Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο απελπισμένος Τσίπρας μοιράζει ξανά τον... αριστερό σανό


Ο Τσίπρας προσπαθεί να μας πείσει ότι είναι ξανά το 2015 κι ότι η ελπίδα έρχεται απέναντι στην ακροδεξιά. Όμως, ο αριστερός «σανός» δεν πουλάει πια

Και ξαφνικά ο Αλέξης Τσίπρας έγινε αριστερός ξανά. Διαγράφοντας με μια μονοκονδυλιά τα τέσσερα χρόνια της δεξιάς στροφής με σκληρά μνημόνια, κολωτούμπες και… thanassis come σαν το καλύτερο σκυλάκι της Μέρκελ όπως είχε πει η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Λησμονώντας την αριστερο-ακροδεξιά συμμαχία που κυβερνούσε μέχρι πριν από λίγες ημέρες. Ξεχνώντας ακόμη και τον πόλεμο κατά της διαπλοκής που ξεχάστηκε στα κομματικά συρτάρια της Κουμουνδούρου. Από εκεί που ξεκίνησαν οι βόλτες του Νίκου Παππά στη Βενεζουέλα, οι off shore της Αυγής, οι δικηγόροι των υπεράκτιων εταιρειών, η εξυπηρέτηση μεγάλων οικονομικών συμφερόντων, ο σφιχτός εναγκαλισμός με μιντιάρχες με δουλειές στο ελληνικό δημόσιο.

Ο Αλέξης Τσίπρας παρουσίασε το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποιώντας όλα τα «αριστερού τύπου» κόλπα που τον έφεραν στην εξουσία. Ο «αριστερός σανός» με απλά λόγια που δόθηκε σε ποσότητες μέχρι το 2015 επιχειρείται να ξαναδοθεί σε έναν κόσμο που ο Τσίπρας πιστεύει ότι έχει κοντή μνήμη.

Επίκληση του αριστερού παρελθόντος, η γροθιά σηκωμένη, λίγο Bella Ciao, πολύ δήθεν υπεράσπιση των δικαιωμάτων των μειονοτήτων, πάσης φύσεως, χειροκροτήματα κάθε φορά που ο Τσίπρας μιλούσε για τους «άλλους», για τους ακροδεξιούς», συνθήματα αλλά όχι με τόσο ενθουσιασμό όπως το 2014 όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν καβάλα στο κύμα.


Ήταν μια καλή παράσταση ή μάλλον η συνέχιση του σόου που ξεκίνησε από το Γαλάτσι, πήγε Καλαμάτα, στη συνέχεια Πάτρα και θα συνεχιστεί τις επόμενες ημέρες, μέχρι τις 26 Μαΐου.

Η προσπάθεια προφανής. Αναπτέρωση του ηθικού, επίκληση της αριστερής ηθικής, τρομοκράτηση του κόσμου με τη λογική «έρχονται οι ακροδεξιοί, Ελληνες ξυπνήστε».

Αλλά από την άλλη είναι τόσο αστείο να βλέπεις την Ελενα Κουντουρά, κορυφαίο στέλεχος των ΑΝΕΛ, πριν της Νέας Δημοκρατίας και της ψεκασμένης Δεξιάς, κόρη του αρχηγού των χουντοβασιλικών, να βρίσκεται ακριβώς πίσω από τον Τσίπρα και να χειροκροτεί με τόση θέρμη.

Αστείες εικόνες

Ηταν τόσο γελοίο να βλέπεις τον Πέτρο Κόκκαλη με υψωμένη γροθιά να στέκεται εκεί που το 2014 στεκόταν η ηγετική μορφή της Αριστεράς, ο Μανώλης Γλέζος.

Και είναι τόσο αστείο να προσπαθεί να μας πείσει ένας απαξιωμένος πρωθυπουργός, που ίδρωνε και ξεΐδρωνε για να φέρει σε πέρας το έργο του, ότι όλα πάνε καλά στον ΣΥΡΙΖΑ κι ότι η… ελπίδα θα ξανάρθει στις 26 του Μάη.

