Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μα ποιοι είναι «μοναχοφάηδες»; Ποιοι είναι οι κλέφτες και οι πειρατές στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο;


Του Πανίκου Παναγιώτου

Μα ποιοι είναι «μοναχοφάηδες» αγαπητέ κ. Κοτζιά; «Αν αρχίζεις και γίνεσαι στις διεθνείς σχέσεις μοναχοφάης, λέγοντας “όλα δικά μου, όλα στον έλεγχό μου, όλα μόνος μου”, τότε είσαι κι εσύ μέρος του προβλήματος» είπατε κατά λέξη στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

Προσθέσαμε μάλιστα ότι «αυτό που πρέπει να κάνεις και που προσπάθησα να κάνω είναι να εξασφαλίσεις την ασφάλεια, με τις δυο τετραμερείς (ΗΠΑ, Ισραήλ, Ελλάδα, Κύπρος και η άλλη: Γαλλία, Αίγυπτος, Ελλάδα, Κύπρος), αλλά και με το να δώσεις μια προοπτική ότι η Τουρκία, όχι στην κυπριακή ΑΟΖ, αλλά στη Μεσόγειο συνολικά, θα συμμετάσχει σ’ αυτή την οικονομική ανάταση. Πρέπει να βρεις τρόπους οργάνωσης επιχειρηματικούς, τις μπίζνες της δουλειάς, όχι της γεωπολιτικής, που, να συμμετάσχει με τρόπο αυτό που της αντιστοιχεί και της αρμόζει. Ποιος είναι αυτός; Να τον βάλουμε στο τραπέζι να συζητήσουμε».

Και δεν περιοριστήκατε μόνο σ’ αυτά, διατυπώσατε επίσης την άποψη ότι «αλλά, αν νομίζεις, όπως κάνουν μερικοί στην Ελλάδα, ότι η Τουρκία με χιλιάδες μίλια δεν έχει ΑΟΖ, δεν έχει τίποτα και όλη η ΑΟΖ είναι -ξέρω εγώ- το Καστελόριζο έχει το 100%, έχει όλη την ΑΟΖ της περιοχής, συγγνώμη που το λέω έτσι και ας με κράξουν οι εθνικοί μας φίλοι, δεν είναι έτσι. Τα πράγματα θέλουνε προσοχή, φιλική πολιτική, διεθνές δίκαιο και να τον βάζεις και τον άλλον στο παιχνίδι, για να κατευνάζει. Να μην τον βάλεις απέναντι».

Αν είναι δυνατόν!

– Ένας πρώην υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας δικαιολογεί, εμμέσως πλην σαφώς, τις τουρκικές παράνομες NAVTEX, με τις οποίες αποκλείουν και «σκεπάζουν» το Καστελόριζο.

– Ένας πρώην υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας διακηρύττει ότι ουσιαστικά ήταν παράλογη η πολιτική των έως τώρα ελληνικών κυβερνήσεων που υπερασπίστηκαν τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας στο Αιγαίο, προτείνοντας έμμεσα τη συνεκμετάλλευση των υδρογονανθράκων με την Τουρκία.

– Ένας πρώην υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας με τέτοιο ξεκάθαρο τρόπο υιοθετεί τα τουρκικά επιχειρήματα, τα οποία στηρίζονται στον τουρκικό επεκτατισμό και καταπατούν τις αρχές που διέπουν τις διακρατικές σχέσεις.



Σύμφωνα με τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας (1982), όλα τα νησιά διαθέτουν ΑΟΖ με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που καθορίζεται για τις ηπειρωτικές περιοχές. Έτσι που τα είπατε αγαπητέ κ. Κοτζιά λες και είναι οι Έλληνες που υπερασπίζονται κάτι που δεν τους ανήκει, ότι τα θέλουν όλα δικά τους και ότι επιδιώκουν να τα ελέγχουν όλα.

Ποιοι παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο;

Ποιοι κατέχουν ξένα εδάφη;

Ποιοι είναι οι πειρατές στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο;

Είναι «μοναχοφάηδες» οι Έλληνες, των οποίων ο εναέριος και θαλάσσιος χώρος της πατρίδας τους παραβιάζεται καθημερινά από τους Τούρκους, οι οποίοι αμφισβητούν την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας;

Είναι «μοναχοφάηδες» οι Κύπριοι, των οποίων η μισή τους πατρίδα είναι κατεχόμενη από τους Τούρκους και η κυπριακή ΑΟΖ παραβιάζεται προκλητικά από τον ίδιο κατακτητή;

Μήπως εννοούσατε ότι με το «να προσφερθεί μια προοπτική στην Τουρκία» θα πρέπει να υπάρξουν υποχωρήσεις και παραχωρήσεις από την Αθήνα ώστε να «κατευνάσει» η χώρα του Αττίλα;

Μα κ. Κοτζιά, μετά από τρία και πλέον χρόνια ως υπουργός Εξωτερικών, δεν έχετε ακόμη καταλάβει ότι στην Άγκυρα δεν υπάρχει διάθεση για λογική και αντικειμενική αντιμετώπιση των υποτιθέμενων «διαφορών» με την Ελλάδα, στη βάση του διεθνούς δικαίου και του Καταστατικού Χάρτη του ΟΗΕ;
Όση περισσότερη διαλλακτικότητα επιδεικνύεις, τόσο πιο πολύ αποθρασύνονται. Συμβιβασμός για τους Τούρκους σημαίνει νομιμοποίηση των παράνομων διεκδικήσεών τους σε Κύπρο, Αιγαίο και Θράκη.

