Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Salvini εναντίον Macron


Μία νέα Ευρώπη γεννιέται. Η Ευρώπη των κίτρινων γιλέκων, των λαϊκών κινημάτων και της Άμεσης Δημοκρατίας. Είναι μία σκληρή μάχη που μπορούμε να δώσουμε μαζί. Αλλά εσείς, κίτρινα γιλέκα, μην την εγκαταλείψετε! Όλες και όλοι είμαστε Γάλλοι. Με κίτρινα ή με γαλάζια γιλέκα, αδιάφορο, αλλά χωρίς πολιτικούς «προστάτες», κομματικούς ηγετίσκους και μιντιακούς «συνηγόρους» που δεν ενδιαφέρονται για τίποτα άλλο, παρά μόνο για τον εαυτό τους.

Γράφει η Σερένα Νομικού

Ο υπουργός εσωτερικών της Ιταλίας, ο οποίος έχει μετατραπεί σε διεθνές σύμβολο του πατριωτισμού και της πολιτικής κατά της μετανάστευσης, ανακοίνωσε την υποστήριξη του στα κίτρινα γιλέκα, τοποθετούμενος εναντίον του πρόεδρου Macron. Όπως δήλωσε, «υποστηρίζω τους ειλικρινείς Πολίτες που διαμαρτύρονται εναντίον ενός προέδρου που κυβερνάει εναντίον του λαού του και ταυτόχρονα κατηγορεί σταθερά τους διαδηλωτές πως έχουν καταφύγει στη βία».

Την ίδια στιγμή ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ιταλίας και επικεφαλής του κινήματος των πέντε αστέρων, ο κ. Di Maio, έγραψε στην προσωπική ιστοσελίδα του τα παρακάτω: «Κίτρινα γιλέκα, μην εγκαταλείπετε. Στην Ιταλία παρακολουθούμε τη μάχη σας από την ημέρα που εμφανιστήκατε για πρώτη φορά, χρωματίζοντας τους δρόμους του Παρισιού και των άλλων πόλεων της Γαλλίας με κίτρινο χρώμα. Γνωρίζουμε τι ζωντανεύει το πνεύμα σας και γιατί αποφασίσατε να βγείτε στους δρόμους. Στη Γαλλία, όπως και στην Ιταλία, η πολιτική δεν εξυπηρετεί τις ανάγκες των Πολιτών, οι οποίοι έχουν παραμείνει εκτός των σημαντικών αποφάσεων που τους αφορούν. Η κραυγή που αναδύεται από τις γαλλικές πλατείες λέει τελικά το εξής: ας συμμετάσχουμε.

…. Έχω διαβάσει τα αιτήματα σας και αυτό που με εντυπωσίασε είναι πως πρώτα από όλα ζητάτε να υιοθετηθεί η άμεση δημοκρατία. Είναι ένα σημαντικό αίτημα που δίνει νόημα σε όλα τα άλλα. Η κυβέρνηση Macron δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες σας και ορισμένες πολιτικές που δρομολογεί είναι επιβλαβείς τόσο για τους Γάλλους Πολίτες, όσο και για την Ευρώπη. Για παράδειγμα στο ζήτημα της μετανάστευσης….Όπως και οι άλλες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, έτσι και η γαλλική ενδιαφέρεται για την προστασία των συμφερόντων των ελίτ και όχι για το λαό…. Μία νέα Ευρώπη γεννιέται. Η Ευρώπη των κίτρινων γιλέκων, των λαϊκών κινημάτων και της άμεσης δημοκρατίας. Είναι μία σκληρή μάχη που μπορούμε να δώσουμε μαζί. Αλλά εσείς, κίτρινα γιλέκα, μην την εγκαταλείψετε» (πηγή).
Τα παραπάνω είναι μία απίστευτη παρέμβαση της κυβέρνησης μίας χώρας στα εσωτερικά μίας άλλης. Ο πρόεδρος Macron πάντως, κατηγόρησε τα κίτρινα γιλέκα για βίαιη επίθεση εναντίον της Δημοκρατίας, στους φρουρούς, στους εκπροσώπους και στα σύμβολα της  (tweet), λέγοντας πως θα αποδοθεί δικαιοσύνη. Κάλεσε βέβαια τα μέλη της κίνησης σε συζήτηση και διάλογο, αλλά όπως έχω αναφέρει τα κίτρινα γιλέκα δεν έχουν κανέναν αρχηγό, καμία οργάνωση και δεν εκφράζουν ουσιαστικά καμία απαίτηση. Το μοναδικό που ενώνει τους διαδηλωτές είναι ένας ύμνος: η Μασσαλιώτιδα, το πασίγνωστο γαλλικό τραγούδι που γεννήθηκε στην επανάσταση του 1789.

Επομένως δεν μπορεί να «καπελώσει» κανένας το κίνημα τους, όπως δυστυχώς συνέβη με τις διαμαρτυρίες στις πλατείες της Ελλάδας. Με αυτούς που τις εκμεταλλεύτηκαν για να ανέλθουν στην εξουσία, προδίδοντας αμέσως μετά δεκάδες φορές διαδοχικά όλους όσους τους εμπιστεύτηκαν. Οι Γάλλοι όμως δεν πρόκειται να πέσουν σε τέτοιες παγίδες, αφού το πρώτο αίτημα τους δεν είναι οι συντεχνιακές ή άλλες αυξήσεις των μισθών τους, δεν ζητιανεύουν δηλαδή από τους πολιτικούς, αλλά η Άμεση Δημοκρατία. Η συμμετοχή τους στις αποφάσεις που τους αφορούν και η κατάργηση της αντιπροσωπευτικής δήθεν δημοκρατίας, με την οποία χρηματιζόμενοι βουλευτές ψηφίζουν αυτά που εξυπηρετούν τα συμφέροντα των εργοδοτών τους.

