Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ενισχύουν τα ΜΑΤ που θα... καταργούσαν


Σε ενίσχυση των ΜΑΤ, της υπηρεσίας που ο ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπολίτευση έλεγε ότι θα καταργήσει προχωρά το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με διαταγή που εκδόθηκε από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής στις 7 Φεβρουαρίου.

Η διαταγή προβλέπει την ενίσχυση των ΜΑΤ με 100 αστυνομικούς από άλλες υπηρεσίες που τυπικά σημαίνει τη δημιουργία νέων 5 διμοιριών. Στην πραγματικότητα, όμως, πρόκειται για μια κίνηση ενίσχυσης των αποδυναμωμένων διμοιριών που από 25 άτομα οι περισσότερες έχουν ξεμείνει με 12-15 αστυνομικούς.

«Από εκεί που θα καταργούσαν τα ΜΑΤ, καταργούν άλλες υπηρεσίες για να ενισχύσουν τα ΜΑΤ» σχολιάζουν συνδικαλιστές αστυνομικοί στον Ελεύθερο Τύπο οι οποίοι καταγγέλλουν τον «εκβιαστικό» τρόπο απόσπασης των 100 αστυνομικών που θα γίνει με το προνόμιο επιλογής του διοικήτη κάθε υπηρεσίας και ανεξαρτήτως του αν το επιθυμεί ή όχι ο προς μετακίνηση αστυνομικός.

Οι συνδικαλιστές τονίζουν, ακόμα, ότι με την απόφαση αυτή οι διμοιρίες των ΜΑΤ ενισχύονται πρόχειρα με ανεκπαίδευτους αστυνομικούς άνω των 25-27 ετών ενώ πρόκειται για μια υπηρεσία με ειδικές δυσκολίες και κινδύνους.


Σύμφωνα με τη διαταγή η ενίσχυση ανά αστυνομική διεύθυνση κατανέμεται ως εξής:

- Διεύθυνση Αστυνομίας Αθηνών 14 άτομα
- Διεύθυνση Αστυνομίας Πειραιώς 11 άτομα
- Διεύθυνση Βορειοανατολικής Αττικής 14 άτομα
- Διεύθυνση Νοτιοανατολικής Αττικής 11 άτομα
- Διεύθυνση Αστυνομίας Δυτικής Αττικής 11 άτομα
- Διεύθυνση Ασφαλείας Αττικής 15 άτομα
- Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής 13 άτομα
- Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής 11 άτομα

Σημειώνεται ότι ανάμεσα στους εξαιρεθέντες από την επιλογή αστυνομικούς περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, όσοι υπηρετούν στη φρούρηση ευπαθών στόχων και υψηλών προσώπων, όπως υπουργών και βουλευτών.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]