Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο φόβος της Μέρκελ


Η Ιστορία μας έχει διδάξει ότι ποτέ δεν αποτελεί καλό νέο η επίσκεψη Γερμανού αξιωματούχου στην Ελλάδα. Από τα στίφη του Αλαρίχου και τις χιτλερικές ορδές έως τα κοστουμαρισμένα κοράκια του Σόιμπλε, δεν μπορεί κάποιος να περιμένει κάτι άλλο από αξιώσεις για «αβαρίες» της πατρίδας μας προς όφελος των Γερμανών. Και η κυρία Μέρκελ έρχεται κομίζοντας απαιτήσεις και τελεσίγραφα.

Φυσικά και ενδιαφέρεται για την εξέλιξη (σε βάρος της πατρίδας μας) της υπόθεσης της ονομασίας των Σκοπίων. Η κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών είναι ένα από τα κεντρικά ζητήματα που απασχολούν τη γερμανική κυβέρνηση, αλλά σε αυτή την επίσκεψη υπάρχει και άλλο αίτημα από την πλευρά του Βερολίνου: Η διακοπή κάθε συζήτησης και αναφοράς από την ελληνική πλευρά για τις πολεμικές επανορθώσεις και το αναγκαστικό δάνειο. 
Κάθε φορά που γίνεται μνεία σε αυτή την αχίλλειο πτέρνα της «ατμομηχανής» της Ευρώπης, προκαλείται μεγάλη ανησυχία και στην κυβέρνηση της χώρας, αλλά και στο οικονομικό κατεστημένο της, το οποίο είναι άμεσα συναρτώμενο με την πορεία και της Γερμανίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


Αν η πατρίδα μας ανακινήσει σοβαρά και διεθνοποιήσει το θέμα της εξόφλησης του αναγκαστικού δανείου που πήραν οι Γερμανοί από την κατεχόμενη Ελλάδα, τότε και οι άλλες χώρες από τις οποίες πέρασε η ναζιστική θεομηνία και δεν έλαβαν αποζημιώσεις -όπως η Πολωνία και η Ρωσία- θα κινηθούν αναλόγως. Η Γερμανία, σε περίπτωση που οι διεκδικήσεις φτάσουν στα άκρα και επιληφθούν διεθνή δικαστήρια, θα διαπιστώσει έκπληκτη και πολύ αργά πόσο άδικο έχει και πόσο αντιπαθής είναι σε ολόκληρο τον πολιτισμένο κόσμο.

Όπως έχει δηλώσει σε συνέντευξή του στην «κυριακάτικη δημοκρατία» ο ιστορικός ερευνητής Δημοσθένης Κούκουνας (φύλλο της 9ης Σεπτεμβρίου 2012), η Γερμανία οφείλει στην Ελλάδα -μόνο για το αναγκαστικό κατοχικό δάνειο- περίπου 510 δισ. ευρώ!
Ο γερμανικός βιομηχανικός γίγαντας στήθηκε πάνω στα κόκαλα των μακελεμένων λαών του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.
Αν οι Γερμανοί πληρώσουν όσα οφείλουν, θα διαλυθούν.
Αυτός είναι ο μεγάλος φόβος της Μέρκελ.

Δημοκρατία


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]