Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Είναι ικανοί για όλα


Εκατό νεκρούς στο Μάτι που καταστράφηκε και άλλους εισοσιπέντε στην Μάνδρα μετράμε στην θητεία της κυρίας Δούρου η οποία διεκδικεί να είναι ξανά Περιφερειάρχης Αττικής. Ενώ κάηκαν ή πνίγηκαν τόσοι άνθρωποι, μέσα σε συνθήκες πολιτικής και επιχειρησιακής ανικανότητας και ανευθυνότητας, δεν ακούσαμε μια συγγνώμη, δεν είδαμε ένα δάκρυ από την κ. Δούρου. Αντίθετα είδαμε μια ανεύθυνη, αδίστακτη να μας λέει ότι στοχοποιήθηκε επειδή είναι γυναίκα! Θράσος, κυνισμός, πολιτική αθλιότητα, χονδροπετσιά. Κι όμως την είδαμε να δακρύζει όταν τη υπερασπιζόταν με την ομιλία του ο Α. Τσίπρας. Ποιος είναι ο κ. Τσίπρας; Είναι ασφαλώς ο Πρωθυπουργός μας. Είναι όμως και ο επικεφαλής εκείνης της θεατρικής παράστασης εκείνη την Δευτέρα το βράδυ που την στιγμή που καίγονταν άνθρωποι, αυτός και διάφοροι δήθεν ευαίσθητοι και δήθεν αριστεροί συσκέπτονταν και μας κορόιδευαν, συζητώντας αν θα έχει αέρα το επόμενο πρωί και πως θα παρέμβουν. Δίπλα του ένα σύνολο στελεχών και Υπουργών που γνώριζαν ότι ήδη υπήρχαν νεκροί. Δίπλα του ο κ. Σκουρλέτης που τότε ήταν Υπουργός Εσωτερικών και ως εκ τούτου, υπεύθυνος συνολικά για την Πολιτική Προστασία.

Αυτή η παρέα – αναφέρομαι προφανώς στην ηγετική ομάδα – τελικά δακρύζει αν φοβάται ότι μπορεί να της καταλογιστούν ευθύνες ή χάσουν την εξουσία τους. Αυτό ακριβώς είναι. Μια παρέα δίχως αρχές, ιδεολογία και πολιτική που κυβερνάει με βάση τα συμφέροντά της, τη εξουσία της για την οποία είναι ικανοί να κάνουν τα πάντα, να πουν ωμά ψέματα, να λαϊκίσουν μοναδικά, να ενοχοποιήσουν τον οποιοδήποτε χωρίς στοιχεία, να καλύψουν τον κάθε Πετσίτη που τους συντόνιζε τις business, να φορέσουν μάσκες μιας ανέξοδης και μοδάτης αριστεράς . Θυμάστε τα περίφημα « λιάζονται και μετά εξαφανίζονται» της γνωστής αντιρατσίστριας κ. Χριστοδουλοπούλου; Δεν την άκουσα από τότε να πει κάτι για το Στρατόπεδο Συγκέντρωσης στην Μόρια όπου χιλιάδες αποκαμωμένοι, εξαντλημένοι άνθρωποι υποφέρουν και απέναντί τους έχουν μια ανάλγητη Κυβέρνηση που από την μια αδυνατούν να απορροφήσουν εκατομμύρια ευρώ εγκεκριμένα κονδύλια για την Ελλάδα και από την άλλη κατασπαταλά εκατομμύρια μέσα από κακοδιαχείριση , πάρτι κάποιων ΜΚΟ και ελέγχονται από διεθνείς αρχές.


Τα ίδια και με το σκάνδαλο NOVARTIS . Η σκευωρία καταρρέει μέρα με την μέρα όλο και πιο εμφαντικά, εκθέτοντας τους αντιδημοκράτες, επικίνδυνους εγκεφάλους της . Αφού στήσανε το σκηνικό στην Βουλή με 10 κορυφαία στελέχη να σπιλώνονται, τώρα βάζουν στο Αρχείο την υπόθεση για τέσσερις και μάλλον ακολουθούν άλλοι τέσσερις. Δεν βρήκαν πουθενά περίεργα ποσά αν και άνοιξαν όλους τους λογαριασμούς, δεν βρήκαν καν ίχνος ροής χρήματος μέσα από περίεργες διαδρομές. Δεν ζητάνε όμως και πάλι συγγνώμη. Δεν έχουν μάθει να φέρονται με ένα στοιχειώδη πολιτικό πολιτισμό. Κράτησαν ανοικτό το θέμα Λοβέρδου γιατί έτσι ήθελαν ουσιαστικά. Δεν κατανοούν ότι όλα αυτά θα τα πληρώσουν, όχι γιατί κάποιοι είναι ρεβανσιστές ,αλλά γιατί κάποιοι τουλάχιστον θα θέλουν να ξεκαθαρίσουν κάθε σκιά που το καθεστώς θέλει να αφήσει.Το κωμικοτραγικό είναι ότι οι αδέκαστοι δεν έχουν ψάξει αυτό που έψαξαν σε κάθε χώρα που είχε αντίστοιχο σκάνδαλο δηλαδή τους χιλιάδες καταγεγραμένους γιατρούς που δια της υπερσυνταγογράφησης . Είναι επίσης , ότι επί αδέκαστων η NOVARTIS έζησε μια από τις καλύτερες χρονικές περιόδους της. Τα Νοσοκομεία πλήρωσαν το 2015( επί Κυβέρνησης ΣΥΡΖΑΝΕΛ) 80 εκατομ. ευρώ παραπάνω από το 2014 οπότε και κυβερνούσαν οι « διεφθαρμένοι» ακόμα. Και τα επόμενα χρόνια όμως τα κέρδη της πήγαν μια χαρά ( 19 εκατομ. ευρώ το 2015, 7,6 εκατομ. ευρώ το 2016 και 3,5 εκατομ. ευρώ το 2017) . Για όλα αυτά όμως καμία κουβέντα.

Αυτά ζούμε από τους σημερινούς κρατούντες που κατά τα άλλα μας μιλάνε για το νέο, λανσάρονται ως άφθαρτοι. Διακατέχονται από μια βαθιά αντιδημοκρατική αντίληψη με βάση την οποία όλα επιτρέπονται, όλα είναι ανεκτά για να ελέγξουμε Δικαιοσύνη, Τύπο, θεσμούς κ.λ.π Γι αυτό όλα τα πεπραγμένα τους έχουν πείσει, όχι μόνο ότι κορόιδεψαν, ψευδολόγησαν, έκαναν τα εντελώς αντίθετα από όσα είπαν ,αλλά και ότι είναι επικίνδυνοι για την Δημοκρατία. Το καλό είναι ότι έχει μείνει λίγος χρόνος στην διάθεση της αφού πλησιάζουν οι βουλευτικές εκλογές και η ήττα είναι σίγουρη. Το άσχημο είναι ότι οι κρατούντες μας δεν έχουν μάθει να χάνουν και γι αυτό είναι ικανοί για όλα, αλλά και γιατί η επόμενη μέρα θα είναι δύσκολη. Όχι μόνο για να οδηγήσουν την χώρα στην ανάπτυξη ,αλλά και για να αποβάλουν αυτό το αρρωστημένο, τοξικό, διχαστικό κλίμα των τελευταίων χρόνων.

Ζαχαρίας Ζούπης
Μεταρρύθμιση



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]