Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αχάριστοι Έλληνες!


Περνά μεγάλη στενοχώρια ο Αλέξης τελευταία. Το επιβεβαιώνουν και πηγές από το Μαξίμου, κοντεύει να μαραζώσει. Μην κοιτάτε που στην τηλεόραση χαμογελάει συνέχεια. Προσποιείται τον χαρούμενο για να μην μας ρίξει το ηθικό αυτές τις δύσκολες ώρες. Κάνει πέτρα την καρδιά του και στέκεται όρθιος διότι έρχονται κρίσιμες ψηφοφορίες στη Βουλή, τόσα φιλολαϊκά μέτρα πρέπει να περάσει πριν έρθει ο Μητσοτάκης.

Βλέπετε, του πέσαν πολλά μαζί αυτές τις μέρες. Μία ο χωρισμός με τον Πάνο, μία η διάλυση του Ποταμιού, ήταν και οι διαδηλώσεις των αγράμματων κατά της ιστορικής συμφωνίας των Πρεσπών, η μία στενοχώρια πάνω στην άλλη. Πολύ πικράθηκε το παλικάρι... Αφού μετά από όσα έκανε για μας, υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που τον κατηγορούν χωρίς να ντρέπονται, πώς να νιώθει; Τι ψεύτη τον έχουν πει, τι ξεπουλημένο, τι ανίκανο, τι καρεκλάκια, για τέτοια κακοήθεια μιλάμε!

Αυτό είναι που τον έχει πληγώσει περισσότερο τον Αλέξη. Η αχαριστία! Μετά από τόσους αγώνες, τόσες επιτυχίες, τόσους θριάμβους... Από πού να ξεκινήσει κανείς να διηγείται και πού να σταματήσει; Ώρες και μέρες ατελείωτες να μιλάμε δεν θα φτάσει ο χρόνος να περιγράψουμε τα επιτεύγματά του. Θα έρθει η στιγμή όμως που ο ποιητής, εμπνευσμένος από τη Μούσα, θα γράψει την Αλεξιάδα και θα έχουν οι μελλοντικές γενιές να διαβάζουν για τα ηρωικά κατορθώματα και τους άθλους του σύγχρονου ημίθεου του Τροϊκανικού Πολέμου!

Θα ξεκινήσει βέβαια ο ποιητής την εξιστόρηση από τη μεγάλη νίκη του Γενάρη του 2015, τότε που διώξαμε την Τρόικα και σκίσαμε τα Μνημόνια των Σαμαροβενιζέλων! Τότε που βάλαμε τους δανειστές στη θέση τους και βαράγαμε τα νταούλια και χόρευαν οι Αγορές. Ας έκαναν κι αλλιώς αν μπορούσαν! Ήρθε μετά η ηρωική διαπραγμάτευση, το κλείσιμο των Τραπεζών και το μεγαλειώδες "ΟΧΙ" στο δημοψήφισμα. Το πήρε το "ΟΧΙ" ο Αλέξης και πήγε στην Ευρώπη και τους το έτριψε στα μούτρα. Αλλά αυτοί ήταν τόσο αχρείοι, που αντί να παραδεχτούν την ήττα τους, έβαλαν μπροστά το ύπουλο σχέδιο του Σόιμπλε και μας απείλησαν ότι θα μας πετάξουν έξω από το Ευρώ. Όμως ο Πρωθυπουργός μας που είναι γάτα, το μυρίστηκε τι σχεδίαζαν και τους την έφερε πριν να το καταλάβουν. Υπέγραψε ό,τι του ζήτησαν στο τρίτο Μνημόνιο και τους έκοψε τη φόρα. Και έτσι μας κράτησε στο Ευρώ και όχι μόνο αυτό, αλλά έδωσε και την ευκαιρία στον λαό να συνεχίσει τον αντιμνημονιακό αγώνα μέχρι και το 2018. Για ιδιοφυΐα μιλάμε τώρα!


Στη συνέχεια ασχολήθηκε με τα καθημερινά προβλήματα. Αντιμετώπισε το μεταναστευτικό πρόβλημα, έφτιαξε την κατάσταση στην υγεία, εξαφάνισε την εγκληματικότητα, φρόντισε για την αναβάθμιση του εκπαιδευτικού συστήματος, έλυσε το ασφαλιστικό. Είχε βέβαια άξιους συνεργάτες, Μουζάλα, Πολάκη, Τόσκα, Γαβρόγλου, Κατρούγκαλο, Τιτάνες της πολιτικής, τι να λέμε; Έκανε βέβαια και λάθη στην επιλογή προσώπων, όπως είπε σε μία συνέντευξή του, ξέρετε, εκείνο τον νάρκισσο που κόντεψε να τον χαντακώσει τον Αλέξη με τις θεωρίες του και τα planB, αλλά και αυτόν τον κατάλαβε νωρίς ο Πρωθυπουργός και τον ξεφορτώθηκε.

