Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πληρώστε μας, να σας κυβερνήσουμε!!!


Του Γιώργου Κράλογλου

Αυτό που συμβαίνει με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν ξανάγινε ούτε επί τουρκοκρατίας. Μοιράζουν, από τώρα, λεφτά που θα μας πάρουν με το ζόρι, αν κυβερνήσουν!!

Τι βγήκαν και λένε στα ραδιόφωνα στα κανάλια οι γνωστές εντεταλμένες... ντουντούκες του ΣΥΡΙΖΑ. Μην φοβάστε για την οικονομία. Βράχο την κάναμε... Με το πλεόνασμα του 2019, (αυτό που βγάλαμε από τις τσέπες σας...) έχουμε λεφτά να πληρώσουμε τις δόσεις για τα φέσια των 86 δισ. ευρώ (αυτά που σας φορέσαμε, το 2015, με τα "νταούλια" Τσίπρα-Βαρουφάκη...).

Και ξέρετε κάτι; Από τα λεφτά σας θα περισσέψουν και 700 εκατ. ευρώ για να έχουμε να μοιράζουμε αριστερά ρεγάλα..., τώρα που σας ξαναδουλεύουμε για να μας ξαναψηφίσετε...

Που το βρήκαν, οι θεομπαίχτες, το υπερπλεόνασμα (κοντά στα 700 εκατ. ευρώ το λογαριάζουν -πάνω από το 3,5% της συμφωνίας των δανειστών-) όταν το 2018 μεγάλωσαν ακόμη περισσότερο το κράτος με διορισμούς και μονιμοποιήσεις κατά δεκάδες χιλιάδες;

Πώς εξασφάλισαν πλεόνασμα και υπερπλεόνασμα χωρίς μία νέα αποκρατικοποίηση (ολοκληρωμένη με επενδύσεις) ώστε να περάσει στον κορβανά και άλλο χρήμα (εκτός από τους φόρους μας και τα δανεικά) όταν με την ανικανότητά τους παγώνουν επενδύσεις και λίγο θέλουν να διώξουν τις έτοιμες. Αυτές των 600 εκατ. ευρώ των Κινέζων.

Τι έκοψαν από το κράτος, από τις σπατάλες και τις πολυτέλειες της κυβέρνησης, σε άχρηστα, περιττά και τουριστικά ταξίδια υπουργών και της νομενκλατούρας, στις τέσσερις γωνιές του πλανήτη, με απίθανες δαπάνες;


Τι περιόρισαν από τα κονδύλια του κορβανά σε άχρηστες κρατικές υπηρεσίες, σε Καρανίκες και άλλους τεμπέληδες, ώστε να έχουν κεφάλαια να φτιάξουν σωστό υπερπλεόνασμα, για μοίρασμα;

Μήπως είχαμε επενδύσεις, νέα βιομηχανική ή άλλη αυξημένη παραγωγή, από νέες επιχειρήσεις με καινούργιες δουλειές; Είδε κανείς να χάνονται τα λουκέτα και στην θέση τους να στήνονται νέες σοβαρές επιχειρήσεις με αξιοπρόσεκτη απασχόληση και μονιμότητα μισθών;

Από τον τουρισμό βρήκαν λεφτά για πλεονάσματα; Ποιόν τουρισμό; Με το βραχιολάκι και τον "τζίρο" στα σουβλατζίδικα και στα υπαίθρια μανάβικα;

Βάλτε τα κάτω, σύντροφοι, (αριθμός επισκεπτών από τη μια και τουριστικά έσοδα από την άλλη) και μετά να μιλάμε για βαριά βιομηχανία τουρισμού.

Οι χώρες που μετράνε σοβαρά τον τουρισμό τους στο ΑΕΠ, σύντροφοι, δεν βάζουν οικοπεδοφάγους και αργόσχολους, να παριστάνουν τους πονεμένους των δασών και των αρχαίων... και να τινάζουν στον αέρα τουριστικές επενδύσεις 20 δισ. με 25.000 θέσεις εργασίας.

Άρα, από πού βγαίνει ακόμη και το πλεόνασμα, του 3,5%; Ποιος ηλίθιος το εξασφαλίζει, αθεόφοβοι λαοπλάνοι, αν όχι η πλάτη της μεσαίας τάξης, του μισθωτού, του επαγγελματία και του μικρού ή μεσαίου επιχειρηματία;

Οι ολιγάρχες ("συνεταίροι" της αριστεράς) πληρώνουν φόρους από τις δουλειές που τους μοιράζει ο κρατικός κορβανάς. Και διαφορετικά να το δεις, οι φόροι από τα κέρδη, των 15-20 της κρατικοδίαιτης "κομπανίας", δεν βγάζουν τα 2 δισ, ως υπερπλεόνασμα προς διανομή στη διετία 2019-2020.

Αναφερόμαστε και στο "τυράκι", (αυτό που βάζουν σαν πολιτικό δόλωμα για να "ψαρέψουν" από το λαουτζίκο ψήφους) υποσχόμενοι λεφτά και επιδόματα από υπερπλεόνασμα (1,3 δισ.) του κρατικού κορβανά στο 2020.

Αυτά μοιράζουν από προχθές, ανεξέλικτοι σύντροφοι και οι (περιέργως) ασυντόνιστοι 2-3 κομισάριοι. Το σημειώνουμε αυτό γιατί η "σιγή ιχθύος" του Τσακαλώτου ( σχετικά με την ύπαρξη -εκτός από τα χαρτιά και τα λόγια- κονδυλίων που πλεονάζουν), δεν αλλάζει σε τίποτε την έκταση της πολιτικής απάτης.

Συνεπώς όσοι του ΣΥΡΙΖΑ επικαλούνται υπερπλεόνασμα (πάνω από το πλεόνασμα του 3,5%) το 2020, πρέπει να πουν πως θα το εξασφαλίσουν. Η πάταξη της φοροδιαφυγής γίνεται αστείο παραμύθι... Ποιες κρατικές περικοπές θα κάνουν. Το σκηνικό στην οικονομία (επενδύσεις, παραγωγή, εξαγωγές, δουλειές) αποκλείεται να μεταβληθεί το 2020 (ας αλλάξει το 2040 και καλά θα είναι...). Οπότε ποιος άλλος από τον λαό με τους φόρους του θα πληρώσει το υπερπλεόνασμα. Τι λέει λοιπόν ο ΣΥΡΙΖΑ. Ψηφίστε με (για το 2020-24) να σας γδάρω φορολογικά και να μοιράσω το τομάρι σας για υπερπλεόνασμα, ως δεύτερη φορά αριστερή κυβέρνηση... Η λέξη αίσχος δεν αρκεί!!!

Capital


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]