Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τουρκία: «Παράλογες» οι απαιτήσεις των ΗΠΑ για τους Κούρδους


Η Άγκυρα λέει πως δεν μπορεί μια τρομοκρατική οργάνωση να είναι σύμμαχος των ΗΠΑ, ξεκαθαρίζοντας πως θα συντονιστεί με τους συμμάχους, αλλά ταυτόχρονα θα εφαρμόσει με αποφασιστικότητα τις πολιτικές που απαιτούνται για την εθνική ασφάλεια της Τουρκίας

Την έντονη αντίδραση της Τουρκίας προκάλεσαν οι χθεσινές δηλώσεις του συμβούλου εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ, Τζον Μπόλτον, που είπε πως οι ΗΠΑ δεν θα αποσύρουν τις στρατιωτικές τους δυνάμεις από τη βορειοανατολική Συρία αν δεν υπάρξουν εγγυήσεις από την Τουρκική κυβέρνηση πως δεν θα επιτεθεί σε Κούρδους μαχητές.

Ο εκπρόσωπος της Τουρκικής προεδρίας, Ιμπραΐμ Καλίν, σε δήλωσή του, ανέφερε πως «το θέμα είναι τα PKK/PYD/YPG που κάνουν προσπάθειες να εδραιώσουν μια τάξη καταπιέζοντας τους Κούρδους που δεν υπακούουν σε αυτούς, και οι τρομοκρατικές ενέργειές τους κατά της χώρας μας».

«Δεν υπάρχει αμφιβολία πως μια τρομοκρατική οργάνωση δεν μπορεί να είναι σύμμαχος των ΗΠΑ», πρόσθεσε.

Ο κ. Καλίν τόνισε πως στόχος της Τουρκίας στη μάχη κατά της τρομοκρατίας είναι να παράσχει εθνική ασφάλεια και να διασφαλίσει την περιφερειακή ειρήνη και σταθερότητα, ενώ αντιμετωπίζει πολλαπλές τρομοκρατικές οργανώσεις, περιλαμβανομένων των PKK, Ισλαμικό Κράτος και του δικτύου των Γκιουλενιστών.


Ο εκπρόσωπος είπε πως η Τουρκία θα συντονιστεί με τους συμμάχους της και τις χώρες στην περιοχή που μάχονται κατά της τρομοκρατίας, εφαρμόζοντας ταυτόχρονα με αποφασιστικότητα τις πολιτικές που απαιτούνται για την εθνική ασφάλεια.

Σε ό,τι αφορά τους Κούρδους, ο κ. Καλίν είπε πως το YPG «δεν μπορεί να εκπροσωπήσει τους Κούρδους της Συρίας», λέγοντας πως «είναι ασέβεια προς τους Κούρδους αδελφούς μας να πούμε πως εκπροσωπούνται από μια τρομοκρατική ομάδα».

Πρόσθεσε πως στόχος της Τουρκίας, ενώ μάχεται κατά του PKK και του Συριακού κλάδου του, είναι «να σώσουμε τους Κούρδους από την τυραννία και την καταπίεση αυτής της τρομοκρατικής ομάδας και να διασφαλίσουμε την ασφάλεια της ζωής και της ιδιοκτησίας τους».


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]