Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι τούρκοι θέλουν εισβολή στην Συρία για την προστασία των... Κούρδων!


Οι Κούρδοι απευθύνουν εκκλήσεις να μη εγκαταλειφθούν, φοβούμενοι τους Τούρκους και αναλογιζόμενοι αυτά που συνέβησαν στο Άφριν

Αυτόν τον παράλογο ισχυρισμό, ότι η Τουρκία δεν στοχοποιεί τους Κούρδους, αλλά ο στόχος είναι οι τρομοκρατικές οργανώσεις των Κούρδων, πρόβαλε ο εκπρόσωπος της Προεδρίας της Τουρκίας Ιμπραχίμ Καλίν.

Δήλωσε, συγκεκριμένα: «Ο ισχυρισμός ότι μια τρομοκρατική οργάνωση εκπροσωπεί τους Κούρδους είναι πρώτα από όλα έλλειψη σεβασμού προς τους Κούρδους αδελφούς μας», σημείωσε ο Καλίν ανέφερε τα εξής σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας του Προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, Τζον Μπόλτον, ο οποίος θα προεδρεύσει της αμερικανικής αντιπροσωπείας επισκεπτόμενος την Άγκυρα.

Ο Τζον Μπόλτον, προ της περιοδείας του σε Ισραήλ -για να καθησυχάσει τον Νετανιάχου- και στην Τουρκία, δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Δεν πιστεύουμε πως οι Τούρκοι θα πρέπει να αναλάβουν όποια στρατιωτική δράση που δεν είναι πλήρως συντονισμένη και συμπεφωνημένη κατ’ ελάχιστον με τις ΗΠΑ, έτσι ώστε να μην θέσουν σε κίνδυνο και τα δικά μας στρατεύματα, αλλά επίσης και θα πρέπει να εκπληρώσουν τις απαιτήσεις του προέδρου να μην τεθούν σε κίνδυνο και οι δυνάμεις της Συριακής αντιπολίτευσης που πολέμησαν στο πλευρό μας».

Αυτά, σε απλά ελληνικά λένε ότι οι ΗΠΑ πρέπει να εξασφαλίσουν ότι οι Τούρκοι δεν θα σφάξουν τους Κούρδους. Κατ’ αρχάς, το έπραξαν στο Άφριν, όπου βομβάρδισαν οικισμούς για να υποχρεώσουν τους Κούρδους να εγκαταλείψουν την πόλη, με παράλληλες βιαιότητες Τουρκμένων και λοιπών μισθοφόρων της Άγκυρας κατά του άμαχου κουρδικού πληθυσμού. Επομένως, η θρασύτατη δικαιολογία του Καλίν, δεν είναι τίποτε άλλο από τον συνήθη τρόπο συμπεριφοράς της Τουρκίας, η οποία έχει ειδικευθεί στη διαστρέβλωση των γεγονότων.


Βεβαίως, η τοποθέτηση του Μπόλτον δεν έγινε τυχαία. Προηγήθηκε ο ξεσηκωμός όλων σχεδόν των ηγετών της Δύσης, μετά την απόφαση του προέδρου Τραμπ να αποσύρει τα αμερικανικά στρατεύματα από την Συρία, με δηλώσεις του ίδιου ουσιαστικώς περιεχομένου. Ότι οι ΗΠΑ προδίδουν τους συμμάχους τους Κούρδους, που λειτούργησαν ως καταλύτες στην εξασθένιση της δύναμης των τζιχαντιστών, συνοδοιπόρων για καιρό του Ερντογάν, οι οποίοι μόνοι τους δεν έχουν τον εξοπλισμό για να αντιμετωπίσουν τουρκικά στρατεύματα. Ούτε αεροπλάνα, ούτε πυραύλους, ούτε βαρύ πυροβολικό.

Αλλά, και οι ίδιοι οι Κούρδοι απευθύνουν εκκλήσεις να μη εγκαταλειφθούν, φοβούμενοι τους Τούρκους και αναλογιζόμενοι αυτά που συνέβησαν στο Άφριν. Αυτός είναι και ο λόγος που υποχρεώθηκαν να πλησιάσουν εκ νέου τον Άσαντ, περιορίζοντας σημαντικά τις απαιτήσεις τους.

Πιστεύω όμως, ότι και ο Άσαντ θα πρέπει πολύ να προβληματιστεί αν θα αντιμετωπίσει επισήμως τους Τούρκους, όχι μόνον επειδή χρειάζεται την έγκριση των Ρώσων για την χρήση ρωσικού οπλισμού κατά του συμμάχου του Ερντογάν, αλλά επειδή θα κηρυχθεί στην πραγματικότητα γενικός πόλεμος με την Τουρκία, η οποία θα αποκτήσει το πρόσχημα για ολοκληρωτική επίθεση.

Επανερχόμενος στον Καλίν, παραθέτω τη συνέχεια της προκλητικής θρασείας δήλωσής του: «Ένας από τους σκοπούς του αγώνα που δίνει η Τουρκία ενάντια στην PKK και τους συριακούς βραχίονές της, είναι να γλιτώσει τους Κούρδους από τη καταδυνάστευση και τις καταπιέσεις αυτής της τρομοκρατικής οργάνωσης».

«Η Τουρκία θα συνεχίσει με αποφασιστικότητα να καταβάλλει προσπάθειες για τον τερματισμό του πολέμου, τη διασφάλιση της ασφάλειας και την εφαρμογή της διαδικασίας πολιτικής μετάβασης χωρίς να κάνει διακρίσεις μεταξύ των Σύρων αδελφών της βάσει θρησκείας, εθνότητας και σέκτας», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Ο Μακεδών
Voria


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]