Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μας κοροϊδεύουν (!) με τις ψευτοαλλαγές τους


Οι Σκοπιανοί έβαλαν φτηνά αυτοκόλλητα στις συνοριακές ταμπέλες στη Γευγελή

Της Φανής Χαρίση

Με μια μικρή πινακίδα, που γράφει στα σκοπιανά και τα αγγλικά «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας» και η οποία τοποθετήθηκε στον συνοριακό σταθμό της Γευγελής, απέναντι από το τελωνείο των Ευζώνων, άρχισε η νέα ημέρα για το γειτονικό κρατίδιο.

Ομως λίγα μέτρα παραπέρα οι μεγάλες πινακίδες που έγραφαν «Δημοκρατία της Μακεδονίας» δεν ξηλώθηκαν, αλλά οι γείτονές μας προτίμησαν την προχειροδουλειά, κολλώντας από πάνω αυτοκόλλητα με το νέο όνομα, ίσως ελπίζοντας ότι κάποιος θα πάει να τα ξηλώσει ή πως θα φθαρούν με τον καιρό κι έτσι το «Δημοκρατία της Μακεδονίας» θα βγει και πάλι στην επιφάνεια της συνοριακής πινακίδας· μια περίτρανη απόδειξη ότι δεν δίνουν και τόση σημασία στις δεσμεύσεις που προβλέπει η συμφωνία.

Με την ελληνική κυβέρνηση να έχει ολοκληρώσει σε χρόνο ρεκόρ όλα τα προαπαιτούμενα της Συμφωνίας των Πρεσπών και την υπουργό Aμυνας των Σκοπίων Ραντμίλα Σεκερίνσκα να καλωσορίζεται χθες από τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ ως προσκεκλημένη στη Σύνοδο Υπουργών Αμυνας του ΝΑΤΟ, τα πράγματα για τους γείτονες έχουν μπει σε άλλη τροχιά, μόνο που εμείς θα περιμένουμε μήνες για να δούμε αν θα υλοποιήσουν τις δικές τους υποχρεώσεις.


Για παράδειγμα, θα χρειαστούν τουλάχιστον έξι μήνες για να δούμε όχι την αποκαθήλωση του αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου στο κέντρο των Σκοπίων, αλλά την τοποθέτηση μιας μικρής πινακίδας που να λέει ότι είναι ένα άγαλμα από την αρχαία ελληνική Ιστορία. Παρόμοιες μικρές πινακίδες αναμένεται να τοποθετηθούν και σε άλλα αγάλματα αρχαίων Ελλήνων, που και σήμερα κοσμούν το κέντρο των Σκοπίων.

Κάποια στιγμή, άγνωστο πότε, οι γείτονες θα αφαιρέσουν τις σημαίες και τα σύμβολα με τον Ηλιο της Βεργίνας. Επίσης, θα χρειαστούν τέσσερις μήνες για να αλλάξουν τις πινακίδες στα αυτοκίνητά τους, να αφαιρεθεί, δηλαδή, το MK και να αντικατασταθεί με ΝΜ και ΝΜΚ. Αγνωστο παραμένει πότε θα αντικατασταθούν τα διαβατήριά τους, ενώ προς το παρόν λένε ότι θα βάλουν σφραγίδα πάνω από το «Δημοκρατία της Μακεδονίας», που θα γράφει «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας».

Δημοκρατία


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]