Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Παυλάρα κόψε το «Σπορ» τα έχεις κάνει μαντάρα


Κύριε υφυπουργέ της Υγείας. Θα σε λέω Παυλάρα. Έτσι χάριν μαγκιάς. Ας κάνουμε μερικές υποθέσεις. Ετσι μπας και και προσγειωθείς σ αυτή την πεζή και εντελώς μελαγχολική πραγματικότητα. Την τάχα μου αριστερή. Τέλος πάντων...

Ας πούμε λοιπόν ότι δεν είσαι υπουργός. Ούτε βουλευτής, ούτε πολιτευτής, ούτε γιατρός. Ας πούμε ότι είσαι του μόχθου, του τρόμου και των εξακοσίων ευρώπουλων. Και πολλά λέω. Ας πούμε ότι μια μέρα κάποιος εκ των πλησίον σου εγκαταλείπει τον μάταιο τούτο κόσμο. Μπορεί το παιδί του. Μπορεί γυναίκα του Μπορεί κάποιος εκ των γονιών του. Εγκαταλείπει λοιπόν χτυπημένος από επιδημία γρίπης.

Και ας πούμε ότι εγκαταλείπει αφού εσύ, μέσα στην απελπισία και την αγωνία σου έχεις χτυπήσει όλα τα φαρμακεία του νομού Αττικής. Και ας πούμε ότι το ίδιο έχουν κάνει όλοι οι συγγενείς και φίλοι σε όλα τα φαρμακεία όλων των πόλεων, κωμοπόλεων και χωριών στα οποία κατοικούν.

Ας πούμε λοιπόν ότι έχετε ανοίξει όλες τις πόρτες εκατοντάδων φαρμακείων αλλά εμβόλιο γιοκ. Ούτε για δείγμα. Μόνο σε φωτογραφία. Μόνο από περιγραφές. Μόνο από διαδόσεις «αντι-αριστερές» και φυσικά «δεξιές» έως και «ακροδεξιές».

Και ας πούμε, τέλος, ότι κάποιο βράδυ, την ώρα που η απέραντη θλίψη για το χαμό του δικού σου ανθρώπου σε έχει τυλίξει και σε έχει στοιχειώσει, πέφτεις πάνω σε κάποιο τηλεοπτικό ειδησεογραφικό δελτίο και ακούς το υφυπουργό Υγείας να σχολιάζει τον θάνατο, από γρίπη, σαράντα συνάνθρωπών σου με την εξής μεγαλοπρεπή βλασθομακακία: «μη τρελαθούμε κιόλας».


Και ερωτώ. Εγώ ο δεξιός. Εγώ που φλερτάρω με την ακροδεξιά. Εγώ ο συνωμότης. Εγώ ο άθλιος εχθρός της Αριστεράς. Ερωτώ λοιπόν. Εσένα τον αυθεντικό αριστερό. Εσένα τον μάγκα. Εσένα τον ντόμπρο και απηνή εχθρό του παγκόσμιου καπιταλιστικού και ιμπεριαλιστικού συστήματος.

Ερωτώ: στη θέση του τι ακριβώς θα έκαμες; Με δεδομένο το γεγονός ότι είσαι ασυγκράτητος. Με δεδομένο το γεγονός ότι είσαι ορμητικός και επιθετικός. Με δεδομένο το γεγονός ότι δεν μασάς τα λόγια σου. Με δεδομένο το γεγονός ότι είσαι της ζεμπεκιάς και της λαϊκής κορμοστασιάς.

Τι θα έκαμες λοιπόν; α) Θα μούτζωνες; β) Θα έριχνες άφθονα γαμοσταβρίδια; γ) Θα άρχιζες να κάνεις προπαγάνδα εναντίον του υφυπουργού και ολόκληρης της κυβέρνησης; δ) τα σκάγια θα έπεφταν και στον Αλέξη Τσίπρα; ε) Θα έβγαινες στα κανάλια και στα ραδιόφωνα και θα καταριόσουν αριστερούς θεούς και κομμουνιστές δαίμονες;

Μπας και στο τέλος και αφού έχεις κάνει όλα αυτά τα προηγούμενα θα έσπευδες να αγοράσεις στη μαύρη αγορά, κάποιο περίστροφο να ξεκάνεις αυτόν τον άθλιο τον κυνικό, το ανάλγητο υπουργό που χλευάζει, που κοπρίζει πάνω στο άψυχο πτώμα ενός παιδιού; Τι απ' όλα; Όλα;

Να πω κάτι; Όπως σε βλέπω και με βλέπεις. Και με δεδομένο το χαρακτήρα που έχεις. Κόβω το σβέρκο μου πως μπορεί να τα έκανες όλα. Κατάλαβες; Όχι; Ε μεγάλα παιδιά είμαστε, καιρός είναι να κόψουμε το σπορ των παιδικών και εφηβικών μας χρόνων. Άντε γεια. Με την υπενθύμιση παλιών συντρόφων «η λογική του κατήφορου είναι ο πάτος».

Δημήτρης Δανίκας
Πρώτο Θέμα



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]