Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αλβανία: Νέες διαδηλώσεις κατά Ράμα, παραιτήθηκαν οι βουλευτές της αντιπολίτευσης


Η νέα μαζική διαδήλωση έξω από το γραφείο του πρωθυπουργού της Αλβανίας, Έντι Ράμα, στα Τίρανα ολοκληρώθηκε μεν αλλά η αντιπολίτευση προειδοποιεί ότι έρχεται άμεσα και άλλη.

Νωρίτερα το πρωί, οι βουλευτές του αντιπολιτευόμενου Δημοκρατικού Κόμματος προχώρησαν στην υλοποίηση της απειλής τους και έκαψαν τις βουλευτικές τους ταυτότητες, διαμηνύοντας παράλληλα ότι θα απέχουν πλήρως από την κοινοβουλευτική διαδικασία μέχρις ότου η κυβέρνηση παραιτηθεί ή προκηρύξει πρόωρες εκλογές.

Η σημερινή διαδήλωση είναι συνέχεια της αντίστοιχης που είχε πραγματοποιηθεί το περασμένο Σάββατο, όταν χιλιάδες άνθρωποι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της αντιπολίτευσης, που αξιώνει την αποχώρηση του Ράμα, τον οποίο κατηγορεί για «συνέργεια με το οργανωμένο έγκλημα», ότι «βύθισε τη χώρα στη διαφθορά και τη φτώχεια» και αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις. Υπενθυμίζεται ότι εκείνη η διαδήλωση είχε σημαδευτεί από βίαια επεισόδια που ξέσπασαν όταν οπαδοί της αντιπολίτευσης επιχείρησαν να εισβάλουν στο γραφείο του Αλβανού πρωθυπουργού.


Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο πρόεδρος της αλβανικής Βουλής, Γκραμόζ Ρούτσι, ανακοίνωσε στους δημοσιογράφους ότι αναβάλλεται η Ολομέλεια της αλβανικής Βουλής για την Πέμπτη, υπό τον φόβο νέων ταραχών. Παράλληλα, δήλωσε ότι θέλει να δώσει και χρόνο στην αντιπολίτευση να αναλογιστεί τις ευθύνες της και να επιστρέψει στη Βουλή.

Ο Ράμα, από την πλευρά του, ξεκαθαρίζει ότι δεν προτίθεται να εγκαταλείψει την εξουσία. Για την ώρα δε, στο πλευρό του δείχνει να έχει τόσο τις ΗΠΑ όσο και την ΕΕ, οι διπλωματικές αντιπροσωπείες των οποίων -φοβούμενες το ξέσπασμα μιας κρίσης που μπορεί να λάβει ανεξέλεγκτα χαρακτηριστικά- επέκριναν την αντιπολίτευση για την κλιμάκωση της έντασης και για την απόφαση των βουλευτών της να παραιτηθούν.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]