Υποτιμώντας τη νοημοσύνη των πολιτών, αλλά και ξεχνώντας από πού ξεκίνησε, τι έκανε, με ποιους αγκαλιάστηκε και ποιους προσκύνησε για να παραμείνει στην εξουσία για λίγο ακόμη.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα πάει έτσι μέχρι τέλους. Κάνοντας απλά αυτό που ξέρει καλά. Να επικαλείται την ασθενή μνήμη του κοινού που νομίζει ότι αυτό που βλέπει είναι εικονική πραγματικότητα.

Ο πρωθυπουργός και ο ΣΥΡΙΖΑ θέλουν να κάνουν κάτι πολύ απλό. Να ξεγελάσουν με τα ίδια πολιτικά όπλα τους ψηφοφόρους. Να δημιουργήσουν ένα ψεύτικο συγκρουσιακό δίπολο αριστεράς – ακροδεξιάς ή πιο παραστατικά «ή εσείς ή εμείς».

Βεβαίως δεν μπορεί να δώσει απάντηση γιατί επέλεξε το 2015 να συγκυβερνήσει με τον Πάνο Καμμένο κι όχι με τις κεντροαριστερές δυνάμεις.

Γιατί συνέχισε επί τέσσερα χρόνια στα ακροδεξιά μονοπάτια που τον οδηγούσε ο κυβερνητικός εταίρος που του έμαθε να γράφει με το δεξί.

Ποτέ δεν θα μάθουμε γιατί ποτέ δεν θα μας απαντήσει, τι έγινε η μάχη κατά της διαπλοκής. Με τα νταραβέρια του Παππά και του Πετσίτη και με μπροστάρη τον γιο του Κόκκαλη (που για τον Τσίπρα είναι απλά ο εγγονός του υπουργού του βουνού).

Δεν θα μάθουμε επίσης γιατί ανεχόταν στις πλατείες της οργής τους Χρυσαυγίτες. Γιατί οι ψήφοι του δεν «βρομούσαν» στη Βουλή ή γιατί ξέπλυνε τους χρυσαυγίτες βουλευτές ο Πάνος Καμμένος σ’ εκείνο το ταξίδι στο Καστελόριζο όταν οι … αριστεροί βουλευτές έβγαζαν φωτογραφίες με τον Κασιδιάρη.

Δεν θα μας απαντήσει ο αριστερός Τσίπρας γιατί δεν είχε το θάρρος και την ηθική υπόσταση να αναλάβουν τις ευθύνες τους για το έγκλημα στο Μάτι.

Υπό κατάρρευση

Και φυσικά ο πρωθυπουργός στην κακοπαιγμένη φιέστα που έστησε για να ανακοινώσει ένα ψηφοδέλτιο ήττας, δεν μας απάντησε για τις καταγγελίες του Μαρινάκη που τσάκισαν το ηθικό πλεονέκτημα του ΣΥΡΙΖΑ και αποκάλυψαν το παραμύθι ότι είναι κόμμα του λαού κι όχι των ελίτ.

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν τον Τσίπρα να καταρρέει. Κοντά στις 10 μονάδες στις ευρωεκλογές, άλλες τόσες στις εθνικές. Ακόμη και το μισό να είναι το τελικό αποτέλεσμα ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει υποστεί δεινή ήττα. Όπως και οι εκλεκτοί του στους δήμους και τις περιφέρειες, όπως και το ευρωψηφοδέλτιο που αποπνέει απελπισία.

Τα κόλπα δεν πιάνουν πλέον, το 2015 δεν γυρίζει επειδή το είπε ο Τσίπρας. Η ελπίδα που δεν ήρθε ποτέ δεν μπορεί να αναστηθεί μόνο και μόνο επειδή κάποιες ετερόκλιτες αριστεροδεξιές φιγούρες ύψωσαν τη σημαία της νίκης και τραγούδησαν άσματα της αριστεράς.

Ο Τσίπρας δεν μπορεί να πουλάει άλλο την αριστερή πραμάτεια του. Τα υψωμένα γάντια και οι καθαρίστριες δεν μένουν πια εδώ. Και το παραμύθι δεν έχει δράκο.

Τα Νέα


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]