Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Καταγγέλλουν την πραγματικότητα ως… fake news!


Yπάρχουν fake news; Και βέβαια υπάρχουν σε όλο τον πλανήτη. Η Ελλάδα δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση

Μπορεί σε άλλα πράγματα η χώρα μας να είναι πίσω δεκαετίες, αλλά δυστυχώς τέτοιου είδους καταστάσεις τις υιοθετεί στο άψε-σβήσε. Η ταχύτητα της διαδικτυακής ενημέρωσης και η δίψα για viral ειδήσεις, είτε σε social media είτε σε ιστοσελίδες, προκαλεί βέρτιγκο. Ολοι έχουμε διαβάσει φοβερά και τρομερά γεγονότα, τα οποία ύστερα από λίγη ώρα αποδεικνύεται πως απλά δεν συνέβησαν ποτέ.

Το Μαξίμου, εκμεταλλευόμενο την πραγματικότητα των fake news, επιχειρεί καθημερινά να παρουσιάσει τις αστοχίες και τα λάθη της τα οποία αποκαλύπτονται ως στημένη αντικυβερνητική προπαγάνδα. Ετσι, χαρακτηρίζει πάρα πολλές πραγματικές ειδήσεις ως fake news για να ξεφύγει από τη δύσκολη θέση!

Βράδυ 23ης Ιουλίου 2018, ώρα 23:45. Ξεκινάει σύσκεψη στο Συντονιστικό Κέντρο της Πυροσβεστικής υπό τον πρωθυπουργό με τη συμμετοχή κορυφαίων υπουργών. Οι επικεφαλής της Πυροσβεστικής ενημερώνουν τον πρωθυπουργό για τις πυρκαγιές στην Κινέτα, στα Χανιά και αφήνουν για το τέλος στο Μάτι, δηλώνοντας ότι έχουν καεί και κάποια (!) σπίτια.

Ο Αλέξης Τσίπρας ρωτάει τι ώρα τα χαράματα της επόμενης ημέρας θα σηκωθούν εναέριες δυνάμεις για την κατάσβεση της φωτιά στο Μάτι! Τις επόμενες ημέρες ο Ελεύθερος Τύπος αποκαλύπτουν πως οι Αρχές γνώριζαν ακόμα και από τις 19:08 ότι υπήρχαν νεκροί και ότι η φωτιά είχε ήδη σβήσει από την ώρα που νύχτωνε. Η κυβέρνηση καταγγέλλει fake news.


Ερχεται το εισαγγελικό πόρισμα και επιβεβαιώνει πως από τις 20:30 η πυρκαγιά είχε πλήρως αυτοκατασβεστεί γιατί είχε φτάσει στη θάλασσα!

Τρεις ημέρες αργότερα ο Δημήτρης Τζανακόπουλος μαζί με τον Νίκο Τόσκα και τον τότε αρχηγό της Πυροσβεστικής ισχυρίζονται ότι όλα έγιναν σωστά. Το εισαγγελικό πόρισμα καταλήγει στο συμπέρασμα ότι το «χάος, η απόλυτη ανευθυνότητα και η κατάρρευση κάθε συστήματος οδήγησαν στην τραγωδία». Παρουσιάζουν δορυφορικές φωτογραφίες με εμπρηστικούς μηχανισμούς.

Παράλληλα, η κυβέρνηση επέμενε ότι υπήρχε ασύμμετρη απειλή και σκοτεινά συμφέροντα που ήθελαν να την αποσταθεροποιήσουν. Λίγες ημέρες αργότερα γίνεται γνωστό ότι η φωτιά ξεκίνησε από ξερόκλαδα που έκαιγε κάτοικος του Νταού.

Το καλοκαίρι του 2015 πολλά μέσα ενημέρωσης προειδοποιούσαν πως αν εφαρμοζόταν το «όχι» του δημοψηφίσματος, τότε η χώρα θα οδηγείτο σε έξοδο από την ευρωζώνη. Η κυβέρνηση κατήγγελλε fake news. Τώρα, που όλοι οι ηγέτες των χωρών έχουν επιβεβαιώσει ότι αν ο Αλέξης Τσίπρας δεν έκανε «κωλοτούμπα» στην περιβόητη Σύνοδο Κορυφής θα αποφάσισαν Grexit, το Μαξίμου έχει σιωπήσει.

Πάμε στα μνημονιακά μέτρα. Ο νόμος Κατρούγκαλου έχει ψαλιδίσει τις παλαιές συντάξεις και έχει σφαγιάσει τις αποδοχές όσων συνταξιοδοτούνται μετά τη 12η Μαΐου 2016. Κι όμως η κυβέρνηση επιμένει ότι δεν έχει πειράξει τις συντάξεις.

Αποκαλύπτεται ότι κυβερνητικό αεροσκάφος της Βενεζουέλας στο οποίο επέβαινε ο υπουργός Εξωτερικών του Μαδούρο προσγειώθηκε στην Αθήνα. Το Μαξίμου παρόλο που δεν το είχε ανακοινώσει ισχυρίζεται ότι είναι fake news. Και μετά από δύο μέρες έρχονται οι «Times» και το επιβεβαιώνουν.

Ο Κώστας Γαβρόγλου έχει φτιάξει «στήλη» fake news στο site του υπουργείου Παιδείας! Πριν από λίγες ημέρες λέει πως δεν τίθεται θέμα συγχώνευσης του Ανοικτού Πανεπιστημίου με το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας και πως όλα ήταν fake news. Αν και σε ομιλία του στη Βουλή είχε δηλώσει πως θα γίνει η συγχώνευση.

Και υπάρχουν ακόμα εκατοντάδες παρόμοια γεγονότα. Θα μπορούσαν να γραφτούν βιβλία. Η κυβέρνηση στηρίζεται στα δικά της fake news καθημερινά. Και καταγγέλλει την πραγματικότητα ως fake news.

Γιάννης Τσαπρούνης
ProNews



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]