωνη με τα συμφέροντα των ελίτ που υπηρετούν).

Ούτε στην Ελλάδα βέβαια είδαμε κάποια έντονη αναφορά από την κυβέρνηση ή από την Εκκλησία στα συγκεκριμένα γεγονότα, αλλά και γενικότερα στους απίστευτους διωγμούς που υφίστανται οι Χριστιανοί διεθνώς. Εν προκειμένω, πολύ περισσότερο για όσους πιστεύουν στην Ορθοδοξία χωρίς αυτό να σημαίνει πως είναι θρησκόληπτοι, η στάση της Ελλάδας υπολείπεται σε μεγάλο βαθμό από την αντίστοιχη της Γερμανίας, συνιστώντας μία ακόμη ντροπή για την πολιτική και πνευματική ηγεσία της χώρας μας.

Κλείνοντας υπενθυμίζω πως μόνο το Μάρτιο στη Γερμανία, σύμφωνα με τη WELT, σημειώθηκαν βανδαλισμοί ή/και εμπρησμοί σε τέσσερις εκκλησίες, ενώ εξελίσσεται ένας υπόγειος πόλεμος στην Ευρώπη, με στόχο όλα τα σύμβολα του Χριστιανισμού. Στη Γαλλία δε κάθε μία ημέρα βεβηλώνονται δύο εκκλησίες (πηγή), ενώ το 2018 σημειώθηκαν 1.063 επιθέσεις εναντίον χριστιανικών συμβόλων.
Κατά την άποψη μου λοιπόν η Εκκλησία πρέπει να πάψει να συμπεριφέρεται παθητικά και να αντιμετωπίσει πολύ σοβαρά το θέμα, σημειώνοντας πως ανέκαθεν οι οικονομικοί ή άλλοι πόλεμοι κατέληγαν σε θρησκευτικούς που είναι εξαιρετικά αιματηροί. Φυσικά ισχύει κάτι ανάλογο και για την Πολιτεία, η οποία είναι υποχρεωμένη να προστατεύει την επίσημη θρησκεία του κράτους και να μην είναι ανεκτική σε τέτοιες καταστάσεις, οπουδήποτε και αν συμβαίνουν στον πλανήτη.

Εύχομαι Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα σε όλες τις Ελληνίδες και στους Έλληνες, ελπίζοντας να αναστηθεί κάποια στιγμή και η πατρίδα μας, ξεφεύγοντας από την παγίδα που την έχουν οδηγήσει οι θλιβερές κυβερνήσεις της, ειδικά μετά το 2009. Ελπίζω επί πλέον να αποφύγουμε όλοι τη νέα παγίδα των εκλογών και να μη χαρακτηριστούμε ως ανόητες και ανόητοι, όπως θα είμαστε εάν ψηφίσουμε ξανά εκείνα τα κόμματα που δυστυχώς υπερισχύουν στης δημοσκοπήσεις, παρά το ότι κατέστρεψαν τη χώρα και την καταδίκασαν σε μία εξαθλιωμένη αποικία των Γερμανών. Θα ήταν δηλαδή ντροπή μας να ψηφίσουμε ΝΔ, ΠΑΣΟΚ (ΚΙΝΑΛ), ΑΝΕΛ ή ΣΥΡΙΖΑ. Εάν δεν εμπιστευόμαστε κάποιο από τα υπόλοιπα, τότε είναι πολύ απλό: ΛΕΥΚΟ στις κάλπες, αλλά όχι αποχή.

Σημείωση: Πτυχία Νομικής και μεταπτυχιακά είχαν οι τρομοκράτες στη Σρι Λάνκα, ενώ προέρχονταν από την μεσαία ή ανώτερη τάξη και είχαν σπουδάσει ή ζήσει στο εξωτερικό. Τελικά 359 οι νεκροί από τις επιθέσεις και πάνω από 500 οι τραυματίες.Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]