Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ούτε οι δούλοι δεν ζούσαν έτσι


Του Άγη Βερούτη

Η αύξηση του ελάχιστου μισθού αποδεικνύεται δώρον άδωρον με την παράλληλη μείωση του αφορολόγητου που οδηγεί το πραγματικό όφελος για τον μισθωτό σε περίπου ένα δεκάρικο. Ουσιαστικά η αύξηση του ελάχιστου μισθού από τα €586 στα €650 ήταν αύξηση των κρατικών εσόδων από τη μείωση του αφορολόγητου χωρίς να το καταλάβει ο εργαζόμενος, με σκοπό να απορροφηθεί στο σύνολό της από τους εργοδότες, και με αποτέλεσμα την καταστροφή μερικών δεκάδων χιλιάδων θέσεων εργασίας για όσους εργοδότες κρατούσαν υπαλλήλους με τον ελάχιστο μισθό και οριακή κερδοφορία.

Με την ίδια πρόφαση της αύξησης του ελάχιστου μισθού αυξάνονται και οι εισφορές για όλους τους μη-μισθωτούς δηλαδή ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους με ετήσιο εισόδημα έως €10.000 ευρώ, διαχειριστές μικρών εταιρειών με ή χωρίς κερδοφορία, μέλη Ομόρρυθμων και Ετερόρρυθμων εταιρειών, αγρότες και όποιος άλλος δεν θεωρείται η απασχόλησή του μισθωτή.

Κάποιος δηλαδή που βγάζει €500 τον μήνα μετά τα έξοδα της πολύ μικρής επιχείρησής του ή της αγροτικής του δραστηριότητας, πράγμα καθόλου δύσκολο για το μεγαλύτερο μέρος της επαρχίας εκτός 7-8 μεγάλων πόλεων, θα επιβαρυνθεί με ελάχιστη εισφορά €130 το μήνα, δηλαδή 26% του συνόλου του εισοδήματός του, ενώ θα πληρώσει και άλλο 20% φορολόγηση από το πρώτο ευρώ!

Οι ψεύτικες υποσχέσεις του ταλαντούχου κ. Τσίπρα αποκαλύπτονται για μια ακόμη φορά, πέρα από κάθε αμφιβολία, χτυπώντας τους πιο αδύναμους της κρίσης ενώ ταυτόχρονα προκαταβάλει υπερωρίες και δίνει αυξήσεις στον στρατό των μετακλητών της κυβέρνησης, και κοροϊδεύει τους μισθωτούς του ελάχιστου μισθού επιβάλλοντας μια πλασματική αύξηση στον εργοδότη που ουσιαστικά καταλήγει στην τσέπη του κράτους.


Πόσες φορές πρέπει να εξαπατηθούν οι Έλληνες για να καταλάβουν πέραν πάσης αμφιβολίας, ότι ψέματα λέει κάποιο μέλος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ-Μεγαλοοικονόμου-Παπακώστα, όποτε κουνάει τα χείλη του;

Σαν να μην έφτανε η αύξηση της μηνιαίας εισφοράς για να απομυζήσει τους πιο αδύναμους της οικονομίας, εκείνους που στα άλλα κράτη τους επιδοτεί το κράτος για να μην βρεθούν στην ανεργία, ήρθαν και οι σφαλιάρες του επανυπολογισμού των εισφορών των δυο προηγούμενων ετών, πληρωτέα όλα ως τις 8 Απριλίου!

Πόσο ψεύτης μπορεί να είναι κάποιος που 28/11/2018 λέγει στη Βουλή ότι θα ελαφρύνει τον ζυγό της "επιχειρηματικότητας ανάγκης” (δηλαδή εκείνων που αν δεν γίνονταν αυτοαπασχολούμενοι θα ήταν άνεργοι); Είχαν πει ψέματα ότι θα έκαναν αλλαγές ώστε όποιος την ασκεί να μπορεί έστω να επιζήσει, και έρχονται μετά από ελάχιστο χρόνο και τους τσακίζουν με αυξήσεις και επανυπολογισμό και έκτακτες εισφορές, και επέκταση του τέλους επιτηδεύματος και της εισφοράς αλληλεγγύης για τετραπλάσιο χρόνο από τον αρχικό σχεδιασμό των δυο ετών, και την απομύζηση των πτωμάτων των αυτοαπασχολούμενων στα δέκα χρόνια της κρίσης;

Πόσο μπορεί κάποιος να συνεχίζει να πιστεύει ότι "η ελπίδα έρχεται” όταν κάθε φορά τρώει σφαλιάρα στο τέλος;

Περιμένετε τις πολυδιαφημισμένες εδώ και 4 χρόνια "120 δόσεις”, για να φάτε μια ακόμη σφαλιάρα!

