Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η... αδελφοσύνη Βούλγαρων - Σκοπιανών και οι αφορισμοί του Τσίπρα


Για να είναι αδέλφια Βούλγαροι και Σκοπιανοί, ή και οι δυο λαοί είναι Μακεδόνες, ή και οι δυο λαοί είναι Σλάβοι. Τι λέει επ’ αυτού ο κ. Κοτζιάς;

Έγραψε προχθές η Voria.gr: «Σε λίγο καιρό θα είναι ανεξαιρέτως οι ελληνικές εταιρείες που θα πρέπει να αδειοδοτούνται από τα Σκόπια για να διαφημιστούν εκτός συνόρων και, προσοχή: αυτό δεν είναι σχήμα λόγου, αλλά η σκληρή πραγματικότητα. Κι όποιος δεν την παραδέχεται, απλώς, τυφλώνεται από το κομματικό του πάθος και δεν τη βλέπει επειδή φορά παρωπίδες».

Προσθέτω: Είναι και η προθυμία από πλευράς μας να υπηρετηθούν τα συμφέροντα των ισχυρών, είτε για προηγηθείσες προωθήσεις είτε για αναμενόμενες. Ο ελληνικός λαός δεν είναι ηλίθιος, όπως νομίζουν. Καταλαβαίνει.

«Το βουλγαρικό VMRO προτρέπει την κυβέρνηση να επιλέξει την ώρα που θα είναι η ίδια με την αδελφική μας "Μακεδονία". Έτσι, και με την ώρα, ο διαχωρισμός του λαού και από τις δύο πλευρές των συνόρων θα καταργηθεί. Και όπως λέει ένα όμορφο λαϊκό τραγούδι «από το Δούναβη στο Αιγαίο και την "Οχρίδα" μέχρι τη Μαύρη Θάλασσα, δεν θα αλλάζουν οι δείκτες (του ωρολογιού)», έγραψε στο προφίλ του ο Αλεξαντάρ Σίντι, βουλευτής του κόμματος.

Για να είναι αδέλφια Βούλγαροι και Σκοπιανοί, ή και οι δυο λαοί είναι Μακεδόνες, ή και οι δυο λαοί είναι Σλάβοι. Τι λέει επ’ αυτού ο κ. Κοτζιάς; Να δώσουμε το όνομα «Μακεδόνες» και στους Βουλγάρους.

«Ευθύνη μας δική μου και του Ζόραν, είναι να δείξουμε στους λαούς μας ότι έχουν μόνο να κερδίσουν από το μονοπάτι που ανοίγεται», είπε ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας: «Είναι ευθύνη μας να απαντήσουμε στις δυνάμεις του εθνικισμού που έχουν ενισχυθεί στις μέρες μας και στόχος μας να μην επιστρέψουμε σε σκοτεινές εποχές».


Απίστευτη συνειδητή παραπλάνηση. Αν αυτοί που αντιδρούν στη Συμφωνία των Πρεσπών είναι εθνικιστές -με τον απαξιωτικό όρο που προσδίδει στην έννοια ο πρωθυπουργός, προσβάλλοντας και τον πατέρα της Δημοκρατίας, Παπαναστασίου, που έγραψε ύμνο υπέρ του εθνικισμού, όπως και τον Βάσω Λυσσαρίδη, που δήλωσε «είμαι εθνικιστής»- πρέπει στην ομάδα αυτή να συμπεριλάβει τον Θεοδωράκη, τον Ανδρέα Παπανδρέου, τον Κων. Καραμανλή, τον Οδυσσέα Ελύτη, τον Μανόλη Ανδρόνικο, προσωπικότητες που ασφαλώς ο ίδιος θα έπρεπε να τους έβλεπε σαν γίγαντες μπροστά του.

Όσο για τον Ερνέστο Τσε Γκεβάρα που τιμά ιδιαιτέρως, δίδοντας το όνομά του και στο παιδί του, οφείλω να του πω ότι στις ακομμάτιστες στρατιωτικές Ακαδημίες της υφηλίου θεωρούνται «μαιτρ» στον ανταρτικό αγώνα, ο στρατηγός Γκιαπ, ο Τσε Γκεβάρα και ο Γρίβας Διγενής.

Καλύτερος των τριών θεωρείται ο Γρίβας, λόγω του ότι οι δύο πρώτοι μπορούσαν να κρύβονται στις απέραντες ζούγκλες των γειτονικών χωρών τους, ενώ το αντάρτικο του Γρίβα κα της ΕΟΚΑ γινόταν σε έναν περιορισμένο χώρο σε μικρό νησί.

Σας το είπα εχθές, δεν το είπα; Στην έκθεσή του για τον Παγκόσμιο Έλεγχο των Ναρκωτικών, που παρουσίασε στο Κογκρέσο των ΗΠΑ, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ έχει κατατάξει την Αλβανία για τρίτη συνεχή χρονιά, ως τη χώρα με το μεγαλύτερο ξέπλυμα παράνομου χρήματος στον κόσμο, αναφέροντας και τους τομείς που η μαφία ξεπλένει τα χρήματα της που προέρχονται από το έγκλημα.

«Οι κατασκευές, οι επενδύσεις σε επιχειρήσεις και τα τυχερά παιχνίδια είναι οι πιο διαδεδομένοι μέθοδοι για τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες στην Αλβανία», αναφέρει η έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, που δημοσιεύθηκε μια ημέρα νωρίτερα.

Καλλισθένης εν δήμω
Voria


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]