Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Τσίπρας αγνοεί τον Καμμένο


"Έχουμε 151 και για Πρέσπες και για να κυβερνήσουμε"

Της Νίκης Ζορμπά

Ενώ τη χθεσινή ημέρα "σημάδεψε" η παραπολιτική ( εάν, πότε και εάν θέλει ο Π. Καμμένος να συναντηθεί με τον Αλέξη Τσίπρα), η ουσία είναι μάλλον στο σήμα που εξακολουθεί να εκπέμπει ΣΥΡΙΖΑ και Κυβέρνηση, ότι διαθέτουν την απαιτούμενη κοινοβουλευτική πλειοψηφία τόσο για να περάσουν τη Συμφωνία των Πρεσπών όσο και για να συνεχίσουν να κυβερνούν έως τις εκλογές.

Το διαζύγιο εξάλλου Τσίπρα- Καμμένου, εκτυλίσσεται σε μπόλικες "πράξεις" και έχουν να ακουστούν ουκ ολίγα από ό,τι φαίνεται , κυρίως από την πλευρά του προέδρου των ΑΝΕΛ ( καθώς από την κυβέρνηση δεν προτίθενται προς το παρόν τουλάχιστον, να σηκώσουν τους τόνους απέναντι στον υπουργό Εθνικής Αμύνης).

Η τελευταία χθεσινοβραδινή πράξη του "δράματος" ( της φαρσοκωμωδίας, για την ακρίβεια) αφορούσε διαρροή του Πάνου Καμμένου, στην οποία εμφανιζόταν χονδρικώς ο Α. Τσίπρας να τον "αναζητά" αρειμανίως για να συναντηθούν εν όψει των κρίσιμων συνεδριάσεων των ΑΝΕΛ της Τετάρτης και τον ίδιο να αρνείται να τον συναντήσει.

Από ΣΥΡΙΖΑ και Μαξίμου πάντως, επιμένουν ότι "κάποια στιγμή θα συναντηθούν αλλά τίποτε δεν έχει κλειδώσει".


Αυτά όλα τα "σκέρτσα", πιθανότατα συνδέονται με την σταθερή και επαναλαμβανόμενη εκτίμηση που εκφράζει το κυβερνών κόμμα πως είτε με είτε χωρίς τον κυβερνητικό του εταίρο , έχει τα κουκιά για τη Συμφωνία των Πρεσπών αλλά και για να κυβερνήσει.

Ό,τι θέλουν κάνουν

Το αυτό εξάλλου διαμήνυσε και η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ που συνεδρίασε χθες υπό τον Αλέξη Τσίπρα στην Κουμουνδούρου:

Διατηρούμε την εκτίμηση ότι διαθέτουμε την κοινοβουλευτική πλειοψηφία των 151 βουλευτών για όλες τις κρίσιμες ψηφοφορίες, έλεγαν κομματικές πηγές, μετά το πέρας αυτής, διευκρινίζοντας:

1. Η Συμφωνία των Πρεσπών δεν θα συνδεθεί με ψήφο εμπιστοσύνης της Κυβέρνησης ( για να διευκολυνθούν προδήλως, βουλευτές κομμάτων όπως του Ποταμιού, που επιθυμούν την κύρωση της Συμφωνίας αλλά σε καμία περίπτωση δεν επιθυμούν να φανεί ότι στηρίζουν την Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

2. Ανοιχτό το ενδεχόμενο της ψήφου εμπιστοσύνης μεν αλλά το πρώτο μέλημα της Κυβέρνησης είναι να προκαλέσει τη Ν.Δ να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας. ( Γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι βάσει των κοινοβουλευτικών συσχετισμών, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν διαθέτει τους απαιτούμενους 151 βουλευτές προκειμένου να κερδίσει στην κοινοβουλευτική διαδικασία και να ρίξει την Κυβέρνηση).

3. Ανοιχτό είναι και το χρονοδιάγραμμα για την κατάθεση της Συμφωνίας των Πρεσπών στην ελληνική Βουλή, παρότι πυκνώνουν οι πληροφορίες πως ο Α. Τσίπρας κλίνει προς την επίσπευση των διαδικασιών, ήτοι την εισαγωγή της Συμφωνίας στη Βουλή, περί τα τέλη αυτού του μήνα.

Καμμένος χωρίς κόμμα

Εν τω μεταξύ, επαληθεύονται οι εκτιμήσεις μηνών ( δεν ήταν δα και τόσο δύσκολες στη σύλληψή τους) ότι ο Πάνος Καμμένος είναι μάλλον αρχηγός χωρίς κοινοβουλευτική ομάδα , καθώς οι βουλευτές του , ο ένας μετά τον άλλο, αλληθωρίζουν προς τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος έχει περάσει ήδη "απέναντι" εδώ και καιρό και ομνύει δημόσια στην πίστη του στον Πρωθυπουργό, ενώ δεν πρόκειται- βάσει των πληροφοριών- να τον ακολουθήσουν στη στάση του στη Συμφωνία των Πρεσπών, ούτε η Έλενα Κουντουρά.

Ψήφο εμπιστοσύνης θα έδινε σε Α. Τσίπρα και ο Κ. Ζουράρις ενώ χθες δήλωσε ότι δεν θα παραιτηθεί από τον θώκο της στο ΥΠΕΣ ούτε η Μαρίνα Χρυσοβελώνη και θα έδινε ψήφο εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση.

Capital


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]