Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τα μυστήρια μηνύματα των ανακοινώσεων στη Μεσόγειο


Οι φήμες επίμονα συνεχίζουν να κυκλοφορούν και υποστηρίζουν ότι η ΕΧΧΟΝ δεν έκανε πλήρεις ανακοινώσεις, αλλά «ελεγχόμενες»

Πώς διαμορφώνεται το γεωστρατηγικό τοπίο, στην ευρύτερη περιοχή της ανατολικής λεκάνης της Μεσογείου, μετά τα τελευταία ευρήματα της αμερικανικής πολυεθνικής Exxon/Mobil στο θαλάσσιο οικόπεδο 10 της Κύπρου; Κατηγορηματική απάντηση στο συγκεκριμένο ερώτημα δεν μπορεί να δοθεί. Κι αυτό γιατί οι φήμες που επίμονα συνεχίζουν να κυκλοφορούν υποστηρίζουν ότι η ΕΧΧΟΝ δεν έκανε πλήρεις ανακοινώσεις, αλλά «ελεγχόμενες».

Το μόνο σίγουρο είναι ωστόσο ότι ακόμα κι αυτές που έγιναν θα μπορούσαν κατά κάποιο να ερμηνευθούν και ως επίδειξη δύναμης από την πλευρά των Αμερικανών. Ο λόγος; Το γεγονός ότι επέλεξαν να τις κάνουν ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η μεγάλη θαλάσσια ναυτική άσκηση των Τούρκων με τον κωδικό «Γαλάζια Πατρίδα», δείχνει ότι στην πράξη αψηφούν την Άγκυρα.


Ως γνωστόν, το τουρκικό Γενικό Επιτελείο πραγματοποίησε μια επιχείρηση που όμοια της δεν έχει ξαναγίνει στο παρελθόν. Η άσκηση εξελίχθηκε σε τρεις διαφορετικές θάλασσες (Μαύρη Θάλασσα, Αιγαίο Πέλαγος, Ανατολική Μεσόγειος), γεγονός που στέλνει μηνύματα – εκτός από τους Αμερικανούς – στους Ρώσους, στους Έλληνες και στους Ισραηλινούς, αλλά και τους Αιγυπτίους.

Η απάντηση λοιπόν και της Exxon ήταν σκληρή. Εκτός κι αν δεν προκάλεσαν κανέναν πραγματικό πονοκέφαλο στους Τούρκους. Ακόμα κι αυτή η διάσταση, όμως, αν ισχύει, επιδέχεται πολλές ερμηνείες. Για το λόγο αυτό οι αρμόδιες υπηρεσίες στην Αθήνα – και όχι μόνο – προσπαθούν να αποκωδικοποιήσουν τις τελευταίες αυτές κρίσιμες εξελίξεις.

Voria


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]