Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι νεκροί να ζητήσουν συγγνώμη από τον ΣΥΡΙΖΑ


Του Σάκη Μουμτζή

Ανέκαθεν θαύμαζα τον κυνισμό των στελεχών της Αριστεράς. Ηταν και είναι ένας κυνισμός που αγγίζει τα όρια ενός αποκρουστικού μεγαλείου. Απαθείς, ατάραχοι, ανέκφραστοι, παρακολουθούν την ροή των γεγονότων, όποια και αν είναι αυτή. Το μυαλό τους και η ψυχή τους βρίσκονται μέσα σε αεροστεγή συσκευασία.

Βέβαια αυτά ισχύουν για την κυβερνώσα Αριστερά. Γιατί όταν είναι στην αντιπολίτευση όλοι τους είναι ψυχοπονιάρηδες. Ευσυγκίνητες ουρσουλίνες μπροστά στην ανθρώπινη δυστυχία.

Όταν ανεβαίνουν στην εξουσία, οι ίδιοι άνθρωποι θεριεύουν. Για ό,τιδήποτε συμβεί πάντα ευθύνονται οι άλλοι. Και είναι λογικό. Ο κάτοχος της απόλυτης αλήθειας πώς να λαθέψει; Ακυρώνεται ο γενέθλιος μύθος της Αριστεράς. Ακυρώνεται η ύπαρξη τους.

Συνεπώς, μην εκπλήττεσθε με την προκλητικότητα της Δούρου. Μην αγανακτείτε με την κακοσκηνοθετημένη παράσταση που παίχτηκε, από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, το βράδυ της μεγάλης καταστροφής. Αυτοί είναι, αν δεν το έχετε καταλάβει ακόμα.

Είναι άνθρωποι άλλης κοπής. Έχουν δίκιο όταν το υποστηρίζουν οι ίδιοι. Δεν είναι σαν κι εμάς.

Το πρώτο πράγμα που θα έκανε ένας κανονικός άνθρωπος θα ήταν να ενδιαφερθεί για τα θύματα της καταστροφής. Αυτοί τι έκαναν;

Το πρώτο και μοναδικό πράγμα που σκέφτηκαν ήταν πώς να εξαπατήσουν τον κόσμο. Πώς να διασωθούν οι ίδιοι πολιτικά. Και έστησαν την παράσταση που όλοι είδαμε.


Η φωτιά στο Μάτι με τους εκατό νεκρούς είναι μια βραδυφλεγής βόμβα για τον ΣΥΡΙΖΑ και για τον Α. Τσίπρα προσωπικά. Ήταν ο βασικός πρωταγωνιστής της απόπειρας απόκρυψης και εξαπάτησης. Και θα πληρώσει γι΄αυτό.

Είναι τόσο αλαζόνες και συγχρόνως τόσο ανόητοι, που δεν έπραξαν τότε και δεν πράττουν και σήμερα ακόμα το αυτονόητο. Να ζητήσουν συγγνώμη από τους συγγενείς των θυμάτων και από τους επιζώντες.

Αντ' αυτού, με περισσό θράσος και επιθετικότητα, ζητούν και τα ρέστα. Θυμάστε τον αλήστου μνήμης Π. Καμμένο που την επομένη της καταστροφής κουνούσε το δάχτυλο του σε έναν κατεστραμμένο; Θυμάστε το βουβό κλάμα της κοπέλας που ήταν δίπλα στον υπουργό και δεν πίστευε αυτά που άκουγε;

Με 100 νεκρούς στην πλάτη τους επιτιμούν τα θύματα και όσους τους υπενθυμίζουν τις αυταπόδεικτες ευθύνες τους.

Αυτό που συμβαίνει με τον homo syrizeous είναι πως, επειδή μιλά μιαν ακατάληπτη γλώσσα, δεν αντιμετωπίζεται με τους κανόνες της απλής λογικής. Ο λόγος του κινείται σε άλλο μήκος κύματος. Είναι σαν την στροφή των 360 μοιρών του Τσίπρα. Πώς να αντιμετωπίσεις τέτοιες καταστάσεις; Τι να του πεις; Πως στροφή 360 μοιρών σε βγάζει στο ίδιο μέρος; Μα, δεν θα το καταλάβει!

Έτσι και στην καταστροφή στο Μάτι. Για να αποσείσουν τις πολιτικές και τις ποινικές τους ευθύνες αναφέρθηκαν σε όλες τις παθογένειες της κοινωνίας από το 1821.

Λες και φταίνε τα αυθαίρετα που ο πρωθυπουργός ήταν ο πρωταγωνιστής στην απόπειρα της εξαπάτησης. Λες και φταίει η άδικη κοινωνία που η Δούρου και οι συνεργάτες της δεν εκτίμησαν εγκαίρως τα δεδομένα των στιγμών.

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη περιφρόνηση προς τους 100 νεκρούς από αυτό που γίνεται αυτές τις ημέρες από τους κυβερνητικούς κολαούζους.

Είμαστε πολύ κοντά στο σημείο να ζητήσουν από τους νεκρούς να υποβάλλουν με ταπεινότητα την συγγνώμη τους προς τον Α. Τσίπρα και την Ρ. Δούρου για «την στραβή» που τους προκάλεσαν.

Μην γελάτε! Θα το δούμε και αυτό!

Liberal


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]