Για 45 χρόνια, η ελληνοκυπριακή ηγεσία επενδύει στην πλάνη του «καλοπιάσματος» και του «κατευνασμού» της Τουρκίας, κάνοντας συνεχείς υποχωρήσεις. Ξέρετε όμως πολύ καλά, και το βιώσατε ο ίδιος από την εμπειρία σας στο Κυπριακό, ότι το «θηρίο δεν ηρεμεί» με παραχωρήσεις από την ελληνική πλευρά. Συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο.

Όσα περισσότερα δίνονται στους Τούρκους, τόσα περισσότερα ζητούν.

Δεν είναι μονάχα μοναχοφάηδες, αλλά πάνω απ’ όλα είναι κλέφτες. Επιδιώκουν συνεχώς να δημιουργήσουν τετελεσμένα και να σύρουν την Ελλάδα και την Κύπρο σε υποχωρήσεις, μέσα από εκβιαστικά διλήμματα και «φιλικές προτροπές» από μεσολαβητές και «συμμάχους» για να «τα βρούμε». Και για να πείτε αυτά που είπατε, σημαίνει ότι ο Ερντογάν και ο Τσαβούσογλου παίζουν πολύ καλά το παιχνίδι τους, γιατί οι απειλές τους φαίνεται να πιάνουν τόπο…

Αγαπητέ κ. Κοτζιά,

με τις τοποθετήσεις σας στο Φόρουμ των Δελφών δώσατε μια πολύ λανθασμένη εικόνα και αφήσατε να εννοηθεί ότι οι Έλληνες ευθύνονται για την κατάσταση στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο επειδή δεν προσφέρουν «μια προοπτική» στην Τουρκία.

Ακόμα και στην περίπτωση που η Ελλάδα και η Κύπρος εμφανιστούν γενναιόδωρες και μεγαλόψυχες και πουν, για παράδειγμα: «Για να τελειώνουμε μια και καλή με την αντιπαράθεση και τις συγκρούσεις με την Τουρκία, ας τα μοιράσουμε όλα και στην Κύπρο και στο Αιγαίο ώστε να ζήσουμε όλοι καλά, με ασφάλεια και ειρήνη, αφού πλέον λεφτά θα υπάρχουν για όλους από τους υδρογονάνθρακες», ο τουρκικός επεκτατισμός δεν θα σταματήσει.

Κάτι άλλο θα διεκδικούν στη συνέχεια.

Άλλωστε, το μαρτυρά η Ιστορία, η τουρκική στρατηγική και η ισλαμοφασιστική πολιτική του Ερντογάν.

Αγαπητέ κ. Κοτζιά,

θα πρέπει να γνωρίζετε ότι στην Κύπρο και στην Ομογένεια δεν λησμονείται η πολύ σωστή και πατριωτική στάση που κρατήσατε στο Κυπριακό, θέτοντας ως προϋπόθεση για την επίλυσή του την αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων και την κατάργηση των εγγυήσεων. Την ίδια στιγμή όμως, δεν λησμονείται ότι ο Ελληνισμός είναι ενιαίος και αδιαίρετος.

Όσο πιστεύουμε ακράδαντα στην αναγκαιότητα να συνυπάρξουν οι Ελληνοκύπριοι και οι Τουρκοκύπριοι, χωρίς εθνικισμούς και ρατσιστικές συμφωνίες, σ’ ένα κοινό, ακηδεμόνευτο κράτος, χωρίς ξένα στρατεύματα, αποικιοκρατικά και κατοχικά κατάλοιπα, άλλο τόσο πιστεύουμε ότι θα πρέπει πάση θυσία να διασφαλιστούν τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας στο Αιγαίο.

Εύκολες απαντήσεις και λύσεις δεν υπάρχουν, αλλά η Ειρήνη και η Αξιοπρέπεια δεν κερδίζονται με παραχωρήσεις προς τους εκβιαστές. Η τακτική του «κατευνασμού» απέτυχε αποδεδειγμένα.

Κι όσο η Αθήνα και η Λευκωσία επιμένουν σε χρεοκοπημένες πολιτικές, η Τουρκία δημιουργεί συνεχώς τετελεσμένα, επιτυγχάνοντας σταδιακά την υλοποίηση των στρατηγικών στόχων της.

Ελπίζουμε ότι, κατά την πρόσφατη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Ταγίπ Ερντογάν στην Άγκυρα, ο Έλληνας Πρωθυπουργός να μην στηρίχθηκε σε τέτοιου είδους απόψεις (όπως τις εκφράσατε αγαπητέ κ. Κοτζιά στους Δελφούς), γιατί αν συνέβη κάτι τέτοιο, τότε οι συνέπειες θα είναι άκρως επικίνδυνες για τον Ελληνισμό.

HellasJournal


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]