Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

«Αφαίμαξη» στα κρατικά ταμεία από τον σουλτάνο


Για βρόμικο εκλογικό παιχνίδι καταγγέλλει τον Ερντογάν ο φυλακισμένος ηγέτης του φιλοκουρδικού κόμματος Ντεμιρτάς

Από τη Θεανώ Καρούτα

Μιλώντας στην Deutsche Welle, σε μια συνέντευξη εφ' όλης της ύλης, ο φυλακισμένος ηγέτης του φιλοκουρδικού Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών (HDP) Σελαχατίν Ντεμιρτάς σχολίασε το αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών στην Τουρκία, τονίζοντας ότι αποτελεί «οδυνηρή ήττα για τον Ερντογάν», και μίλησε για τη συμμαχία με τους κεμαλιστές, αλλά και για τις απώλειες για το κόμμα του.

Αυτή ακριβώς η συμμαχία του HDP με το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης, το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP), ήταν για πολλούς ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες ώστε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να χάσει την Κωνσταντινούπολη και την Aγκυρα. Το αριστερό Δημοκρατικό Κόμμα των Λαών δεν «κατέβασε» δικό του υποψήφιο σε καμία από τις δύο περιφέρειες, παροτρύνοντας μάλιστα τους ψηφοφόρους του, διά στόματος Ντεμιρτάς, να στηρίξουν τους Ρεπουμπλικάνους.


Η δικαιοσύνη

Πέραν του αρκετά ικανοποιητικού για την αντιπολίτευση αποτελέσματος, ο Ντεμιρτάς κατήγγειλε έλλειμμα δικαιοσύνης καθ' όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. «Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι οι εκλογές δεν ήταν δίκαιες ούτε στο ελάχιστο, δεν υπήρχαν ισότιμες συνθήκες για όλους τους υποψηφίους» είπε και εξήγησε ότι τα μέσα ενημέρωσης παρέμεναν κατά 95% υπό τον έλεγχο της κυβέρνησης. «Από τα κρατικά ταμεία έρρεαν γενναιόδωρα κονδύλια στον προεκλογικό αγώνα του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), ενώ υπήρξε κατάχρηση εξουσίας απέναντι στη Δικαιοσύνη, στη Δημόσια Διοίκηση, στις διωκτικές Αρχές». «Παρά ταύτα, το κυβερνητικό στρατόπεδο υπέστη δεινή ήττα» κατέληξε ο φυλακισμένος πολιτικός.

Την ίδια ώρα, στο στρατόπεδο του Ερντογάν φαίνεται ότι δεν μπορούν να αποδεχθούν την ήττα τους. Ο Μπιναλί Γιλντιρίμ δήλωσε πως το ΑΚΡ θα είχε κερδίσει τις εκλογές στην Κωνσταντινούπολη αν είχαν καταμετρηθεί όλες οι ψήφοι, ενώ παράλληλα έγινε γνωστό ότι το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης του «σουλτάνου» είναι έτοιμο να ζητήσει από το Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο την επανάληψη των εκλογών στην Πόλη! Δεν είναι λίγοι, πάντως, όσοι ισχυρίζονται ότι όσο τα... χαμπέρια από την οικονομία δεν είναι καλά τόσο ο Ερντογάν θα φωνάζει για τις χαμένες ψήφους του. Και τα δεδομένα τούς δικαιολογούν, καθώς στη χώρα καταγράφηκε το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας των τελευταίων 10 χρόνων, φτάνοντας τον Ιανουάριο στο 14,7%!

Δημοκρατία


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]