Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Δεν νιώσατε ως οι χρήσιμοι ηλίθιοί του;


Του Δημήτρη Καμπουράκη

Εντάξει, λέει ψέματα ευκολότερα από όσο αναπνέει. Σου λέει καλημέρα με τέτοια πειστικότητα που ακόμα κι αν το ρολόι δείχνει δώδεκα τα μεσάνυκτα, εσύ κοιτάς στο παράθυρο για να βεβαιωθείς ότι πράγματι είναι σκοτάδι. Παρά ταύτα, ακριβώς επειδή είναι γάτα ο μικρός, ξέρει το όριο του. Ξέρει από πού και πέρα είναι βέβαιο ότι θα ξεφτιλιστεί, οπότε κρατά τα μπόσικα. Ήθελα να ‘ξερα, οι δικοί του γιατί ξεφτιλίζονται έτσι;

Από μια συνέντευξη χείμαρρο, γεμάτη πρωθυπουργική θεατρική επιδεξιότητα αλλά και ειδήσεις, εγώ μένω στο βασικότερο όσων είπε ο Αλέξης στην Έλλη: Αν βρεθεί δίχως την τυπική δεδηλωμένη, θα ζητήσει ο ίδιος ψήφο εμπιστοσύνης από την Βουλή και δεν θα περιμένει την πρόταση μομφής του Κυριάκου. Κι αν ανακαλύψει ότι είναι υποχρεωμένος να κυβερνήσει με κάτω από 151 βουλευτές, παρά την συνταγματική κάλυψη σε κυβερνήσεις μειοψηφίας θα πάει σε πρόωρες εκλογές.

Χάρηκα που τα άκουσα αυτά, διότι αποδεικνύουν ότι ο πρωθυπουργός της χώρας έχει στοιχειώδη επίγνωση των πολιτικών δεδομένων και του δημοκρατικού κεκτημένου της χώρας, τουλάχιστον σε κορυφαία ζητήματα. Βεβαίως, μπορεί απλώς ο Αλέξης να έχει επίγνωση πέρα από ποιο όριο θα ξεφτιλιστεί πολιτικά. Δεν θα κάνω δίκη προθέσεων, απλώς δηλώνω ότι χαίρομαι που ο πρωθυπουργός δεν καταφεύγει σε εκτροπή. Είπε το αυτονόητο, αλλά κι αυτό στις μέρες μας είναι σημαντικό.


Κι έρχομαι τώρα να ρωτήσω όχι για τον ίδιο τον Τσίπρα, αλλά για τους Τσιπρικούς. Δεν ντράπηκαν όταν άκουσαν τον αρχηγό τους να λέει τα αυτονόητα, με δεδομένο ότι αυτοί από μέρες προπαγάνδιζαν με κάθε τρόπο την ορθότητα και την συνταγματικότητα της κυβέρνησης μειοψηφίας; Όταν ο αρχηγός τους είπε το «προφανώς» στην ερώτηση αν θα ζητήσει ο ίδιος ψήφο εμπιστοσύνης, δεν ένιωσαν άσχημα που αυτοί επί μέρες υπεράσπιζαν δημοσίως το δικαίωμα του να μην ζητήσει;

Δεν είναι τρομερό να σε αδειάζει ο αρχηγός σου, όταν εσύ υιοθέτησες αμάσητη την θέση που τεχνηέντως σου «πέρασε» ο εκπρόσωπος του Τζανακόπουλος, μόνο και μόνο για να μετρήσει αντιδράσεις; Τώρα που άκουσες την τελική λογική θέση Τσίπρα, δεν ένιωσες ότι είσαι ο χρήσιμος ηλίθιος του; Υποστηρίζοντας δημοσίως ότι ‘’μια χαρά είναι η κυβέρνηση ανοχής’’, πράγματα δηλαδή που ούτε εσύ ο ίδιος πίστευες (αλλά θεωρούσες δεδομένο ότι θα πράξει η παράταξη σου) δεν ένιωσες κορόιδο;

Καθότι ο Τσίπρας εμφανίστηκε χθες νομότυπος και συνταγματικότατος, διαψεύδοντας εσένα που θα υπερασπιζόσουν κάθε παράτυπη ή παράλογη επιλογή του. Σε δουλεύει μάγκα μου, παίζει πάνω στην πλάτη και την πίστη σου. Είσαι θύμα τυφλής προσωπολατρίας, εσύ που περηφανευόσουν ότι ποτέ δεν υπήρξες Σταλινικός… Κατάλαβε το.

Liberal


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]