Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ρωσία: Νορβηγός καταδικάστηκε σε 14 χρόνια φυλάκιση για κατασκοπεία


Σε φυλάκιση 14 ετών σε στρατόπεδο εργασίας καταδίκασε δικαστήριο της Μόσχας έναν 63χρονο Νορβηγό, ο οποίος αντιμετώπιζε κατηγορίες για κατασκοπεία. Συγκεκριμένα, ο Φρόντε Μπεργκ συνελήφθη στη Μόσχα το 2017, όντας ύποπτος για παράνομη συλλογή πληροφοριών σχετικά με τα υποβρύχια του ρωσικού πολεμικού ναυτικού.

Ο ίδιος, ο οποίος στο παρελθόν εργαζόταν ως συνοριοφύλακας στα σύνορα Ρωσίας - Νορβηγίας, αρνείται τις κατηγορίες για τις οποίες καταδικάστηκε από το ρωσικό δικαστήριο. Εντούτοις, παραδέχθηκε ότι είχε ρόλο διαμεσολαβητή για τις νορβηγικές μυστικές υπηρεσίες, σημειώνοντας, ωστόσο, ότι δεν είχε σχεδόν καμία πληροφόρηση για τη συγκεκριμένη αποστολή.

Μάλιστα, όπως δήλωσε ο δικηγόρος του, ο Μπεργκ αναμένεται να ζητήσει χάρη από τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, ενώ αμφότεροι αναμένουν διπλωματικές προσπάθειες από τη νορβηγική κυβέρνηση. «Χρησιμοποιήθηκε εν αγνοία του», δήλωσε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος του Μπεργκ, προσθέτοντας ότι ο πελάτης του δεν συγκέντρωσε απόρρητες πληροφορίες.


Στο πλαίσιο της ίδιας υπόθεσης έχει καταδικαστεί και ένας Ρώσος πρώην αστυνομικός, ο οποίος εκτίει ποινή φυλάκισης για προώθηση αρχείων του πολεμικού ναυτικού στον 63χρονο Νορβηγό.

Η Νορβηγία, η οποία ανήκει στη Βορειοατλαντική Συμμαχία, είχε ήπιες και φιλικές σχέσεις με τη Ρωσία κατά το παρελθόν, ακόμη και κατά την τεταμένη περίοδο του Ψυχρού Πολέμου. Μολαταύτα, οι σχέσεις των δύο χωρών χειροτέρεψαν σημαντικά το 2014, όταν η Ρωσία προχώρησε την προσάρτηση της Κριμαίας από την Ουκρανία.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]