Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

ΗΠΑ: Αποσύρονται από τη διεθνή συνθήκη για την εμπορία όπλων


Το πανίσχυρο λόμπι ανησυχούσε ότι η Συνθήκη αυτή που υπεγράφη από τον Ομπάμα θα υπονόμευε το δικαίωμα στην οπλοκατοχή στις ΗΠΑ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ αναμένεται να ανακοινώσει αργότερα σήμερα ότι σκοπεύει να αποσύρει τη χώρα από τη διεθνή Συνθήκη για την Εμπορία Όπλων, η οποία είχε υπογραφεί το 2013 από τον προκάτοχό του, τον Μπαράκ Ομπάμα, όμως ουδέποτε επικυρώθηκε από το Κογκρέσο.

Σύμφωνα με δύο αξιωματούχους, η ανακοίνωση αυτή θα γίνει σε ομιλία που πρόκειται να εκφωνήσει ο Αμερικανός πρόεδρος στην Ινδιανάπολη, σε ένα συνέδριο της NRA, του ισχυρού λόμπι υπέρ της οπλοκατοχής. Η NRA ανέκαθεν διαφωνούσε με τη Συνθήκη αυτή των Ηνωμένων Εθνών.


Η Συνθήκη για την Εμπορία Όπλων έχει ως στόχο να θέσει ρυθμιστικούς κανόνες στις αγοραπωλησίες συμβατικών όπλων -μια επιχείρηση που φτάνει σε αξία τα 70 δισεκατομμύρια δολάρια- και να εμποδίσει όσους καταπατούν τα ανθρώπινα δικαιώματα να αποκτούν όπλα. Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ενέκρινε τη Συνθήκη τον Απρίλιο του 2013 και οι ΗΠΑ, η οποία είναι η χώρα με τις μεγαλύτερες εξαγωγές παγκοσμίως, ψήφισε υπέρ, παρά τις σφοδρές αντιδράσεις της NRA.

Το πανίσχυρο λόμπι ανησυχούσε ότι η Συνθήκη αυτή θα υπονόμευε το δικαίωμα στην οπλοκατοχή στις ΗΠΑ, κάτι που η κυβέρνηση Ομπάμα διαβεβαίωνε ότι δεν επρόκειτο να συμβεί.

Ο Τραμπ θα συνοδεύεται στο ταξίδι του αυτό από τον σύμβουλο του Λευκού Οίκου για θέματα εθνικής ασφάλειας Τζον Μπόλτον ο οποίος στο παρελθόν έχει ταχθεί υπέρ της αποχώρησης των ΗΠΑ από διεθνείς συνθήκες.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]