Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Deutschland Uber Alles


Καθόλου εξωφρενικό και καθόλου πρωτότυπο. Αναφέρομαι στο περιστατικό με την γερμανική σημαία που ανύψωσαν δύο νεαροί, 23χρονοι γερμανικοί αξιωματικοί της 115 πτέρυγας του ΝΑΤΟ στην περιοχή Σταυρός στο Ακρωτήρι των Χανίων.

Αφού θα καταβρόχθισαν κάμποσες φιάλες μπύρας. Και αφού κοπάνησαν τις κοιλάρες τους θα είπαν ο ένας στον άλλον: ρε συ δε ανυψώνουμε τη δική μας σημαία να μπούμε στο μάτι των Κρητικών; Σάμπως δικό μας δεν είναι αυτό το ξέφραγο αμπέλι που λέγεται Ελλάς; Να γελάς και να τους κοπανάς.

Άσε που θα έχουν μάθει, από τα στρατιωτικά τους θρανία, για τη νίλα που είχαν υποστεί εκατοντάδες αλεξεπιτωτιστές των Ναζί στη διάρκεια της μάχης της Κρήτης. Άσε που γνωρίζουν, από τα ίδια στρατιωτικά τους θρανία, ότι αυτή η μάχη της Κρήτης και το γκρεμοτσάκισμα των γερμανών αλεξιπτωτιστών είχαν κοστίσει πολύτιμο χρόνο για την έφοδο των Πάντσερ προς την Μόσχα και το Στάλινγκραντ.

Η “ανωτερότητα” των Γερμανών προέρχεται από την ¨κατωτερότητα” των Ελλήνων. Αφού, σου λέει, εμείς τους ταΐζουμε. Εμείς πληρώνουμε τις συντάξεις τους. Εμείς τα δάνειά τους.
Άσε που ολόκληρη η χώρα είναι ένα απέραντο οικόπεδο.
Άσε που σε κάθε γωνιά μπορούμε να οικοδομήσουμε τις βάσεις μας.
Άσε που μας γλείφουν.
Άσε που δεν παράγουν ούτε καρφίτσες.
Άσε που αγοράζουν τα προϊόντα μας.
Άσε που έτσι να κάνουμε τους διώχνουμε από την ευρωζώνη και τους ξαναστέλνουμε, αδιάβαστους, στη δραχμή.
Και άσε που ένα σκασμό από γερμανούς τουρίστες γεμίζουν τα πορτοφόλια τους.


Αφού, σου λέει, οι Ελληνες πουλάνε τα πάντα. Αφού πουλάνε βάσεις, σπίτια, καταστήματα, οικόπεδα, χωράφια, όλα μα όλα, τότε και με ποια λογική αυτή η χώρα ανήκει σε Έλληνες; Δική μας είναι. Ο, τι γουστάρουμε κάνουμε. Να κοπρίζουμε. Να κάνουμε το ψιλό μας. Να φτύνουμε. Να χλαπακιάζουμε. Να πέφτουμε στα κρεβάτια με τις γυναίκες τους. Να τα κάνουμε όλα...

Εμείς τους προστατεύουμε. Εμείς αγοράζουμε τα σπίτια και τις καλύβες τους. Εμείς συντηρούμε το φυσικό περιβάλλον. Εμείς τα κάνουμε όλα. Αν τους αφήναμε μόνους τους η χώρα θα είχε μετατραπεί σε Τανζανία. Και ούτε...

Με απλά λόγια αγαπητοί μου. Η αλαζονεία των Γερμανών είναι συνάρτηση της υποτέλειας των Ελλήνων. Η αλαζονεία των Αμερικανών είναι συνάρτηση της δουλοπρέπειας των Ελλήνων. Η ανωτερότητα των Γάλλων είναι συνάρτηση της αμάθειας των Ελλήνων.

Όπως έλεγαν κάποιοι τουρίστες, γελώντας μάλιστα “Η Ελλάδα είναι όμορφη και δεν αξίζει σ αυτούς τους ιθαγενείς κατοίκους”.

Πατριωτισμός αγαπητέ μου δεν είναι η δικαιολογημένη οργή που προκάλεσε η ανύψωση της γερμανικής και το κουρέλιασμα της ελληνικής σημαίας.
Πατριωτισμός δεν είναι η οργή που έχει προκαλέσει η συμφωνία των Πρεσπών.

Πατριωτισμός είναι η παραγωγή.
Πατριωτισμός είναι το νοικοκύρεμα.
Πατριωτισμός είναι η Παιδεία και η κουλτούρα.
Πατριωτισμός είναι η δύναμη και το πείσμα.

Είσαι πατριώτης; Απόδειξη! Εδώ και τώρα.
Αλλιώτικα εκεί εκεί στη Β ευρωπαϊκή εθνική!

Δημήτρης Δανίκας
Πρώτο Θέμα



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]