Στην Ελλάδα τώρα έχουν εμφανιστεί αρκετοί επίδοξοι και επίδοξες «σαλβινιστές», τόσο στην πολιτική, όσο και στους τηλεοπτικούς δέκτες των μικρών καναλιών, με λάβαρο τους τον πατριωτισμό και το μεταναστευτικό. Θλιβεροί μιμητές του Ιταλού, του Ούγγρου ή του αμερικανού προέδρου. Μία μίμηση, ένας παπαγαλισμός που αποτελεί ντροπή για τη χώρα που έδωσε τα φώτα του πολιτισμού στη Δύση, από ανθρώπους που δεν μιμήθηκαν ποτέ κανέναν και που «γέννησαν» τη Δημοκρατία. Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες όμως, έχοντας την οδυνηρή εμπειρία των προηγουμένων «αριστερών» Di Maio και ακροδεξιών Salvini που ξέχασαν τα πάντα όταν εκλέχθηκαν, του κ. Τσίπρα και του κ. Καμένου, δεν πρόκειται να τους ακολουθήσουν.

Σωστά λοιπόν οι Γάλλοι πολίτες έχουν ως πρώτο αίτημα τους την Άμεση Δημοκρατία. Τη διακυβέρνηση δηλαδή της χώρας τους από τους ίδιους, γνωρίζοντας πως χωρίς αυτήν δεν έχει νόημα κανένας αγώνας. Κατανοούν επί πλέον πως η σπουδή της ιταλικής κυβέρνησης να ταθεί στο πλευρό τους έχει μία και μοναδική αιτία: το συμβιβασμό της με τη γερμανική Κομισιόν στο θέμα του προϋπολογισμού που δεν θέλουν να γίνει αντιληπτός από τους πολίτες που την ψήφισαν.

Έτσι όλο το θέατρο της έχει επικεντρωθεί στο θέμα του μεταναστευτικού που είναι μεν πολύ σημαντικό, αλλά όχι όταν την ίδια στιγμή συνεχίζει την ίδια πολιτική στην οικονομία. Όταν μειώνει τις συντάξεις, δήθεν τις πολύ υψηλές, όταν αφήνει ως έχουν τους φορολογικούς συντελεστές, όταν δεν συζητάει την κατάργηση των ασφαλιστικών μεταρρυθμίσεων όπως είχε υποσχεθεί και όταν δεν αναφέρεται καθόλου στο βασικό εισόδημα για όλους. Μπορεί να κάνω λάθος και το μέλλον θα το δείξει, ελπίζω καλύτερα να κάνω μεγάλο λάθος, αλλά από τα επιτόκια των δεκαετών ιταλικών ομολόγων αυτό ακριβώς συμπεραίνεται.

Σε κάθε περίπτωση, οι μοναδικοί που μπορούν και πρέπει να τεθούν στο πλευρό των κίτρινων γιλέκων, είναι οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι πολίτες. Κυρίως οι Ελληνίδες και οι Έλληνες, οι οποίοι έχουν καταδικαστεί να ζουν ως πάμφθηνοι σκλάβοι χρέους σε μία γερμανική αποικία που που αλλάζει ιδιοκτησιακό καθεστώς και αλλοιώνεται ο πληθυσμός της, από τους παράνομους μετανάστες. Σε μία χώρα που ξεπουλιούνται τα πάντα από την κυβέρνηση της και που κινδυνεύει η εδαφική της ακεραιότητα με αφετηρία τη Μακεδονία. Σε ένα υπό διάλυση κράτος που η αξιωματική του αντιπολίτευση απλά κρύβει τις προθέσεις της, οι οποίες είναι ακριβώς ίδιες με τις κυβερνητικές.

Όλες και όλοι είμαστε Γάλλοι λοιπόν. Ούτε Ιταλοί, ούτε Ούγγροι, ούτε Αμερικανοί, αλλά Γάλλοι! Με κίτρινα ή με γαλάζια γιλέκα, αδιάφορο, αλλά χωρίς πολιτικούς «προστάτες», ηγετίσκους και μιντιακούς «συνηγόρους» που δεν ενδιαφέρονται για τίποτα άλλο, παρά μόνο για τον εαυτό τους. Εάν δεν πλημμυρίζουμε τους δρόμους εμείς οι Ελληνίδες και οι Έλληνες, κάθε Σαββατοκύριακο, παντού, όπως ακριβώς οι Γάλλοι, μόνες και μόνοι μας, δυστυχώς η πατρίδα μας θα χαθεί ως Έθνος και δεν θα μας συγχωρήσουν ποτέ τα παιδιά μας. Με ποιό αίτημα; Μα ασφαλώς την Άμεση Δημοκρατία με τα δημοψηφίσματα της, από την οποία εξαρτώνται όλα τα υπόλοιπα και πριν από κάθε τι άλλο η ανάκτηση της χαμένης εθνικής μας κυριαρχίας.



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]