Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μήπως τους έφεραν μόνο για τις Πρέσπες;


Του Γιώργου Κράλογλου

Καλά μας τα λένε Αμερικάνοι, Γερμανοί και Προτεστάντες. Τι θα είσαστε χωρίς τους σοσιαλμανείς της Ν.Δ. ή τους τριτοκοσμικούς ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ.

"Μεταφράστε" σωστά, τα "ελεύθερα" έντυπα και τα διεθνή πρακτορεία (που εκφράζουν, εγκυρότατα, Αμερικάνικους, Γερμανικούς, Ολλανδικούς μέχρι και Τσέχικους "στοχασμούς"... για την Ελλάδα) και δεν θα διαφωνήσετε. Βάζω και τους Προτεστάντες για να μην παρεξηγηθούν... οι παρέες των Αμερικανών και των Γερμανών στη Βόρεια Ευρώπη και στη γειτονιά μας μέχρι την Αυστρία...

Και αν δεν μας φτάνουν όλα αυτά, ας περιμένουμε να ακούσουμε και τη Μέρκελ, που θα μας καμαρώσει... για τον ηρωισμό και τον προοδευτισμό μας. Λίγο υπομονή και θα δέσει η σούπα.

Δηλαδή, για να λέμε και του στραβού το δίκιο..., που έχουν άδικο οι Αμερικάνοι και οι Γερμανοί, ότι μόνοι μας ούτε από τη χούντα δεν μπορούσαμε να βγούμε.Ένα Πολυτεχνείο πήγαμε να μετατρέψουμε σε Μεσολόγγι... και η έξοδός του... έβγαλε του κόσμου τους επαγγελματίες πολιτικούς.

Ποιος όμως, αν όχι οι Αμερικάνοι, οι Γερμανοί, οι Γάλλοι, οι Άγγλοι και άλλοι ανταγωνιστές..., θα "τσαλάκωναν" την ελληνική ολιγαρχία, του 1950-1974, όπως τους Νιάρχους, τους Ωνάσηδες, τους Ανδρεάδηδες, τους Μποδοσάκηδες, τους Δράκους, τους Σκαλιστήρηδες, τους Αθανασιάδηδες, τους Τομ Πάπας, τους ΕΘΥΛ, τους Τσάτσους, τους Αγγελόπουλους, και άλλους "διεφθαρμένους και ασύδοτους" που είχαν καθίσει στον σβέρκο του λαού... αν δεν τους εξαγόραζαν (με λεφτά από τον κορβανά και τις κρατικές Τράπεζες) οι "σοσιαλιστές" Καραμανλής και Παπανδρέου.


Ποιος θα αφάνιζε την τότε δρομολογημένη (σε αρχικά πολυεθνικά μονοπάτια) ελληνική βιομηχανία, χάλυβα, τσιμέντου, νικελίου, χαρτιού, ξύλου, γυαλιού, χημικών, λιπασμάτων, δερμάτων, υφασμάτων, ηλεκτρικών εφαρμογών, οικοδομικών υλικών, πλαστικών εφαρμογών, κάθε μορφής συναρμολόγησης (μέχρι και αυτοκινήτων), ναυπήγησης και επισκευής πλοίων ή και εμπορικών στόλων, αν δεν φρόντιζαν... οι Καραμανλής και Παπανδρέου "να τους ρίξουν στην θάλασσα της ΕΟΚ να κολυμπήσουν..." (ή να πνιγούν... λέμε εμείς) αφού δεν τους έδωσαν έστω και απλά "σωσίβια" (οικονομικών μέτρων ανταγωνισμού), σαν εκείνα που κυριολεκτικά σκόρπισαν, σε όλες τις βιομηχανίες τους, οι Γερμανοί, οι Γάλλοι, οι Άγγλοι, οι Ολλανδοί, μέχρι και οι "επαρχιώτες" Βέλγοι.

Ποιος θα αποζημίωνε (με τα λεφτά του λαού βεβαίως) 40 βιομηχανίες που ήταν για κλείσιμο (προβληματικές). Και ακόμη άλλες 10 που έβαλαν μέχρι και πολιτικά μέσα... να χαρακτηριστούν προβληματικές και να αποζημιωθούν από το κράτος!!! (ώστε να γλυτώσουν, με σιγουριά, τον ανταγωνισμό στην ΕΟΚ) αν δεν ήταν οι (καθοδηγούμενες από το ΠΑΣΟΚ, με την ανοχή της Ν.Δ.) κλαδικές με τους πρασινοφρουρούς σε "ανένδοτο", ενάντια στα συμφέροντα του εργοδότη...

Ποιος θα μας γύριζε στο 1950 στα τσαγκαράδικα, τα ραφτάδικα, τα τενεκετζίδικα, τους καφενέδες, τα ενοικιαζόμενα δωμάτια, τα υπαίθρια φαγάδικα, τους λούστρους της γωνίας (θα τους βρείτε ξανά στην οδό Αθηνάς και στα Χαυτεία) και στα παλληκάρια με τα πτυχία και τα μεταπτυχιακά να σερβίρουν καφέδες, αν δεν το φρόντιζε ο Αλέξης Τσίπρας με τους δήθεν αριστερούς του ΣΥΡΙΖΑ και οι ακροδεξιοί των ΑΝΕΛ με τον Πάνο Καμμένο, που έγραψε "ιστορία" στις πλάτες του ελληνικού λαού.

Ποιος θα μπορούσε να δικαιώσει και να αποκαταστήσει κοινωνικά επαγγελματίες δολοφόνους, να μετατρέψει τα Πανεπιστήμια σε λαϊκές αγορές ναρκωτικών, να σταματήσει την αξιοκρατία, να αναθεματίσει την αριστεία και να επαναφέρει την παιδεία στα οθωμανικά χρόνια... διώχνοντας από την Ελλάδα περισσότερους από 500.000 της μορφωμένης και παραγωγικής γενιάς (και όσους θέλουν πραγματικά να σπουδάσουν), εάν δεν φέρνανε (αυτοί που τον φέρανε...) τον δήθεν "αριστερό" ΣΥΡΙΖΑ... με την ανικανότητά του και το τίποτε για το αύριο της Ελλάδας. Οι "πολιτικές" Μπαλτά, Παρασκευόπουλου και Γαβρόγλου ήρθαν "γάντι" στις Αμερικάνικες προσδοκίες να πολεμηθούν τα αισχρά φαινόμενα... νέων ανθρώπων, στην Ελλάδα που αποκαλούν τους Αμερικάνους "φονιάδες των λαών". Ντροπή μας...

Και τέλος, ποιος, εκτός από τους αριστερούς του ΣΥΡΙΖΑ, ήταν σε θέση να πάρει τη σκυτάλη από τους τριτοκοσμικούς του ΠΑΣΟΚ και τους σοσιαλμανείς της Νέας Δημοκρατίας και να κάνει πράξη το μεγάλο και σύνθετο ελληνικό όνειρο (γεννήθηκε επί Καραμανλή το 1974, όταν καταλάβαμε πως δεν θα πάρουμε την Πόλη και δεν θα αναστήσουμε το Βυζάντιο...) να χτίσουμε τη μεγάλη Ελλάδα μας... πρωταγωνιστή και ρυθμιστή των πολιτικών, οικονομικών και (κυρίως) ενεργειακών ανακατατάξεων στα Βαλκάνια... Το "κατόρθωμα" δηλαδή του Αλέξη Τσίπρα με τη συμφωνία των Πρεσπών. Έχουν άδικο οι Αμερικάνοι;

Capital


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]