Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ψήφος «μαχαιριά» στη Μακεδονία


Υπόλογοι έναντι της Ιστορίας αυτοί που θα δώσουν παράταση ζωής στην κυβέρνηση
Σήμερα το βράδυ η ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση με ορίζοντα το ξεπούλημα! 
Τσίπρας προς Ν.Δ.: Μη μιλάτε για αποστασίες

Μαχαιριά» στη Μακεδονία δίνουν απόψε τα μεσάνυχτα οι 145 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ από κοινού με τους έξι «προθύμους», καθώς αναμένεται να παράσχουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, για να υλοποιήσει στη συνέχεια ανενόχλητη το σχέδιο ξεπουλήματος του ονόματος, με την επικύρωση της προδοτικής συμφωνίας Τσίπρα - Ζάεφ.

Η ονομαστική ψηφοφορία θα διεξαχθεί αργά το βράδυ, έπειτα από τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών, που θα τοποθετηθούν εκ νέου μετά το χθεσινό «μπρα ντε φερ». Η κυβέρνηση θεωρεί δεδομένο πως θα πιάσει τον «πήχη» των 151 ψήφων που έθεσε ο πρωθυπουργός, με σκοπό να εξαντλήσει τη συνταγματική θητεία της, όπως διαμηνύει. Ούτε όμως η αντιπολίτευση φαίνεται ότι προσδοκά σε πτώση της κυβέρνησης, καθώς άπαντες γνωρίζουν πια, και οι μεν και οι δε, ότι ο «μαγικός» αριθμός των επιπλέον έξι ψήφων έχει βρεθεί.

Ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε από το βήμα καθαρές λύσεις και στάση ευθύνης από όλους τους βουλευτές. Κάλεσε δε τον αρχηγό της Ν.Δ. να μη μιλά για αποστασίες, καθώς θα έπρεπε να είναι πιο προσεκτικός λόγω... οικογενειακής παράδοσης. «Αυτοί που ρίχνουν μια κυβέρνηση είναι ιστορικά οι αποστάτες, όχι αυτοί που μένουν για να τη στηρίξουν» πρόσθεσε.


Για τις μετεγγραφές

Επιχειρώντας δε να δώσει απαντήσεις στη σκληρή κριτική από το σύνολο της αντιπολίτευσης περί ευκαιριακών και ετερόκλητων μετεγγραφών, με σκοπό να παραμείνει λίγο ακόμα στην εξουσία, ο πρωθυπουργός επέλεξε να στρέψει εκ νέου τα βέλη του προς τη «γαλάζια» παράταξη, υποστηρίζοντας ότι δεν έχει δικαίωμα να μιλά για αθέμιτες συμμαχίες, από τη στιγμή που έχει εγγράψει στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της τέσσερις βουλευτές από άλλα κόμματα.

Την ίδια ώρα, αφού πρώτα κατήγγειλε «πογκρόμ» επιθέσεων και τρομοκράτησης των βουλευτών (διαβάστε σχετικά στη σελ. 5), υπεραμύνθηκε εκ νέου της συμφωνίας με τα Σκόπια, ισχυριζόμενος ότι η κυβέρνηση έπραξε «το σωστό, το εθνικά ωφέλιμο και το πατριωτικό». Χαρακτήρισε δε πολιτικά και ηθικά ανέντιμη τη στάση της αντιπολίτευσης, επειδή, όπως είπε, βάζει μπροστά το κομματικό από το εθνικό όφελος. «Είναι πολιτικοί αγύρτες και επικίνδυνοι για τον τόπο όσοι άλλαξαν στάση στο Μακεδονικό μόνο και μόνο για να σώσουν το κομματικό μαγαζί» κατήγγειλε.

Οσο για τον μέχρι πρότινος κυβερνητικό εταίρο, ο Αλέξης Τσίπρας ξεκαθάρισε ότι διαφωνεί με τον Πάνο Καμμένο, αλλά σέβεται τη στάση του. Σχολίασε, ωστόσο, ότι η κίνησή του να αποσύρει τη στήριξή του θέτει σε διακινδύνευση τις προσπάθειες της κυβέρνησης.

Δημοκρατία


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]