Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τι σημαίνει Πάσχα Ελλήνων


Ο Χριστός δεν σταυρώθηκε κι αναστήθηκε για να πηγαίνουν οι υποψήφιοι στη Βαρβάκειο να ρωτούν τις τιμές της συκωταριάς

Ανάσταση είναι ο Χριστός ο ίδιος. Είναι το θαύμα της κατάλυσης του βασιλείου του Αδη και η εμπιστοσύνη των ανθρώπων στη διαβεβαίωσή Του για τη νίκη επί του θανάτου. Είναι η σωτηρία σωμάτων και ψυχών. Είναι η αγάπη και η καθημερινή εκγύμναση του χαρακτήρα στην αρετή. Είναι η άρνηση να συμβιβαστούμε με το κακό, το φαύλο, το πτωτικό, την αμαρτία, τον εγωισμό. Ανάσταση είναι η θεία κοινωνία. Ανάσταση είναι η συμμετοχή μας στην Ανατολική Ορθόδοξη Εκκλησία και τη μυστηριακή ζωή της. Ανάσταση είναι ο αναβιβασμός της σκέψης μας στις ουράνιες σφαίρες του αγαθού και η ένωσή μας με την πατρίδα μας, και η νομή και κατοχή των αμύθητων πνευματικών θησαυρών της.

Το ελληνικό Πάσχα αυτό είναι. Δεν το βρίσκεις σφαγμένο στους πάγκους, που στάζουν αίμα και βρίθουν μυγών, ούτε συχνάζει στα ψυγεία με τα κατεψυγμένα. Δεν παραπατάει ζαλισμένο σε πίστες. Δεν το συναντάς στα προαναφερθέντα μέρη επειδή δεν σχετίζεται με την υπερκατανάλωση σφαχτών και την εμβάπτιση του πλέγματος των ενστίκτων σε λίτρα αλκοόλ.


Η Ανάσταση Κυρίου δεν μπορεί να συνδεθεί με την υποκρισία των ψηφοθήρων, που εν όψει του εκλογικού παιγνίου «κατεβαίνουν στον λαό» - ένα κλισέ που, χωρίς να το επιδιώκουν, φανερώνει τις αληθινές σκέψεις τους για τους πολίτες. Οι εκλογείς, κατά την άποψη των καταναλωτών των φόρων μας, βρισκόμαστε «χαμηλά» κι εκείνοι μας κάνουν τη χάρη, έστω μια φορά στο τόσο, να «κατέβουν» στο επίπεδό μας.

Η αλήθεια είναι πικρή και ο δρόμος γνωστός και στενός. Μόνο ο Χριστός κατέβηκε στο... επίπεδό μας. Οι πολιτικάντηδες θέλουν να πατήσουν στις πλάτες μας (οι πιο καλοσυνάτοι) ή ακόμα και στα πτώματά μας (οι πιο αποφασισμένοι). Μην πιστεύετε σε ανθρώπους που βλέπετε στην τηλεόραση και σε γυαλιστερά φυλλάδια. Καλύτερα κοιτάξτε εικόνα αγίου και κάντε τον σταυρό σας.

Ο χριστιανός είναι ένας χαρωπός θλιμμένος κι ένας μελλοντικά γεννημένος με ανάμνηση θανάτου, τον οποίο περιμένει να καταργήσει και για λογαριασμό του ο Χριστός. Καλή Ανάσταση!

Παναγιώτης Λιάκος
ΔημοκρατίαΟι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]