Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

«Ο Σαλβίνι κάνει επανάσταση» στο προσφυγικό


Την τακτική του Ιταλού ακροδεξιού υπουργού Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι, ο οποίος επιδεικνύει με ένα νέο νόμο τη σκληρή στάση κατά των προσφύγων, σχολιάζει αναλυτικά η ελβετική εφημερίδα Neue Zürcher Zeitung, με τον αρθρογράφο να επισημαίνει χαρακτηριστικά ότι η κυβέρνηση της Ρώμης "κάνει με προσήλωση αυτό που είχε εξαγγείλει. Κάνει επανάσταση. Επιχειρεί να αλλάξει ριζικά το πολιτικό σύστημα της Ιταλίας, να εξαρθρώσει το κράτος δικαίου και να υπονομεύσει την ΕΕ".

Σύμφωνα με την ΝΖΖ η μέθοδός της Ιταλίας "είναι να στήνει αντιπαραθέσεις σε όλα τα μέτωπα - όσο περισσότερη ένταση τόσο το καλύτερο", σημειώνοτας πως ο υπουργός Εσωτερικών "με μία έξαλλη κινητοποίηση εναντίον των μεταναστών και άλλων (υποτιθέμενων) εχθρών της Ιταλίας, ο Σαλβίνι καταφέρνει να διατηρεί τους οπαδούς του σε διαρκή εγρήγορση και αγανάκτηση, αλλά και να κινητοποιεί νέους οπαδούς".


Εκτός από τις ανησυχητικές εξελίξεις στην Ιταλία γύρω από το προσφυγικό ζήτημα, η εφημερίδα της Ζυρίχης επισημαίνει ακόμη ένα ανησυχητικό στοιχείο σχετικά με την ιταλική πολιτική κουλτούρα σημειώνοντας ότι "δεν υπάρχει αντιπολίτευση, παρά μόνο η ίδια η κυβέρνηση εξακολουθεί να συμπεριφέρεται ως αντιπολίτευση στο παλαιό πολιτικό κατεστημένο".

Χαρακτηριστικό είναι το σχολιό της ΝΖΖ πως ο: "Μπερλουσκόνι έχει εξαφανιστεί, ο Ρέντσι έχει εξουδετερωθεί, τα κόμματά τους βρίσκονται σε παρακμή, νέοι ηγέτες δεν διαφαίνονται. Η ελεγκτική αρμοδιότητα του Κοινοβούλιο έχει σχεδόν εκλείψει. Τουλάχιστον ο ιταλικός τύπος ανταποκρίνεται στην αποστολή του, να παρακολουθεί την κυβέρνηση με κριτική διάθεση. Γι αυτό και τον αποκαλούν 'δημοσιογραφία του ψεύδους' οι νέοι κυβερνώντες".


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]