Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Για μερικές σταγόνες εξουσίας…


Ευτελίζετε όλοι, όλους και όλα. Και εσείς που πουλάτε την πολιτική σας καρδιά και αξιοπρέπεια για μερικές σταγόνες εξουσίας. Και εσείς που μοιράζετε κυβερνητικές θέσεις στην «αγορά» και εργαλειοποιείτε ακόμη και το Σύνταγμα, καταρρακώνοντας θεσμούς και αξίες. Και εσείς οι πρωτοκλασάτοι που σκέπτεστε να την κάνετε προς τα εδώ και προς τα εκεί, για σίγουρες καρέκλες και καριέρες.

Και εσείς που ορίζετε τη «δημοκρατική παράταξη» μόνο από πρόσωπα και τίτλους και όχι κυρίως από πολιτικές, οράματα, προτάσεις και δράσεις. Και εσείς που καταχρεώσατε κόμματα ερήμην των αγνών μελών τους και συμβάλατε στην υπερχρέωση της χώρας, ερήμην των πολιτών της.

Και εσείς που εξαπατήσατε τη λαϊκή ψήφο με ψέματα, αλλάξατε ετσιθελικά τα δημοψηφισματικά αποτελέσματα. Φορέσατε στον κόσμο σκληρό Μνημόνιο σαν τους προηγούμενους, το οποίο εφαρμόσατε ολόκληρο, γιατί δεν υπήρχαν εκλογές να σας σταματήσουν. Και έτσι βγάλατε τη χώρα από το μνημονιακό κέλυφος, υπερχρεώνοντάς την ακόμη περισσότερο και καθιστώντας την αποικία χρέους μέχρι όποτε.

Και εσείς που αφού καταστρέψατε την εθνική οικονομία, θέλετε πάλι εξουσία, για να τη σώσετε, εφαρμόζοντας νεοφιλελεύθερα αλλά κρατικοδίαιτα μοντέλα που την κατέστρεψαν. Και εσείς που θεωρείτε σωτηρία της χώρας τη νεκρανάσταση της ναζιστικής σβάστικας. Και εσείς που νομίζετε ότι θα γκρεμίσετε τον καπιταλισμό με τον μπαρόβιο ξεσηκωμό των Εξαρχείων.


Και εσείς που αφού πήρατε την εξουσία με ψέματα και εγκλωβίσατε σε αυτά σοσιαλδημοκράτες πολίτες, ξεπουλάτε τώρα την αριστερή σας συνείδηση. Και θέλετε σοσιαλδημοκρατική λεοντή, για να κρατηθείτε στο δικομματικό παιχνίδι εξουσίας, καταστρέφοντας μικρότερα κόμματα της Δημοκρατίας, με «αγοραπωλησίες» βουλευτών, στελεχών και καρεκλών.

Και εσείς που νομίσατε ότι ο κεντροαριστερός πόλος είναι ιδιόκτητο στασίδι εξουσίας. Και αντί να κάνετε σοσιαλδημοκρατική την οικονομία, κάνατε κράτος τον σοσιαλισμό, αφήνοντας τις λογής λογής μίζες να κάνουν παρέλαση. Και όταν ο λαός σάς τιμώρησε και κάνατε έμπρακτη αυτοκριτική, αντί να ενωθείτε σε νέα υγιέστερη προσπάθεια, διασκορπιστήκατε σε τιμάρια. Δηλαδή, κάνατε αυτό που απαγόρευσε η παρακαταθήκη του ιδρυτή σας. Και μεμψιμοιρείτε, κατηγορώντας τον εισοδισμό εκείνων που έσπευσαν να καταλάβουν το κενό που δημιούργησε η τιμαριοποίησή σας.

Και εσείς… και εσείς… και εσείς… και οι άλλοι… και εμείς… Όλοι μας κάναμε την όμορφη χώρα μας σαν τα μούτρα μας. Να συνέλθουμε, λοιπόν, γιατί έχουμε όλοι το μεγάλο χρέος να παραδώσουμε τη χώρα όρθια και καλύτερη στη νέα γενιά. Μια νέα γενιά που δεν πρόλαβε να φταίξει σε τίποτε. Και όμως της κλέψαμε το μέλλον με τις πομπές μας. Τι, όχι;

Μάκης Γιομπαζολιάς
SLPressΟι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]