Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αν θέλουμε να ξεσπάσουμε, ας τιμωρήσουμε τους προδότες


Ο Βαγγέλης Βενιζέλος το είπε από τη Βουλή χθες. Η συμφωνία των Πρεσπών αφήνει περιθώριο πέντε ετών τουλάχιστον στη γειτονική χώρα να κάνει κάποιες εσωτερικές αλλαγές. Μέχρι τότε έγγραφα θα κυκλοφορούν με τη λέξη Μακεδονία και κανείς δεν θα μπορεί να κάνει απολύτως τίποτε.

Όχι ότι θα κάνει και τίποτε αργότερα, όμως, η πενταετής περίοδος που δίνεται στην… Βόρεια Μακεδονία να αλλάξει επίσημα έγγραφα και ονομασίες, δείχνει ότι η κυβέρνηση Τσίπρα έφτιαξε μια συμφωνία που βρίσκεται στον αέρα.

Ότι υπέγραψε και κύρωσε μια συμφωνία η οποία δεν έχει ασφαλιστικές δικλείδες για την Ελλάδα κι ότι κανείς δεν θα κάνει τίποτε στην ΠΓΔΜ αν δεν τηρεί τους όρους της. Αν μάλιστα φύγει ο ας πούμε μετριοπαθής Ζόραν Ζάεφ κι έρθει κανένας πιο ακραίος εθνικιστής τότε θα πέσει πολύ γέλιο (κλάμα για να κυριολεκτούμε).

Η συμφωνία πέρασε χθες και στο τελικό της σημείο, την αποδοχή ένταξης της γειτονικής χώρας στο ΝΑΤΟ. Αυτό είναι τετελεσμένο με σφραγίδα της Αθήνας και πλέον το «Βόρεια Μακεδονία» θα ακούγεται παντού και βεβαίως σε πέντε – έξι μήνες θα φύγει το Βόρεια και θα μείνει το Μακεδονία για να τελειώνουμε.

Η ελληνική Μακεδονία θα είναι απλά το βόρειο τμήμα του πρώτου μέρους, έτσι για να μας μείνει κι εμάς κάτι. Η συμφωνία, ανεξαρτήτως του αν είναι κάποιος αντίθετος και τη θεωρεί προδοτική, έχει ένα μεγάλο μειονέκτημα. Κι αυτό είναι ότι οι Σκοπιανοί κέρδισαν τα πάντα, κι εμείς τίποτε. Απολύτως καμιά εθνική χρησιμότητα δεν έχει αυτή η συμφωνία για την Ελλάδα.

Ούτε πρωταγωνιστές στα Βαλκάνια θα γίνουμε, ούτε καμιά ειρήνευση θα υπάρξει στην περιοχή, ούτε θα γεμίσουμε χρήμα με τις επιχειρηματικές σχέσεις που θα αναπτύξουμε. Ίδια κατάσταση θα υπάρχει, η ειρήνη θα επιβάλλεται πάντα με κόπο, στα καζίνο της γείτονος θα συνεχίσουμε να πηγαίνουμε, τρελά λεφτά για μπίζνες δεν θα υπάρξουν, σταθερότητα δεν μπορεί κανείς να δει σε μια περιοχή που είναι πάντα πυριτιδαποθήκη.


Τέλος λοιπόν η παραμύθα περί εθνικής επιτυχίας. Ανοίξαμε μια υπόθεση απλά γιατί μας το είπαν οι Αμερικάνοι και οι Ευρωπαίοι. Και σε αντάλλαγμα πήρε ο Τσίπρας παράταση ζωής στην κυβέρνηση και τα γνωστά αποθεωτικά λόγια των διεθνών ΜΜΕ. Άντε να πάρει και κανένα Νόμπελ Ειρήνης για να γελάει και το παρδαλό κατσίκι.

Η συμφωνία των Πρεσπών θα κριθεί μέσα στο χρόνο. Όμως, όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι αυτή που θα έχει το μεγαλύτερο πρόβλημα θα είναι η Ελλάδα. Τα δεινά που θα έρθουν θα είναι πολύ περισσότερα από τα οφέλη. Όπως συνέβη άλλωστε και σε παρόμοιες περιπτώσεις.

