Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τουρκία: "Οι πύραυλοι S-400 αποτελούν τοίχο για τους Έλληνες"


«Η τοποθέτηση των S-400 στα σύνορα της Τουρκίας θα της εξασφαλίσει σε κάθε περίπτωση μία τακτική υπεροχή απέναντι στις γείτονες χώρες», λέει η Μιλλιέτ

Ο τουρκικός Τύπος προετοιμάζει την Δύση κι εμάς για την χρήση και την τοποθεσία εγκατάστασης των πυραύλων S-400, δημοσιεύοντας μάλιστα και χάρτη του βεληνεκούς τους, που καλύπτει την Ελλάδα, Βουλγαρία, Συρία, Αρμενία και μέρος του Ιράν και Ιράκ.

Για να είμαι πάντως ακριβής, δεν είναι όλες οι χώρες του ΝΑΤΟ αντίθετες με την αγορά των ρωσικών πυραύλων, εξυπηρετώντας πρωτίστως τα δικά τους συμφέροντα, κι ας είναι αντίθετα μ’ αυτά της Συμμαχίας. Στη Γερμανία μάλιστα ακούγονται φωνές που επιχειρηματολογούν υπέρ των τουρκικών απόψεων.

Στο γνωστό γερμανικό περιοδικό μεγάλης κυκλοφορίας, το Stern, ο αρθρογράφος Gernot Kramper υποστήριξε την απόφαση της Τουρκίας να προμηθευτεί τους ρωσικούς πυραύλους γιατί όπως ανέφερε, είναι πολύ καλύτεροι από τους αμερικανικούς Patriot. Υποστηρίζει πως αυτό δεν δημιουργεί πρόβλημα στο ΝΑΤΟ και ότι είναι δικαίωμα της Άγκυρας να παίρνει αποφάσεις για την άμυνα της.

Παράλληλα κατηγορεί τις ΗΠΑ για την εκβιαστική στάση τους έναντι της Άγκυρας, ότι δεν θα οδηγήσει πουθενά η συνεχιζόμενη κρίση με την Τουρκία και ότι η Δύση έχει την ανάγκη της Τουρκίας.

Οι Γερμανοί, πάντα υπέρ των Τούρκων, όπως και οι Βρετανοί, και κατά των Ελλήνων, ενδιαφέρονται για την κερδοφορία των βιομηχάνων τους, αλλά και την απόκτηση εκμετάλλευσης της γεωστρατηγικής θέσης της Τουρκίας. Όμως, προβάλλουν ένα αυθεντικό επιχείρημα. Ότι η Δύση έχει την ανάγκη της Τουρκίας. Και έχει αυτήν την ανάγκη, επειδή αντιμετώπιζε πάντα μυωπικά την Τουρκία, χωρίς να ενδιαφερθεί για εναλλακτική λύση.


Σύμφωνα με το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, στη Μεσόγειο και το Αιγαίο γίνονται σκέψεις να τοποθετηθούν οι δύο από τις τέσσερις συστοιχίες του ρωσικού αντιαεροπορικού συστήματος S-400 που παραδίδεται τον Ιούλιο στην Τουρκία, όπως έγραψε η εφημερίδα "Μιλλιέτ", η οποία αναφέρει ότι στόχος είναι να αυξηθεί η αποτρεπτική ικανότητα της Τουρκίας έναντι της Ελλάδας [για duvar αναφέρει στον τίτλο της] αλλά και να καλυφθεί η περιοχή της ανατολικής Μεσογείου η οποία έχει πλέον αυξημένη σημασία λόγω της ενέργειας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα "Μιλλιέτ" το σχέδιο είναι να παραδοθούν δύο συστοιχίες των S400, οι οποίες αποτελούνται από τέσσερις μονάδες βολής, κάτι που σημαίνει ότι θα τοποθετηθούν σε τέσσερις διαφορετικές περιοχές της Τουρκίας. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι θα παραδοθούν στην Τουρκία 128 πύραυλοι διαφορετικού βεληνεκούς και επιπλέον εφεδρικοί πύραυλοι, ο αριθμός των οποίων δεν είναι ακόμη γνωστός.

Αν και ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί καμία απόφαση, μία από τις πυροβολαρχίες θεωρείται ότι θα τοποθετηθεί στην αεροπορική βάση Ακιντζί στην Άγκυρα [το κέντρο του πραξικοπήματος], με τη βάση αυτή να αποτελεί και την κεντρική για την τεχνική συντήρηση και όλων των άλλων πυροβολαρχιών.

Όπως υπογραμμίζει το δημοσίευμα της Milliyet η τοποθέτηση των S-400 στα σύνορα της Τουρκίας θα της εξασφαλίσει σε κάθε περίπτωση μία τακτική υπεροχή απέναντι στις γείτονες χώρες, αφού θα είναι σε θέση να ελέγχει τον εναέριο χώρο γύρω της μέχρι και 400 χλμ. και όπως επισημαίνει θα αυξηθεί η αμυντική ικανότητα της Τουρκίας από αέρος, αλλά κυρίως θα της εξασφαλίσει μία ψυχολογική και τακτική υπεροχή έναντι των γειτόνων της.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Βασίλη Νέδου στην "Καθημερινή", η Αθήνα θέλει να αποφύγει να εμπλακεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο στον κύκλο προστριβών ανάμεσα σε Τουρκία και ΗΠΑ. Στην Αθήνα υπάρχει, επίσης, ανησυχία όσον αφορά τον τρόπο με τον οποίο αντιδρά η Αγκυρα για την αυξανόμενη συνεργασία ανάμεσα σε Ελλάδα και τα Σκόπια. Οι Τούρκοι έχουν κοινοποιήσει στην Αθήνα ότι αντιλαμβάνονται τη ρητορική περί ύψωσης εμποδίων στην επέκταση της τουρκικής επιρροής στα Δυτικά Βαλκάνια, άρα και στα Σκόπια, ως εξαιρετικά επιθετική.

Ως γνωστόν, στα Σκόπια, με μοχλό την πίεση για την παράδοση Γκιουλενιστών, η τουρκική Πρεσβεία στα Σκόπια εξαπέλυσε μύδρους κατά τοπικών ΜΜΕ που παρείχαν βήμα σε κάποια από τα 15 μέλη του FETO που καταζητούνται από την Αγκυρα.

Ο Μακεδών
Voria


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]