Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πρόθυμοι να ψηφίσουν απρόθυμοι να ... μιλήσουν


Οι τέσσερις από τους έξι πρόθυμους βουλευτές που έχουν δηλώσει πως θα δώσουν θετική ψήφο στη Βουλή δεν έδειξαν την ίδια προθυμία να μιλήσουν και να δικαιολογήσουν την απόφασή τους να στηρίξουν την κυβέρνηση.

Η Έλενα Κουντουρά και ο Βασίλης Κόκκαλης δεν διέκοψαν καν το ταξίδι τους στην Κίνα για να λάβουν μέρος έστω και τη δεύτερη ημέρα σε μια από τις κορυφαίες διαδικασίες της Βουλής που είναι αυτή της ψήφου εμπιστοσύνης. Ούτε καν να δικαιολογήσουν έστω έναντι των ψηφοφόρων τους λόγους για τους οποίους επέλεξαν να τεθούν εκτός του κόμματός τους.

Μάλιστα οι δυο πρώην βουλευτές των ΑΝΕΛ και νυν... ανεξάρτητοι ψηφίζουν με επιστολική ψήφο.

Ούτε όμως και η Κατερίνα Παπακώστα μίλησε. Η εκλεγμένη με τη Ν.Δ. βουλευτής που σήμερα έχει τη θέση της υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη που φέρεται επίσης διατεθειμένη να ψηφίσει και τη συμφωνία των Πρεσπών δεν πήρε το λόγο στη διαδικασία στο Κοινοβούλιο. Δεν στήριξε το έργο της κυβέρνησης στην οποία θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης.


Όμως και ο Κώστας Ζουράρις που αποφάσισε να δώσει θετική ψήφο δεν δικαιολόγησε την απόφασή του. Άλλωστε σύμφωνα με τον Π. Καμμένο ο λόγος που ο ίδιος του είπε πως θα ψηφίσει θετικά είναι πως πρόκειται για... αριστερή κυβέρνηση. Σημειώνεται πάντως ότι ο Κ. Ζουράρις έχει δηλώσει πως δεν θα ψηφίσει τη συμφωνία των Πρεσπών εν τούτοις μετά τη σημερινή του ψήφο αυτό δεν έχει σημασία.

Από τους έξι μίλησαν οι δύο. Ο Σπύρος Δανέλλης που έκανε λόγο για ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις και αλλαγές και ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος.

Οι έξι πρόθυμοι θα κληθούν να πάρουν θέση και για τη συμφωνία των Πρεσπών. Οι Βασ. Κόκκαλης και Κ. Ζουράρις έχουν δηλώσει δημοσίως ότι θα καταψηφίσουν. Προς το παρόν αυτή είναι η καταγεγραμμένη θέση τους.

Η Κατερίνα Παπακώστα θα ψηφίσει θετικά παραμένοντας στη θέση της υφυπουργού, το ίδιο θα κάνει και ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος ενώ ο Σπύρος Δανέλλης ούτως η άλλως έχει δηλώσει πως δίνει ψήφο εμπιστοσύνης ώστε να κατατεθεί προς κύρωση η συμφωνία των Πρεσπών.

Η Έλενα Κουντουρά δεν έχει τοποθετηθεί. Η τελευταία δήλωσή της προ 8μηνου περίπου ήταν κάθετα αντίθετη στη συμφωνία. Έκτοτε έχει κυλήσει πολύ νερό ενώ η αφωνία της γενικότερα ερμηνεύεται ότι οδηγεί με ακρίβεια σε μια θετική ψήφο και για τη συμφωνία των Πρεσπών.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]