Η συμφωνία της Ζυρίχης για την Κύπρο είχε χαιρετιστεί ως μεγάλη διπλωματική επιτυχία και ο Αβέρωφ σχεδόν έγινε εθνικός ήρωας. Την εξέλιξη τη γνωρίζουμε όλοι μας… Έτσι θα γίνει και με τη συμφωνία για το όνομα. Από έξω κούκλα, με τα φτιασίδια του Τσίπρα, του Κοτζιά και την πλάτη του Καμμένου, κι από μέσα πανούκλα.

Τα Σκόπια θα μπουν σε όλα τα διεθνή φόρα χωρίς η Ελλάδα να μπορεί να κάνει τίποτε. Σε ένα χρόνο από τώρα κάποιοι θα ανοίξουν ζήτημα μακεδονικής μειονότητας στην Ελλάδα, τα προϊόντα της Βορείου Ελλάδας θα έχουν πρόβλημα ταυτότητας, η ονομασία Μακεδονία θα είναι η μοναδική και αυτή που θα επικρατήσει. Αυτή είναι η πραγματική αλήθεια την οποία η προδοτική κυβέρνηση Τσίπρα και Καμμένου επέβαλαν.

Όλα τα άλλα είναι για να κοροϊδεύουν τον κόσμο. Δυστυχώς και ο Κυριάκος Μητσοτάκης αυτό κάνει όταν λέει ότι δεν θα δεχθεί Μακεδόνα πρωθυπουργό. Δηλαδή τι θα κάνει; Δεν θα συναντηθεί ποτέ μαζί του; Δεν θα τον χαιρετά στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ;

Πρόκειται για ένα επικοινωνιακό τέχνασμα και τίποτε άλλο. Η συμφωνία υπεγράφη και δεν μπορεί να αλλάξει που να χτυπιόμαστε κάτω. Αν θέλουμε να ξεσπάσουμε, ας τιμωρήσουμε τους προδότες, όλα τα υπόλοιπα είναι για τα χαϊβάνια που πιστεύουν ό,τι τους σερβίρεται. Και αυτό δεν είναι ηττοπαθής στάση. Ας προσέχαμε ποιους κάναμε κυβέρνηση. Και ας προσέξουμε τι θα κάνουμε από εδώ και πέρα.

AntiNews


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Anti-news προσπαθείς με έμμεσο τρόπο να μας πείσεις ότι δεν μπορούμε να απαλλαγούμε από αυτήν την κατάπτυστη συμφωνία. Βεβαίως και μπορούμε, αρκεί να το θέλει η επόμενη κυβέρνηση, επειδή είναι διάτρητη νομικά, με πολλές και μεγάλες τρύπες.
    Θα είναι πολύ άξιος της μοίρας του ο Ελληνικός λαός αν παραδώσει τα όπλα και μάλιστα να εξαντλήσει την αναζήτηση όλων των πιθανών όπλων. Μια άμεση και επιγουσα κίνηση έιναι να βρεί (ή και να φτιάξει!) ένα κόμμα που να υπογράψει επίσημη δήλωση ότι θα προσβάλει τη συμφωνία και να υποστηρίξει αυτό. Όχι βέβαια τους ανίκανους Έλληνες διοργανωτές των συλλαλητηρίων που έκαναν κόμμα για να διαιωνίσουν το πρόβλημα και όχι για να το λύσουν.
    Αν ήθελαν να το λύσουν, υπήρχαν τροποι αλλά έμειναν από ανοησία (ή κάτι χειρότερο;) στην αναποτελεσματική αντίδραση : συλλαλητηριο, συλλαλητήριο και πάλι συλλάλητήριο. Ενώ πάρα πολλόι ευφυείς άνθρωποι έλεγαν και ξαναέλεγαν ότι στον αγώνα αυτό χρειάζεται άλλη στρατηγική ή μάλλον χρειάζεται στρατηγική , γιατί δεν υπήρχε καμία! Μόνο λάθη επί λαθών και προχειρότητες επί προχειροτήτων. Σαν όλα να είχαν γίνει για το "θεαθήναι" των διοργανωτών και τίποτ' αλλο.
    Προς επιβεβαίωση, εδώ, στο εξαιρετικό αυτό ιστολόγιο, που το διαβάζουν πάρα πολλοί άνθρωποι και ασφαλώς οι εμπλεκόμενοι στην αντίσταση για τις Πρέσπες, είχε αναρτηθεί άρθρο με τίτλο "Υπάρχει στρατηγική για το Μακεδονικό;" στις 23 Σεπρεμβρίου του 2018,συν-πλην μία μέρα. Όποιος θέλει μπορεί να το αναζητήσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]