Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πρέσβης ΗΠΑ σε Ρωσία-Τουρκία: «"Κλειδώσαμε" την Αν. Μεσόγειο με 200.000 τόνους ισχύος και είμαστε έτοιμοι για μάχη»


Πρωτοφανής πρόσκληση από τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Μόσχα, Jon Huntsman, ο οποίος αφού προσγειώθηκε σε αμερικανικό αεροπλανοφόρο στην Ανατολική Μεσόγειο δήλωσε απευθυνόμενος στις χώρες που αμφισβητούν τα αμερικανικά σχέδια, πως η "περιοχή έχει "κλειδωθεί" με 200.000 τόνους διπλωματίας, αν έχετε και εσείς 200.000 τόνους διπλωματίας σας προσκαλούμε"!

Για πρώτη φορά από το 2016 και για δεύτερη φορά τις τελευταίες δύο δεκαετίες, δύο αεροπλανοφόρα των ΗΠΑ επιχειρούν μαζί και ταυτόχρονα στη Μεσόγειο θάλασσα. Η τελευταία φορά ήταν όταν τον Ιούνιο του 2016 επιχείρησαν μαζί το αεροπλανοφόρο "Harry S. Truman" και το "Dwight D. Eisenhower".

Οι δηλώσεις του πρέσβη των ΗΠΑ έχουν προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις τόσο από Μόσχα όσο και από Άγκυρα.

Παράλληλα, καθόλου τυχαίο δεν είναι και το γεγονός της δημοσιοποίησης επίσημου βίντεο από την άσκηση που δείχνει εντυπωσιακές και επιβλητικές εικόνες των δύο αεροπλανοφόρων και του υπόλοιπου στόλου που συμμετείχε.

Το αεροπλανοφόρο "John C. Stennis" πέρασε τη διώρυγα του Σουέζ και εισήλθε στην Μεσόγειο για να ενωθεί με τον 5ο στόλο κρούσης που υποστηρίζει το αεροπλανοφόρο του αμερικανικού Ναυτικού "USS Abraham Lincoln".


Πιο αναλυτικά ο πρέσβης των ΗΠΑ δήλωσε:

«Κάθε ένα από τα αεροπλανοφόρα μας, αντιπροσωπεύει 100.000 τόνους διεθνούς διπλωματίας.

Η διπλωματική επικοινωνία και ο διάλογος πάνε μαζί με την ισχυρή άμυνα και αυτά τα πλοία δείχνουν στη Ρωσία ότι αν πραγματικά επιθυμεί καλύτερες σχέσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες, τότε πρέπει να τερματίσει τις αποσταθεροποιητικές δραστηριότητες της σε όλο τον κόσμο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

"Το αεροπλανοφόρο κλάσης Nimitz"USS Abraham Lincoln" και το "John C. Stennis "εκπροσωπούν 100.000 τόνους διεθνούς διπλωματίας.

Όταν έχουμε 200.000 τόνους διπλωματίας που ταξιδεύουν στη Μεσόγειο, αυτή είναι forward-operating διπλωματία, τίποτα άλλο δεν χρειάζεται να ειπωθεί», δήλωσε ο Huntsman.

Εχουμε 200.000 τόνους διπλωματίας, αν έχετε και εσείς 200.000 τόνους διπλωματίας σας προσκαλούμε» τόνισε, δίνοντας ανοικτή πρόσκληση σε Ρωσία και Τουρκία.

«Κάθε ένα από τα αεροπλανοφόρα μας που πλέουν αυτή τη στιγμή αντιπροσωπεύει ένα πολύ μεγάλο όγκο της διεθνούς διπλωματίας. Ο 6ος αμερικανικός στόλος θα φροντίσει για αυτό», τόνισε ο ίδιος.

Κάθε αεροπλανοφόρο μας διαθέτει δεκάδες αεροσκάφη.

Συνολικά στην Α.Μεσόγειο διαθέτουμε 10 πλοία, 130 αεροσκάφη και 9.000 προσωπικό και πεζοναύτες που θα συμμετέχουν σε συνεχείς ασκήσεις.

Τα αεροπλανοφόρα μας δείχνουν στους Ρώσους ότι εάν θέλουν να βελτιώσουν τις σχέσεις τους με τις Ηνωμένες Πολιτείες, πρέπει να σταματήσουν τις αποσταθεροποιητικές κινήσεις σε χώρες της περιοχής», δήλωσε ο πρέσβης των ΗΠΑ.

Τους είπαμε ότι μπορούμε να μπούμε στην Μαύρη Θάλασσα, ενώ η εμφάνισή μας στη Βαλτική θα ήταν παρόμοια με ένα «ελέφαντα σε κατάστημα με πορσελάνες.

Η μετάβαση των Ρώσων από την βόρεια διαδρομή θα είναι ακόμη πιο δύσκολη.

Όσον αφορά τις «ζώνες συμφερόντων της Ρωσίας», ο Huntsman αναφέρθηκε στη Μεσόγειο Θάλασσα και τη Συρία.

Το Αμερικανικό Ναυτικό αναπτύσσεται για πρώτη φορά στη Μεσόγειο Θάλασσα από το 2016.

ProNews


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]