Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Διαγράφουν αιτήσεις συντάξεων για να παρουσιάσουν μειωμένο αριθμό εκκρεμοτήτων


Ο πρόεδρος των εργαζομένων ΙΚΑ επιβεβαιώνει τις καταγγελίες για αλλοίωση του ηλεκτρονικού πρωτοκόλλου συντάξεων, σε μια προσπάθεια, πιθανώς όπως υποστηρίζει, να φανεί μειωμένος αριθμός εκκρεμών αιτήσεων.

«Απ' ότι καταλαβαίνω εγώ, πολιτικά συμπεράσματα μπορούμε να βγάλουμε, αυτό πιθανώς να έγινε για να παρουσιαστεί μειωμένος ο αριθμός των εκκρεμών αιτήσεων», υποστήριξε μιλώντας στο Θέμα 104,6 ο αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων ΙΚΑ, Αντώνης Νικολόπουλος.

«Είχαμε καταγγελίες από το τμήμα απονομής συντάξεων ότι το δεύτερο εξάμηνο το 2018 υπήρξε ηλεκτρονικό κλείσιμο εκκρεμών αιτήσεων που είχε γίνει κεντρικά με χρήση κωδικών συναδέλφων χωρίς να έχουν δώσει τη συγκατάθεσή τους και εν αγνοία τους» εξήγησε ο αντιπρόεδρος των εργαζομένων ΙΚΑ.

Η παρέμβαση, κατά τον ίδιο, έγινε «κεντρικά» από το πληροφοριακό σύστημα. «Υποθέσεις εκκρεμείς που είχαν κάποιο έλλειμμα ως προς τα δικαιολογητικά ή στα στοιχεία έφυγαν από το περιβάλλον των εκκρεμοτήτων και το πήγαν σε ένα αδρανές περιβάλλον σαν να μην φαίνεται και να μην παρουσιάζεται ως εκκρεμότητα. Όταν ο ασφαλισμένος προσκόμιζε το δικαιολογητικό που έλειπε τότε η αίτηση εμφανιζόταν ξανά και πήγαινε στις αιτήσεις που ήταν σε εκκρεμότητα» εξήγησε ο κ. Νικολόπουλος.


Όπως διευκρίνισε «οι συνάδελφοί μου στο τμήμα των απονομών ουδέποτε έκλεισαν τέτοιους φακέλους γιατί δεν είχαν την αρμοδιότητα».

«Το πιο σημαντικό είναι ότι αυτή τη στιγμή που μιλάμε είναι κρατικό μυστικό ο αριθμός των εκκρεμοτήτων. Τον ακριβή αριθμό δεν τον γνωρίζουμε. Λέμε πάνω από 90.000, το υπουργείο 45.000. Η πραγματικότητα ότι απτά στοιχεία δεν έχουμε και αυτό είναι πρωτόγνωρο» έκλεισε την παρέμβαση του ο κ. Νικολόπουλος.

Νωρίτερα ο βουλευτής της ΝΔ, Γιάννης Βρούτσης, είχε υποστηρίξει ότι για δύο χρόνια, το 2017 και το 2018 στο υπουργείο Εργασίας έγινε αλλοίωση του ηλεκτρονικού πρωτοκόλλου και αφαιρέθηκαν αυθαίρετα αιτήσεις συνταξιοδότησης με στόχο «να δείξουν μικρό αριθμό εκκρεμών συντάξεων στην Τρόικα».


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]