Και ήρθε το καλοκαίρι του 2018 και επιτέλους βγήκαμε από τα Μνημόνια! Λύσαμε και τα οικονομικά προβλήματα της χώρας. Και δεν πανηγυρίσαμε μόνο εμείς για αυτήν την τεράστια επιτυχία. Πανηγύρισαν μαζί μας και όλοι οι Ευρωπαίοι ηγέτες. Να τα εύσημα από την μαντάμ Μέρκελ, και τα συχαρίκια από τον Μοσχοβισί και τον Γιουνκέρ! Εντάξει, αυτοί μπορεί να χάρηκαν που ο Αλέξης εφάρμοσε το χειρότερο Μνημόνιο και το έκανε και καλύτερα από τους προηγούμενους χωρίς να ανοίξει μύτη. Αλλά αυτά δεν έχουν σημασία. Άμα είσαι μεγάλος ηγέτης, όλοι σε παραδέχονται. Η συνέχεια γνωστή. Με αποφασιστικότητα και επιμονή ο Αλέξης προχώρησε σε μία ακόμη νίκη: κατήργησε τη μείωση των συντάξεων που ο ίδιος είχε ψηφίσει. Αλήθεια τώρα, υπάρχει κανείς άλλος ηγέτης που να το έχει κάνει ποτέ αυτό; Να νικάει τους εσωτερικούς του δαίμονες και να ξεψηφίζει αυτό που ψήφισε πριν ένα χρόνο;

Τέλος, και αφού έλυσε όλα τα εσωτερικά προβλήματα, ασχολήθηκε και με το πρόβλημα της ονομασίας των Σκοπίων. Σε συνεργασία με έναν ακόμη Τιτάνα υπουργό της Κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, υπέγραψε και ψήφισε τη Συμφωνία των Πρεσπών, παραχωρώντας ό,τι δεν είχαν τολμήσει να συζητήσουν καν όλοι οι προηγούμενοι Πρωθυπουργοί της Ελλάδας. Εκεί να δείτε πανηγύρια και διθυράμβους για τον Αλέξη οι σύμμαχοι, Αμερικάνοι, Γερμανοί, ΝΑΤΟ και Ευρωπαϊκή Ένωση! Ούτε στα καλύτερά τους όνειρα! Αλέξιος ο Μέγας ο Βορειομακεδών!

Και αφού έχει φτάσει η Υφήλιος ολόκληρη να εξυμνεί τον Αλέξη για τις τεράστιες επιτυχίες που χάρισε σε όλον τον κόσμο, να είναι όλοι υπερήφανοι για αυτόν στο ΝΑΤΟ, στο Βερολίνο και την Ουάσινγκτον, υπάρχουν ακόμη εδώ στην πατρίδα κάποιοι μικρονοϊκοί, μικρόψυχοι και αγνώμονες που επιμένουν να τον κακολογούν. Αυτοί που δεν χρησιμοποιούν το μυαλό τους και δεν αντιλαμβάνονται πόσο μπροστά έχει πάει η χώρα στα χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ, και τον λοιδορούν συστηματικά σε κάθε ευκαιρία.

Κι έτσι κι αυτός αναγκάζεται να διορίζει δικούς του ανθρώπους όπου μπορεί, να τάζει επιδόματα και βοηθήματα, να βουτάει βουλευτές από τα άλλα κόμματα, να πιέζει τους δικαστές, να βάζει την Αστυνομία να δέρνει τους διαδηλωτές, να μας "καρφώνει" στον Μακρόν ότι είμαστε ακροδεξιοί και γενικά να κάνει πράγματα που καθόλου δεν του αρέσουν (γιατί αυτός είναι Δημοκράτης Αριστερός), μήπως και καταφέρει να μην πέσει η Κυβέρνησή του και έρθει μετά η Δεξιά και η Συντήρηση. Για το δικό μας το καλό τα κάνει φυσικά, όχι για το δικό του.

Για αυτό είναι πικραμένος ο Αλέξης και τον πνίγει το άδικο. Γιατί μετά από όλες αυτές τις μεγαλειώδεις προσπάθειες και ιστορικές επιτυχίες, μόνο όσοι παίρνουν θεσούλες και επιδόματα του το αναγνωρίζουν. Όλοι οι υπόλοιποι δεν βλέπουμε την ώρα να σηκωθεί και να φύγει. Αλλά, δυστυχώς αυτοί είμαστε: ένας λαός αχάριστος και αγνώμων. Στείλαμε τον Μιλτιάδη να πεθάνει στη φυλακή, εξορίσαμε τον Θεμιστοκλή, δικάσαμε τον Περικλή, δηλητηριάσαμε τον Σωκράτη, φυλακίσαμε τον Κολοκοτρώνη και τώρα θέλουμε να διώξουμε και τον Αλέξη. Τόση αχαριστία!

Capital


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]