Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Σε ισχύ η Συμφωνία των Πρεσπών και με απλή πλειοψηφία


Εάν το "Ποτάμι" απέχει της ψηφοφορίας, τότε η κυβέρνηση περνάει τη Συμφωνία των Πρεσπών με απλή πλειοψηφία

Του Τάσου Ευαγγελίου

Κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ «στρώνουν το χαλί» και δηλώνουν ότι η Συμφωνία των Πρεσπών θα κυρωθεί και με κάτω από 151 ψήφους όπως προβλέπεται άλλωστε αφού πρόκειται για διακρατική συμφωνία.

«Δεν μπορεί να μη γίνει αποδεκτό το αποτέλεσμα μιας ψηφοφορίας», σημείωσε χαρακτηριστικά ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, βάζοντας τέλος και στο άλλοθι των βουλευτών που δηλώνουν ότι δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση, αλλά θα καταψηφίσουν τη συμφωνία.

Ο Πάνος Σκουρλέτης μιλώντας στο Θέμα FM σημείωσε ακόμη ότι ο Αλέξης Τσίπρας έθεσε το όριο των 151 και μίλησε για εν ευθέτω χρόνω εκλογές ως προς την ψήφο εμπιστοσύνης και όχι σχετικά με τη συμφωνία.

Κάνοντας λόγο για ευθύνη των κομμάτων και των βουλευτών ξεχωριστά και για «εθνικό καθήκον» ανέφερε απλά ότι η κύρωση της συμφωνίας με 151 ψήφους δύναται να προκαλέσει πολιτικό πρόβλημα εν τούτοις η κυβέρνηση θα έχει λάβει ψήφο εμπιστοσύνης

Ξεκαθάρισε μάλιστα ότι μετά την αποχώρηση του Π. Καμμένου μπορεί να αντέξει πολιτικά και έχει μεγαλύτερη συνοχή.

Οι αναφορές του Π. Σκουρλέτη έρχονται να προστεθούν σε αυτές του Ν, Βούτση, ο οποίος μιλώντας σε δημοσιογράφους στη Βουλή δήλωσε ότι η συμφωνία «δεν πρέπει αλλά… πρέπει» να περάσει με 151 βουλευτές αφήνοντας όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά.


Πρέπει να σημειωθεί πως η συμφωνία των Πρεσπών για να κυρωθεί προβλέπεται απλή πλειοψηφία επί των παρόντων βουλευτών και όχι απόλυτη πλειοψηφία επί του συνόλου των μελών του κοινοβουλίου

Ουσιαστικά η κυβέρνηση βλέποντας ότι το Ποτάμι επανεξετάζει, μετά τις τελευταίες εξελίξεις, τη στάση του και προκειμένου να αποφύγει δυσάρεστες εκπλήξεις προετοιμάζει το έδαφος.

Εξ ου και οι αναφορές στο γεγονός πως η κύρωση δεν προβλέπει 151 ψήφους καθώς και στο γεγονός πως ο Αλέξης Τσίπρας δεν συνέδεσε αυτή τη ψηφοφορία με εκλογές έστω και εν ευθέτω χρόνων.

Υπενθυμίζεται ότι δύο εκ των προερχόμενων από τους ΑΝΕΛ Βουλευτές, οι κκ Βασίλης Κόκκαλης και Κώστας Ζουράρις έχουν δηλώσει ότι δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση αλλά καταψηφίζουν τη συμφωνία.

Αν υλοποιήσουν τη δέσμευση αυτή και οι βουλευτές του Ποταμιού δηλώσουν αποχή τότε ο αριθμός των βουλευτών που θα εγκρίνει την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών θα είναι 149.

Σε κάθε οι βουλευτές που σήμερα θα δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση επιτρέπουν και την κύρωση της συμφωνίας. Νομικά θα τεθεί σε ισχύ ακόμη και αν τεθεί πολιτικό θέμα για την κυβέρνηση.

Αυτός άλλωστε είναι και ο λόγος που ο Αλέξης Τσίπρας επέλεξε να ακολουθήσει αυτή τη διαδικασία. Να προηγηθεί δηλαδή η ψήφος εμπιστοσύνης της κύρωσης έχοντας όπως όλα πλέον δείχνουν καταφέρει εδώ και καιρό να βρει τις ψήφους που του έλλειπαν από την προσυμφωνημένη αποχώρηση Καμμένου.

Liberal


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]