Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Τουρκία κάνει παιχνίδι και η ΕΥΠ...


Γράφει ο Γεωργίου Μιχαήλ

Σύμφωνα με διασταυρωμένες πηγές, στις 02 Δεκεμβρίου 2018, πραγματοποιήθηκε σε αίθουσα του Εμπορικού Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Κομοτηνής, εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου "Γέφυρα" του Βούλγαρου Αλεβίτη ιστορικού Κουλοφ. Βιβλίο το οποίο έχει μεταφρασθεί από τη Βουλγαρική στην Τουρκική και σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει πρόθεση (προσεχώς) να μεταφρασθεί και στα Ελληνικά.

Η εκδήλωση (που δημιούργησε σοβαρούς προβληματισμούς) πραγματοποιήθηκε σε «στενό κύκλο» και με την ενεργή ανάμειξη του γνωστού για την δραστηριοποίηση του στο Πομακικό, Αντώνη Λιάπη (πρώην συνεργάτης Εμφιετζόγλου).

Αίσθηση και μάλλον αμηχανία προκάλεσε στο κοινό ο ισχυρισμός ενός εκ των Βουλγάρων παρισταμένων στο πάνελ πως οι Βούλγαροι Αλεβίτες είναι Τούρκοι! (άραγε το βιβλίο "Γέφυρα" που διανεμήθηκε και θα μεταφραστεί στα ελληνικά αποτελεί εργαλείο για την τουρκοποίηση και του ελληνικού αλεβιτικού στοιχείου;)

Στην συγκεκριμένη τουρκική επιχείριση εκτεταμένης διείσδυσης και την σκοπιμότητά της είχαμε αναφερθεί τον Μάρτιο του 2014 σε ειδικό άρθρο, όπου καταγράφαμε τις επαφές του τότε τούρκου προξένου της Κομοτηνής με Βούλγαρους μουσουλμάνους, αλλά κυρίως με πομάκους της Βουλγαρίας, μερικοί εκ των οποίων προωθήθηκαν σε υψηλές θέσεις της τοπικής αυτοδιοίκησης στη νότια Βουλγαρία.


Είχαμε, τότε, επισημάνει την προσπάθεια των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών να δημιουργήσουν και να στηρίξουν με κάθε τρόπο την έννοια του πομακικού έθνους που χωρίζεται από τα σύνορα μεταξύ Ελλάδας και Βουλγαρίας. Προσπάθεια που ήταν άμεσα συνδεδεμένη με την δημιουργία μιας παράλληλης οδού (εμπορευματικής και ενεργειακής), την ασφάλεια της οποίας θα εγγυόταν η Τουρκία μέσω του ελεγχόμενου από την ίδια ενιαίου μουσουλμανικού χώρου (από Βουλγαρία έως και την Αλβανία). Για την Ελλάδα μια τέτοια εξέλιξη, με πομακικό έθνος χρηματοδοτούμενο από τα ταμεία της Άγκυρας, τη διείσδυση των ψευτομουφτήδων Ξάνθης και Κομοτηνής στη νότια Βουλγαρία με τη μέθοδο των χορηγιών για την ανακατασκευή τζαμιών, και μια παράλληλη εμπορευματική και ενεργειακή οδό, θα μπορούσε να ισοδυναμεί με αιτία πολέμου… Ίσως για μια άλλη Ελλάδα και όχι για την Ελλάδα των μνημονίων και των εθνικών ταπεινωτικών υποχωρήσεων.

Αξίζει να σημειώσουμε πως σύμφωνα με τα όσα λένε αστυνομικοί της περιοχής το θέμα των Αλεβιτών της Θράκης είχε απασχολήσει δύο τελευταίους πρώην διοικητές του κλιμακίου ΕΥΠ Κομοτηνής, οι οποίοι ενώ είχαν αρχίσει προσωπικές και ιδιαίτερα διακριτικές έρευνες στον χώρο των μουσουλμανικών θρησκευτικών ομάδων της Θράκης, απομακρύνθηκαν από τις θέσεις τους είτε με γελοίες προφάσεις, είτε χωρίς καμία αιτιολόγηση. Ο ένας από τους δύο, αηδιασμένος, ζήτησε όπως πληροφορηθήκαμε την μετάταξή του σε άλλη υπηρεσία, ενώ η γυναίκα διοικητής -μέχρι τον Μάιο του 2018- με λαμπρά αποτελέσματα σύμφωνα πάντα με τους αστυνομικούς της περιοχής, βρέθηκε αντιμέτωπη με κατηγορίες πάσης φύσεως από την διοίκηση της ΕΥΠ (όχι, δεν κατηγορήθηκε ακόμη για υπηρεσιακή αδράνεια στην λειτουργία του Εφιάλτη στις Θερμοπύλες, με αποτέλεσμα τον θάνατο του Λεωνίδα και των 300 σπαρτιατών…)

Με αυτά και άλλα πολλά περισσότερα που δεν είναι της παρούσης, επιβεβαιώνεται -για μια ακόμη φορά- πως η Τουρκία "κάνει παιχνίδι", ενώ η ΕΥΠ έχει γίνει... αόρατη!!! Αν και η φύση αυτή της δουλειάς είναι να είσαι αόρατος, αλλά ταυτόχρονα και αποτελεσματικός... Το ακόμη πιο εντυπωσιακό είναι πως η εκδήλωση πέρασε κάτω από τα ραντάρ (λέμε τώρα) της διαλυμένης από τον Μάιο 2018 ΕΥΠ Κομοτηνής, αλλά και της ΥΠΥ Ξάνθης, τη στιγμή που η πομακική εφημερίδα «Ζαγάλισα» αναφέρεται στην παρουσίαση του βιβλίου, επιβεβαιώνοντας μαρτυρίες πηγών που έκαναν λόγο για άλλη μια εθνική υποχώρηση.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]