Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πίσω έχει η αχλάδα την ουρά


Πονηρό; Πονηρό! Ένα σενάριο κυκλοφορεί στους εγκεφάλους της πρωθυπουργικής παρέας αλλά και στους διαδρόμους του Μαξίμου. Ένα σενάριο πονηρό όσο και καυτό. Very Hot. Τζιζ!

Ένα λοιπόν. Ο Τσίπρας αιφνιδιάζει και προκηρύσσει εκλογές. Νωρίς. Πολύ νωρίς. Πριν από την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών. Πριν ακόμα ο Καμμένος αποφασίσει τι θα πράξει και πότε ακριβώς θα ρίξει την κυβέρνηση. Αν αυτός είναι ο στόχος του. Και με την προϋπόθεση πως όλη αυτή η βαβούρα περί διαζυγίου, μετά το φλογερό έρωτα με Τσίπρα, δεν είναι εντελώς σκηνοθετημένη και προμελετημένη.

Δύο λοιπόν, Μ αυτή την αιφνιδιαστική κίνηση όλοι οι τραμπαλιζόμενοι του «ναι μεν αλλά», του «σκέπτομαι» και του «δεν έχω ακόμα αποφασίσει αν θα ψηφίσω την συμφωνία» μένουν μετέωροι και «ανεπάγγελτοι».

Τρία λοιπόν. Έτσι και με δεδομένη την επερχόμενη εκλογική νίκη της Νέας Δημοκρατίας, η καυτή πατάτα της συμφωνίας των Πρεσπών, καταλήγει στα χέρια του Κυριάκου. Ο οποίος έχει δεσμευτεί-το ίδιο και όλα τα στελέχη του-ότι θα καταψηφίσει την συμφωνία και στη συνέχεια θα επαναδιαπραγματευτεί τα πάντα με τελικό σκοπό να αποσπάσει και την εθνικότητα αλλά και την γλώσσα. Όλα!

Τέσσερα λοιπόν. Επειδή όμως ολόκληρος ο μηχανισμός της Νέας Δημοκρατίας έχει αναδείξει την συμφωνία των Πρεσπών ως ΤΟ θέμα, ΤΟ πρόβλημα, ΤΟ μεγιστοτεράστιο εθνικό ζήτημα. Και επειδή έτσι η φωτιά έχει φουντώσει σε σημείο που όποιος, στη συνέχεια, επιδοθεί στο σπορ της κυβίστησης, κοινώς κωλοτούμπα, αυτή η φωτιά θα τον κάψει και θα τον μετατρέψει σε στάχτη.


Πέντε λοιπόν. Με απλά λόγια οι εγκέφαλοι του Μαξίμου εκτιμούν ότι κάτω από συγκεκριμένες και εύκρατες, για τους ίδιους, συνθήκες, δεν αποκλείεται ο Κυριάκος και η Νέα Δημοκρατία να πέσουν στην παγίδα και να εγκλωβιστούν στη φάκα που έχουν στήσει για τον Τσίπρα.

Έξι λοιπόν. Για να συμβεί αυτό και για να τσουρουφλιστούν τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, προϋπόθεση είναι η κυβίστηση υπέρ της συμφωνίας των Πρεσπών. Δηλαδή στο τέλος της ημέρας η κύρωση να συντελεστεί με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Εφτά λοιπόν. Για την ολοκλήρωση και την επιτυχή κατάληξη αυτού του σεναρίου απαιτείται η συνδρομή των συμμαχικών δυνάμεων. Δηλαδή των Αμερικάνων και των Γερμανών. Ο Τραμπ με την Μέρκελ. Αυτή η «συνδρομή» θα επιχειρηθεί-πιστεύουν οι άνθρωποι του Μαξίμου-τόσο με απειλές όσο και με εκβιασμούς. Για παράδειγμα με την σταδιακή απόσυρση των Αμερικάνων από την προστασία του Αιγού και της Κύπρου. «Υπάρχουν τρόποι» λένε Και διαρρέουν οι Τσιπραίοι.

Οκτώ λοιπόν. Επομένως μέχρι τον Μάιο και μέχρι τις δύο επερχόμενες και καθορισμένες εκλογικές αναμετρήσεις, το πρώτο και by far μακράν όλων των άλλων, πρώτο θέμα στην πολιτική ατζέντα θα είναι το Σκοπιανό.

Εννέα λοιπόν. Αν λοιπόν συμβεί κυβίστηση τότε πλήθος Μακεδονομάχων θα την κοπανήσουν από τη Νέα Δημοκρατία. Τότε πλήθος υποψηφίων Δημάρχων όσο και της Περιφέρειας που υποστηρίζονται από την γαλάζια παράταξη θα τρέμουν από αβεβαιότητα και ανασφάλεια. Τότε αρκετοί εξ αυτών, προκειμένου να περιορίσουν τις εκλογικές τους απώλειες δεν αποκλείεται να διαφοροποιηθούν από το κόμμα. Τότε πολλά στελέχη θα γαμοσταβρίζουν. Και τότε μπάχαλο νεοδημοκρατικό.

Δέκα και τελευταίο λοιπόν. Αυτή η πρώιμη φθορά της Νέας Δημοκρατίας παρέα με τον κίνδυνο διασπάσεων και μικρών εμφυλίων πολέμων μπορεί να κουμπώσει και με τις επερχόμενες Προεδρικές εκλογές. Γεγονός που θα οδηγήσει σε δεύτερη αναμέτρηση και μάλιστα με εκλογικό νόμο την Απλή Αναλογική. Το σενάριο καταλήγει με την εξής επωδό. Όχι εμείς οι Τσιπραίοι, αλλά η Νέα Δημοκρατία θα καταλήξει σε παρένθεση με γαλάζιο χρώμα!

ΥΓ: Για να συμβούν όλα αυτά απαιτούνται τρία πράγματα. Ο Τσίπρας να προχωρήσει σύντομα σε αιφνιδιαστικές εκλογές. Ο Κυριάκος να μην εξασφαλίσει αυτοδυναμία. Και το τρίτο και καλύτερο, από μια νέα διαπραγμάτευση να μην εξασφαλιστεί κάποια συμβολική υποχώρηση από την πλευρά των Σκοπίων. Μια υποχώρηση που θα επιτρέψει στον Κυριάκο να υποστεί μια ήπια κυβίστηση. Με άλλα λόγια, λένε από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας «πίσω έχει η αχλάδα την ουρά»!

Δημήτρης Δανίκας
Πρώτο Θέμα



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Ενδεκατο και ...ριξε κλαμα:

    Κυβερνηση "εθνικης ενοτητας" απο τους ιδιους μπαμπουινους για την "σωτηρια" της χωρας και την

    επανοδο της στην "σταθεροτητα".

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]