Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ρώσοι στρατονόμοι στη Μανμπίτζ


Η ρωσική στρατονομία περιπολεί στην περιοχή της Μανμπίτζ στην Συρία, κοντά στα τουρκικά σύνορα, ανέφερε ο εκπρόσωπός της Γιουσούπ Μαμάτοφ.

Μετά την απόφαση των ΗΠΑ να απομακρύνουν τις δυνάμεις τους από την Συρία οι Κούρδοι του YPG ζήτησαν από συριακό καθεστώς να αναλάβει τον έλεγχο της περιοχής για να τους προστατεύσει από επικείμενη τουρκική εισβολή.

Στα τέλη Δεκεμβρίου στρατεύματα του Άσαντ εισήλθαν στην πόλη. Παράλληλα 400 Κούρδοι μαχητές αποχώρησαν.
«Περίπολοι επιτηρούν την ζώνη ασφαλείας της Μανμπίτζ. Στόχος είναι η εμπέδωση της ασφάλειας και ο έλεγχος ενόπλων ομάδων», είπε ο Μαμάτοφ.

Οι Ρώσοι στρατονόμοι εκτέλεσαν περιπολίες πολλών δεκάδων χιλιομέτρων. Σε συνεργασία δε με τους ντόπιους ανακάλυψαν μη εκρηγνυόμενα πυρομαχικά, παγιδεύσεις και αποθήκες.

Η εξέλιξη αυτή φαίνεται ξεκάθαρα πως έχει στόχο την Τουρκία και τους υπ’ αυτήν αντικαθεστωτικούς αντάρτες. Οι Ρώσοι δείχνουν πως δεν θα επιτρέψουν παρατράγουδα στην περιοχή…




Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]