Μάλλον μας δουλεύουν όλους εν γνώσει τους, σε μια οικονομία ή οποία παραπαίει από τους υπερβολικούς φόρους, με τους αυτοαπασχολούμενους και τους αγρότες να καλούνται να πληρώνουν ως και το 80% του εισοδήματός τους στο κράτος, για μηδενική ανταπόδοση και συνεχή διασυρμό από κείνους που τους ωθούν απροκάλυπτα στην φοροδιαφυγή επιβίωσης ώστε μετά να έρθουν και να τους λοιδορούν ως φοροφυγάδες.

Πουθενά στο Σύνταγμα δεν λέγει ότι έχει δικαίωμα καμία κυβέρνηση να πραγματοποιήσει οικονομικό διωγμό ενάντια σε μια τάξη των πολιτών της χώρας, επειδή αυτή η τάξη παράγει το 97% των θέσεων εργασίας και το 63% του πλούτου της οικονομίας.

Πουθενά στο Σύνταγμα και στην παγκόσμια κοινωνία δικαίου δεν δίνεται το δικαίωμα σε καμία κυβέρνηση να εκτελεί στα 6 μέτρα όσους ανθρώπους αποφασίζουν να πάρουν στα χέρια τους την εργασιακή τους ζωή, είτε επειδή η εναλλακτική τους είναι να μείνουν άνεργοι, είτε επειδή επέλεξαν να δουλέψουν τη γη, είτε επειδή έχουν μια φιλοδοξία να κάνουν κάτι παραπάνω για να αφήσουν στα παιδιά τους από αυτά που τους αφήσανε οι γονείς τους.

Πρέπει επιτέλους σε αυτή τη χώρα να πάψει η μισαλλοδοξία των Αριστερών ενάντια σε όσους επιθυμούν ή δεν έχουν άλλη επιλογή από το να παράγουν τα προς το ζην μόνοι τους.

Πρέπει επιτέλους να πάψουν κάποιοι να θεωρούν μισαλλοδοξία προς την Αριστερά το ότι κάποιοι άλλοι θέλουμε να ζήσουμε ως ελεύθεροι άνθρωποι και όχι ως δούλοι, ενός ανάλγητου και δεσποτικού κράτους που κύριο μέλημά του είναι ο διαμοιρασμός της μιζέριας, η προαγωγή της αναξιοκρατίας, η μεγέθυνση της παραβατικότητας της πολυνομίας και της κρατικής διαφθοράς, η θώπευση του παρακράτους και η γιγάντωση των ολιγαρχών.

Ακόμα και στην αρχαία Ελλάδα όπου η δουλεία ήταν θεσμικά αποδεκτή, ο καρπωτής του πλούτου που δημιουργούσε ο σκλάβος είχε υποχρέωση να του παρέχει την τροφή και τη στέγη, με ποινή θανάτου! Τώρα το κράτος-δουλέμπορας δεν έχει καν αυτή την υποχρέωση.

Οι μη-εξυπηρετούμενες οφειλές προς το κράτος αυξάνουν με ρυθμό δεκάδων δισεκατομμυρίων ευρώ ετησίως, από την αδυναμία των πολιτών της παραγωγικής οικονομίας να αντεπεξέλθουν στην υπερφορολόγηση. Δεν είναι δυνατόν να φορολογεί ένα κράτος το αίμα που τρέχει στις φλέβες του ανθρώπου! Είναι ανήθικο, αντισυνταγματικό, παράνομο, και κάποιοι πρέπει να μπουν φυλακή για αυτό!

Για ποια μισαλλοδοξία κατά της Αριστεράς μας λέτε κύριοι;
Περιθάλπετε απλά τους δουλέμπορους του Ελληνικού Λαού!

Ποιος είναι ο πραγματικός μισαλλόδοξος; Αυτός που θέλει να ζήσει ή αυτός που θέλει λέγοντας μισές αλήθειες να αφήσει κάποιους να σκοτώσουν τον άλλον, χωρίς πολλές-πολλές αντιρρήσεις;

Να φύγουν να πάνε στην ευχή του Θεού!
Και αυτοί που τα κάνουν, και αυτοί που τους περιθάλπουν!

Capital


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]