Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Πάνος Καμμένος κινδυνεύει να χάσει το κόμμα του!


Ο Αλέξης Τσίπρας του παίρνει υπουργούς, βουλευτές και... κόμμα!!!

Του Τάσου Ευαγγελίου

Τα χάνει όλα ο Πάνος Καμμένος εγκλωβισμένος στην παλινδρομική πολιτική του για τη Συμφωνία των Πρεσπών, την οποία επέτρεψε να υπογραφεί και να δρομολογηθούν οι εξελίξεις που τον φέρνουν σταδιακά εκτός πολιτικής σκηνής. Η αμφισβήτηση των επιλογών του από κορυφαία στελέχη, υπουργούς και βουλευτές, που δηλώνουν άμεσα ή έμμεσα στήριξη στην κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα οδηγούν τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων στο περιθώριο.

Στελέχη των ΑΝΕΛ τάσσονται πλέον κατά του προέδρου τους, με τον βουλευτή Θανάση Παπαχριστόπουλο να δηλώνει πως θα ψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών και θα στηρίξει την κυβέρνηση (ακόμη και στην περίπτωση που υλοποιήσει τη δέσμευση ότι θα παραδώσει την έδρα του, επόμενος στη λίστα είναι ο Τέρενς Κουίκ με ότι αυτό συνεπάγεται).

Η υφυπουργός Μαρίνα Χρυσοβελώνη δήλωσε το πρωί ότι θα στηρίξει την κυβέρνηση και δεν θα αποχωρήσει. Βουλευτής η ίδια δεν είναι, όμως έχει τοποθετηθεί σε θέση υφυπουργού ως στέλεχος των ΑΝΕΛ που δηλώνει μάλιστα ότι οι βουλευτές και οι υπουργοί δεν είναι... βαλίτσες για να... αποσύρονται. «Θέλω να μελετήσω το κείμενο της συγκεκριμένης συμφωνίας και στη συνέχεια και εγώ θα πάρω τις αποφάσεις μου, όπως και καθένας από εμάς. Αυτό που εγώ έχω να πω και που πραγματικά εύχομαι είναι το έργο αυτής της κυβέρνησης πρέπει να συνεχιστεί και πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι τη λήξη της τετραετίας και βεβαίως να δοθεί και άλλη μία τετραετία σε αυτή την κυβέρνηση».


Από την πλευρά του ο Κ. Ζουράρις τάσσεται κατά της συμφωνίας των Πρεσπών αλλά δεν δηλώνει πως θα την καταψηφίσει. Μάλιστα σημειώνει πως δεν θέλει να πέσει αυτή η κυβέρνηση και θα την στηρίξει. Ο κ. Ζουράρις αντιπρόεδρος της Βουλής σήμερα είναι βουλευτής των ΑΝΕΛ.

Άγνωστο παραμένει τι θα πράξει η υπουργός Τουρισμού και βουλευτής, Έλενα Κουντουρά, με τις πληροφορίες να συγκλίνουν στη στήριξη της κυβέρνησης. Προς το παρόν η ίδια δεν έχει τοποθετηθεί επισήμως. Επίσημη τοποθέτηση δεν υπάρχει και από τον Βασίλη Κόκκαλη.

Μόνοι βέβαιοι πως θα ακολουθήσουν τον Πάνο Καμμένο είναι οι Κώστας Κατσίκης (βουλευτής) και Βάσω Τσαρουχά-Κόλλια (υφυπουργός και βουλευτής).

Οι υψηλοί τόνοι εντός των ΑΝΕΛ, οι δηλώσεις Παπαχριστόπουλου και Μ. Χρυσοβελώνη, ο διχασμός που καταγράφεται δείχνει πως ο Πάνος Καμμένος παρά τα όσα αντίθετα διαρρέει δεν ελέγχει πλέον το κόμμα του. Και διαπιστώνει πως ο «φίλος Αλέξης» συνομιλεί με στελέχη του, καταστρατηγώντας την -κατά τον ίδιο- συμφωνία με την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα εντάξει στα ψηφοδέλτιά του όπως και στα ευρωψηφοδέλτια στελέχη των ΑΝΕΛ.

Άλλα συμφωνήθηκαν άλλα γίνονται

Πληροφορίες πάντως από πρόσωπα που συνομιλούν με τον Π. Καμμένο και το πολύ στενό του περιβάλλον δηλώνουν πως ο Αλέξης Τσίπρας δεν τηρεί τη συμφωνία. Μια συμφωνία που έχει κατ' επανάληψη σχολιαστεί και περιλαμβάνει από κοινού απόφαση για το πότε θα αποχωρήσουν οι ΑΝΕΛ και πότε θα προκηρυχθούν εκλογές.

Με λίγα λόγια δηλώνουν ότι υπήρχε μεταξύ των δύο εταίρων μια συμφωνία για τα επόμενα βήματα που θα επέτρεπε στον Π. Καμμένο να εμφανιστεί ως... Μακεδονομάχος και να καταφέρει να μαζέψει τις ψήφους που έχασε συμμετέχοντας στην κυβέρνηση ειδικά μετά την έναρξη των συζητήσεων για το Σκοπιανό και την υπογραφή της συμφωνίας των Πρεσπών.

Αυτό σημαίνει πως το προσυμφωνημένο και κοινή συναινέσει διαζύγιο μπορεί να μετατραπεί ξαφνικά, από ένα ατύχημα, σε σύγκρουση με απρόβλεπτες διαστάσεις.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι ο Αλ. Τσίπρας ανέβαλε την προγραμματισμένη για αύριο συνέντευξή του στο κανάλι Open. Η νεότερη σχετική ανακοίνωση τοποθετεί τη συνέντευξη για το βράδυ της Τετάρτης αφού δηλαδή ολοκληρωθεί η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΛ και δημοσιοποιηθούν οι όποιες αποφάσεις του Π. Καμμένου.

Σε κάθε περίπτωση ο Αλέξης Τσίπρας δεν δείχνει ιδιαίτερη ανησυχία για τις εξελίξεις. Ήδη, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ξέρει ποιους πρέπει να υπολογίζει από τους ΑΝΕΛ ειδικά τους βουλευτές που θα ψηφίσουν αλλά και τα στελέχη που θα στηρίξουν την κυβέρνηση.

Η απώλεια Καμμένου ενδεχομένως να θεωρείται από τα στελέχη του Μαξίμου και μια θετική εξέλιξη αφού θα επιτρέψει το λεγόμενο πολυπόθητο άνοιγμα στην κεντροαριστερά. Άλλωστε ο Αλέξης Τσίπρας έδειξε ότι τον έχει αφήσει χωρίς κοινοβουλευτική ομάδα, στελέχη ακόμη και... κόμμα.

Liberal


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]