Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Σχέδιο Πυθία και Αποσταθεροποίηση: Το πόρισμα Φούκα και οι αναφορές στο σύστημα «GIS»


Με αφορμή την πολύκροτη δίκη που αφορά αφενός στην αποκαλούμενη υπόθεση «Πυθία», για την απόπειρα δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού, Κωνσταντίνου Καραμανλή, και αφετέρου στις τηλεφωνικές υποκλοπές της κυβέρνησης Καραμανλή, δεν ήταν λίγοι αυτοί που θυμήθηκαν το περίφημο πόρισμα του Ανακριτή, Δημήτρη Φούκα.

Η δίκη για την «Πυθία» ξεκίνησε τυπικά την προηγούμενη εβδομάδα και διεκόπη για τις 14 Μαΐου. Το πόρισμα Φούκα, λοιπόν, περιλαμβάνει -μεταξύ πολλών άλλων- αναφορά στο σύστημα γεωγραφικών πληροφοριών «GIS», με τον Ανακριτή να αφήνει ευθέως να εννοηθεί ότι το σύστημα δεν παραδόθηκε τελικά στην ΕΥΠ για λόγους που δεν άπτονται των υπηρεσιακών ζητημάτων αλλά γεωπολιτικών «ισορροπιών».


Αναφέρουμε τα σχετικά αποσπάσματα του πορίσματος:
«Την επίμαχη περίοδο υπήρξε συμμετοχή ρωσικών εταιρειών σε διαγωνισμούς για κρατικές προμήθειες, από τους οποίους ενδιαφέρον για τη συγκεκριμένη υπόθεση παρουσιάζει η προμήθεια του συστήματος γεωγραφικών πληροφοριών «GIS» από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, το οποίο χρησιμοποιούσε ρωσικής παραγωγής λογισμικό. Πέραν των οικονομικών αποτελεσμάτων, οι ως άνω συμφωνίες επηρέαζαν τον συσχετισμό των οικονομικών συμφερόντων στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου (…)
Από το αποδεικτικό υλικό (καταγραφείσες συνομιλίες, κατασχεθέντα έγγραφα, μαρτυρικές καταθέσεις) προκύπτει ότι λίγες ημέρες μετά τις εκλογές του 2009, επισκέφτηκε την Ελλάδα εκπρόσωπος… συμφερόντων εταιρείας, η οποία επεδίωκε την πώληση ηλεκτρονικού συστήματος εποπτείας/προστασίας των συνόρων της χώρας, αντίστοιχου προς το σύστημα γεωγραφικών πληροφοριών «GIS» που προαναφέρθηκε. Ο ως άνω, ο οποίος κατά πληροφορίες ήταν στέλεχος υπηρεσιών πληροφοριών, συναντήθηκε με τον μάρτυρα… που το παρέπεμψε στον τότε αρμόδιο υπουργό Δημόσιας Τάξης. Ακολούθως , η πολιτική ηγεσία του ως άνω υπουργείου αρνήθηκε την παραλαβή του συστήματος «GIS», με την αιτιολογία ότι η προμήθεια του συστήματος αυτού δεν ήταν συμβατή με τη λειτουργική αποστολή και τις αρμοδιότητες της ΕΥΠ. Ο σχετικός φάκελος διαβιβάστηκε στις αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές και ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βάρος 20 στελεχών της ΕΥΠ και της Κοινωνίας της Πληροφορίας για την πράξη της κοινοτικής απάτης. Ήδη και μετά τη διενέργεια τεχνικής πραγματογνωμοσύνης εκδόθηκε απαλλακτικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών».
Katechaki


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]