Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τα «μακεδονικά» στο Ευρωκοινοβούλιο!


Το «ΜΚ» στην πινακίδα στο τζάμι του θαλάμου των μεταφραστών (φωτό 3) είναι ένα δώρο της κυβέρνησης στους Σκοπιανούς

Η Δευτέρα δεν ήταν μια από τις συνηθισμένες ημέρες του Ευρωκοινοβουλίου στις Βρυξέλλες. Τη σχετική ησυχία τάραξε η πρωτοβουλία ομάδας Ελλήνων, μελών, στελεχών και φίλων του κόμματος Πατριωτική Ριζοσπαστική Eνωση και μελών της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων (ΠΟΠΣΜ) να σηκώσουν πανό που ανέγραφε «Macedonia is Greek. Tsipras is a traitor» (H Μακεδονία είναι ελληνική. Ο Τσίπρας είναι προδότης) (φωτό 2).

Η ομάδα των Ελλήνων βρέθηκε στο Ευρωκοινοβούλιο έπειτα από πρόσκληση του αρχηγού του κόμματος Πατριωτική Ριζοσπαστική Eνωση, ανεξάρτητου ευρωβουλευτή και αντιστράτηγου ε.α. Ελευθέριου Συναδινού (φωτό 1).

Ο κ. Συναδινός στη συνέχεια, σε αμφιθέατρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, μίλησε σε εκδήλωση για τη Μακεδονία και τη Συμφωνία των Πρεσπών, την οποία συνδιοργάνωσε με την Κύπρια ευρωβουλευτή Ελένη Θεοχάρους. Το θέμα ήταν: «Μακεδονία, ελληνική κληρονομιά». Εκεί μίλησαν και ο πρόεδρος της ΠΟΠΣΜ Γεώργιος Τάτσιος και ο δημοτικός σύμβουλος Λαμίας Γεώργιος Σάγιας, ενώπιον πολυπληθούς ελλαδίτικου και κυπριακού ακροατηρίου. Στις ομιλίες αναφέρθηκαν οι συνέπειες της Συμφωνίας των Πρεσπών για την Ελλάδα και τη Μακεδονία. Με αυτό το διπλωματικό έκτρωμα απονέμονται στα Σκόπια ιστορικοί τίτλοι που δεν τους ανήκουν και αφαιρούνται από την πατρίδα μας δικαιώματα και πολύτιμα κομμάτια της εθνικής κληρονομιάς που αποκτήθηκαν με αγώνες χιλιετιών.


Αμα το πέρας της εκδηλώσεως ο κ. Συναδινός ξενάγησε τους επισκέπτες στους χώρους του Ευρωκοινοβουλίου και επισήμανε και μια ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια: Μετά την επικύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών από το ελληνικό Κοινοβούλιο η γλώσσα του κρατιδίου της... συμφοράς έπιασε στασίδι στην Ευρωβουλή. Στον θάλαμο των μεταφραστών της Ευρωβουλής που καταπιάνονται με αυτήν τη σλαβική διάλεκτο έχουν τοποθετηθεί φαρδιά πλατιά τα αρχικά «ΜΚ», δηλαδή «μακεδονικά»! Και αυτό αλλά και η γενική εικόνα της χώρας αποδεικνύουν ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα της πατρίδας είναι η ηγεσία της. Η εθνική ήττα είναι οδυνηρότερη από το αναμενόμενο και τα χειρότερα έπονται. Εκτός αν οι Ελληνες αποφασίσουν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και να διεκδικήσουν τη χώρα τους πίσω, να την ελευθερώσουν από τις δυνάμεις της παρακμής...

Παναγιώτης Λιάκος
Δημοκρατία



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Παναγιώτη Λιάκο, "εδώ σε θέλω μάστορα"! Πες ανοιχτά στους Έλληνες πώς σκέφτεσαι ότι μπορούν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους.Πολλοί τους προτρέπουν το ίδιο αλλά όλοι σταματάνε στο "πώς". Και αυτό είναι το πιο κρίσιμο σημείο, ώστε να μπορέσει ο Ελληνικός λαός να ακολουθήσει την προτροπή "πάρε την κατάσταση στα χέρια σου"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]