Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο υπουργός Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αποστολάκης!


Του Κωνσταντίνου Λουκόπουλου

Το τελευταίο πράγμα που είχε στο μυαλό του ο Πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας όταν εδώ και κάποιες εβδομάδες αποφάσιζε να αντικαταστήσει τον κ. Πάνο Κάμμενο στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας μέχρι προχθές ΑΓΕΕΘΑ Ναύαρχο κ. Ευάγγελο Αποστολάκη ήταν να… «τιμήσει» τις Ένοπλες Δυνάμεις όπως υποστήριξε κάποιος στενός φίλος και συνάδελφος μου σε χθεσινοβραδινή μας συνομιλία. Ούτε βεβαίως για να δώσει αυτά τα μηνύματα που υπονόησε στο… εξωτερικό και στο… εσωτερικό όπως και ολίγον θεατρικά τόνισε κατά την συνάντηση του με τον Ναύαρχο κ. Αποστολάκη ενδεδυμένο για τελευταία με την Στολή του την Δευτέρα το πρωί όταν στην Μεσογείων ο εν αποδρομή κ. Καμμένος έκοβε… κατασυγκινημένος την πίτα του Υπουργείου με την παρουσία των συνεργατών και σύσσωμης της… λοιπής Στρατιωτικής Ηγεσίας.

Ο Πρωθυπουργός ακροβατώντας θεσμικά και δεοντολογικά, κάτι που άλλωστε συνηθίζει να κάνει, υπουργοποίησε για πρώτη φορά στα μεταπολιτευτικά χρόνια εν ενεργεία Αρχηγό Επιτελείου. Ίσως να ζήλεψε τον Τούρκο Πρόεδρο Ερντογάν που την περασμένη χρονιά υπουργοποίησε τον Αρχηγό των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων Χουλουσί Ακάρ. Αν ο κ. Τσίπρας πίστευε ότι ο κ. Αποστολάκης έπρεπε οπωσδήποτε να διαδεχθεί τον κ. Καμμένο (και όντως λαμβάνοντας υπόψη τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει καλύτερος του) και όντως σεβόταν τους θεσμούς, τις Ένοπλες Δυνάμεις αλλά και τον ίδιο τον Ναύαρχο γιατί δεν τον αποστράτευσε τον Σεπτέμβριο που συμπλήρωσε την προβλεπόμενη 3ετή θητεία του και με απόφαση του ΚΥΣΕΑ την ανανέωσε για ακόμα ένα χρόνο;


Ο κ. Τσίπρας απλά χρησιμοποιεί (με την πλήρη σημασία της λέξεως) ευκαιριακά τον Ναύαρχο Αποστολάκη. Πιστεύει ότι θα διατηρήσει το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και όσα συνδέονται με αυτό στο «απυρόβλητο» της κριτικής και θα δημιουργήσει συνθήκες συναίνεσης, ενότητας και συνεργασίας όπως ανέφερε μέσα ή έξω από τα δόντια του και με το βλέμμα χαμηλωμένο (άραγε γιατί) ο νέος Υπουργός Εθνικής Άμυνας της Κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αποστολάκης. Φαίνεται ότι ο κ. Αποστολάκης ως … Στρατιώτης που ήταν δεν αντιλήφθηκε τόσα χρόνια με ποιον τρόπο Κυβέρνηση και Κόμμα, «υπηρετούν» την Πατρίδα και συνεπώς πως «διασφαλίζουν» τα εθνικά μας συμφέροντα και οπωσδήποτε πως καλλιεργούν την εθνική ενότητα. Ίσως να ανέπτυξε «εκών άκων» από το 2015 που ανέλαβε τα καθήκοντα του ΑΓΕΕΘΑ, «βλέφαρα» που δεν τον άφηναν να δει τι γίνεται.

Το υπερκομματικό προφίλ που επιχειρούν κάποιοι να προσδώσουν στον κ. Αποστολάκη προκαλεί απλά θυμηδία. Ας κατανοηθεί ότι από χθες είναι Υπουργός Εθνικής Άμυνας της Κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ με ότι αυτό σημαίνει. Ταυτίζεται πλήρως με αυτήν και συνεπώς με τις πολιτικές της σε όλα τα ζητήματα και ιδιαίτερα σε αυτά που ονομάζουμε εθνικά θέματα. Πρωτίστως και με την κυβερνητική εμμονή στην εθνικά επιζήμια Συμφωνία των Πρεσπών. Η επιλογή του κ. Αποστολάκη μέσα σε μία ημέρα να βγάλει την Στολή και να φορέσει πολιτικά είναι αναντίρρητα δικό του θέμα. Από εδώ και πέρα όμως θα κρίνεται ως Πολιτικός Προϊστάμενος και όχι ως ο Στρατηγικός και Επιχειρησιακός Διοικητής των Ενόπλων Δυνάμεων.

Εδώ κρίνεται σκόπιμο να επισημανθεί ότι η Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου εκφράζει τον πολιτικό-δημοκρατικό έλεγχο στις Ένοπλες Δυνάμεις που ασκείται εκ μέρους του λαού. Δίνει την πολιτική κατεύθυνση της Κυβέρνησης σε αυτές, επιβλέπει την εφαρμογή της και ασκεί πολιτική διαχείριση. Σε καμία περίπτωση δεν διοικεί τις Ένοπλες Δυνάμεις και για αυτό τα περί βατράχου κλπ που λέγονται από ασχέτους και σχετικούς μόνο χαμόγελα ευθυμίας προκαλούν. Όπως χαμόγελα ευθυμίας προκαλούνται και από όσα αφελή γράφονται σχετικά με τις … πολύ καλές σχέσεις που έχει με τον «πρώην και πλέον νυν» Τούρκο ομόλογο του Χουλουσί Ακάρ. Κάτι που θα βοηθήσει (sic) τις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Όπως «βοήθησε» μάλλον όταν και την… απελευθέρωση των 2 συλληφθέντων και φυλακισθέντων για μήνες ελλήνων στρατιωτικών.

Ο τέως ΑΓΕΕΘΑ και νυν Υπουργός Εθνικής Άμυνας της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ κ. Αποστολάκης έκανε όπως προαναφέρθηκε την επιλογή του. Έγινε Υπουργός μίας παραπαίουσας και σε αποδρομή Κυβέρνησης που το κύριο μέλημα της αυτή την περίοδο είναι να κλείσει την επονείδιστη Συμφωνία των Πρεσπών. Είτε δεν έχει συνειδητοποιήσει ο ίδιος ότι αναπόδραστα συνδέει το όνομα του συμμετέχοντας σε ένα Υπουργικό Συμβούλιο που προχωράει και «κλείνει» αυτό το εθνικά θλιβερό θέμα είτε τελικά δεν ενδιαφέρεται ακολουθώντας σε αυτόν τον επιζήμιο για την Πατρίδα δρόμο, τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα.

Liberal


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]