Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Επιμένει η Τουρκία με νέα Navtex του Barbaros για την ελληνική υφαλοκρηπίδα στο Καστελλόριζο


Του Νίκου Μελέτη

Αποφασισμένη να δοκιμάσει τις αντοχές και τις ανοχές της Αθήνας είναι η Τουρκία, που ενώ έχει μπροστά της κρίσιμες διαβουλεύσεις με τις ΗΠΑ και την Ρωσία για το μέλλον της παρέμβασής της στη Συρία, συνεχίζει να προκαλεί ευθέως με παράνομες δραστηριότητες στην ελληνική υφαλοκρηπίδα.

Χθες, ανήμερα της εορτής των Θεοφανίων, η Τουρκία εξέδωσε την δεύτερη μέσα σε λίγες ημέρες NAVTEX με την οποία αναγγέλλει σεισμογραφικές έρευνες του R/V BARBAROS HAYREDDİN PAŞA και των συνοδευτικών σκαφών M/V TANUX-1 και R/V APOLLO MOON σε μια εκτεταμένη περιοχή που επικαλύπτει την ελληνική και κυπριακή υφαλοκρηπίδα, και φυσικά Οικόπεδα της κυπριακής ΑΟΖ.

Η NAVTEX 0039/19 που εκδόθηκε το απόγευμα της Κυριακής δεσμεύει την περιοχή αυτή για σεισμογραφικές έρευνες για τις 6 και 7 Ιανουαρίου, διάστημα στο οποίο είναι προφανές ότι δεν μπορεί να καλυφθεί όλη αυτή η περιοχή για την πραγματοποίηση των ερευνών, αλλά στέλνουν το μήνυμα στην Αθήνα και δευτερευόντως στην Λευκωσία ότι η Τουρκία δεν θα διστάσει να προκαλέσει κρίση αμφισβητώντας εμπράκτως την ελληνική υφαλοκρηπίδα.


Ο σχεδιασμός της άσκησης η οποία αναγγέλθηκε και οι συντεταγμένες που δόθηκαν από τις τουρκικές Αρχές αποτυπώνουν και την ευρύτερη διεκδίκηση της Τουρκίας όπως αποτυπώθηκε στους χάρτες τους οποίους πριν μερικές εβδομάδες έφερε στο προσκήνιο ο τούρκος υπουργός Άμυνας Χ. Ακάρ (χάρτες του ναυάρχου Yayci) και ουσιαστικά προβλέπουν τη «διαγραφή» της ελληνικής και κυπριακής υφαλοκρηπίδας και τον διαμοιρασμό της υφαλοκρηπίδας της Ανατολικής Μεσογείου μεταξύ της Τουρκίας και της Αιγύπτου.

* Ο χάρτης του τούρκου ναυάρχου
Εντύπωση προκαλεί πάντως ότι για μια ακόμη φορά δεν έχει υπάρξει αντίδραση από την Αθήνα, ενώ η Τουρκία και στην προηγούμενη NAVTEX είχε υποστηρίξει ότι οι έρευνες αφορούν περιοχή της «τουρκικής υφαλοκρηπίδας».

TURNHOS N/W :0039/18 (Antalya NAVTEX Station) (Published Date06-01-2019 14:21)

TURNHOS N/W :0039/18
MEDITERRANEAN SEA
SEISMIC SURVEY, BY R/V BARBAROS HAYREDDİN PAŞA, M/V TANUX-1 AND R/V APOLLO MOON FROM 060800Z JAN 19 TO 070700Z JAN 19 IN AREA BOUNDED BY;
35 50.00 N - 031 58.00 E
33 58.00 N - 031 58.00 E
33 58.00 N - 028 56.00 E
35 50.00 N - 028 56.00 E
5 NM BERTH REQUESTED.

Liberal



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]