Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι Αστυνομικοί μηνύουν το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.


Ρουσφετολογικές αποσπάσεις αστυνομικών στο εξωτερικό καταγγέλλουν οι συνδικαλιστές της ΕΛ.ΑΣ. Μάλιστα, τα αμέσως επόμενα εικοσιτετράωρα, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ) αναμένεται να καταθέσει μήνυση για παράβαση καθήκοντος κατά του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, με αφορμή τις αποσπάσεις αστυνομικών σε πρεσβείες και προξενεία της χώρας ανά τον κόσμο.

Οι συνδικαλιστές της ΕΛ.ΑΣ. καταγγέλλουν ότι για την απόσπαση του αστυνομικού προσωπικού δεν έγιναν αδιάβλητες εξετάσεις, όπως προβλέπει η ισχύουσα νομοθεσία, αλλά αντίθετα τις σχετικές αποφάσεις πήρε με αδιαφανή κριτήρια υπηρεσιακή επιτροπή που συγκροτήθηκε για τον σκοπό αυτό. Ουσιαστικά, θεωρούν ότι η διαδικασία που ακολουθήθηκε παραπέμπει σε παρασκηνιακές μεθοδεύσεις.

Για την υπόθεση συνεδρίασε χθες η Εκτελεστική Γραμματεία της ΠΟΑΣΥ και αποφάσισε να κινηθεί νομικά κατά του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ., καταθέτοντας σχετική μηνυτήρια αναφορά. Νωρίτερα, ο σχετικός φάκελος ελέγχθηκε από τους νομικούς συμβούλους της Ομοσπονδίας, που έκριναν ότι υπάρχουν ενδείξεις τέλεσης του αδικήματος της παράβασης καθήκοντος. Την υπόθεση δημοσιοποίησαν με χθεσινή ανακοίνωσή τους οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας.


«Η διοίκηση προέβη στη σύγκληση του εν λόγω Συμβουλίου κατά παράβαση της υπουργικής απόφασης, η οποία προβλέπει ρητά ότι η επιλογή αστυνομικών για αποσπάσεις στο εξωτερικό γίνεται μόνο με αδιάβλητες εξετάσεις σε συγκεκριμένα μαθήματα και όχι με απλή επιλογή από υπηρεσιακή επιτροπή, χωρίς δηλαδή αντικειμενικά κριτήρια και διαφανή διαδικασία, όπως επιτάσσουν οι αρχές της χρηστής διοίκησης και της προστασίας των συμφερόντων των συναδέλφων μας», επισημαίνουν στην ανακοίνωσή τους ο πρόεδρος και ο γενικός γραμματέας της ΠΟΑΣΥ Γρηγόρης Γερακαράκος και Γιώργος Παπατσίμπας.

Στην ίδια ανακοίνωση καταγγέλλουν ότι «η διαδικασία που ακολουθήθηκε γεννά πελώρια ερωτηματικά δεδομένου ότι συνοδεύεται και με αποφάσεις για την πληρωμή εξόδων μετακίνησης και άρα διάθεσης δημόσιου χρήματος με αμφίβολα κριτήρια επιλογής των δικαιούχων, πολλώ δε μάλλον της ορθής επιλογής και απασχόλησής τους».

Απαντώντας σε διευκρινιστικές ερωτήσεις στελέχη της Ομοσπονδίας διευκρίνισαν ότι η επιλογή των 62 αστυνομικών που θα αντικαταστήσουν συναδέλφους τους, των οποίων οι αποσπάσεις έληξαν, έγιναν όχι με διαγωνισμό και αντικειμενικά κριτήρια αλλά η απόφαση πάρθηκε από επιτροπή που συγκροτήθηκε για τον σκοπό αυτό με το «πρόσχημα του κατεπείγοντος».

Πάντως, πηγές από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. σχολίαζαν χθες ότι η συγκεκριμένη διαδικασία επιλογής προβλέπεται από τον νόμο και εφαρμόζεται συστηματικά τα τελευταία χρόνια, απορρίπτοντας τις αιτιάσεις των συνδικαλιστών περί αδιαφάνειας και μεθοδεύσεων προκειμένου να προκριθούν συγκεκριμένοι «εκλεκτοί» έναντι άλλων συναδέλφων τους.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]