Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ξεπούλημα Κυπριακού α λα Πρέσπες;


Ανάμεσα στους άλλους Ευρωπαίους που αδιαφορούν για την ελληνική Μακεδονία και είναι υπέρμαχοι της συμφωνίας των Πρεσπών, που εξυπηρετεί τα γεωπολιτικά και οικονομικά τους συμφέροντα, βρέθηκε και ο Κύπριος Πρόεδρος να συγχαίρει τον Έλληνα πρωθυπουργό για τη συμφωνία! Και κατάπιε με ευχαρίστηση τη δήλωση του κ. Τσίπρα για συμφωνία- πρότυπο και για λύση του Κυπριακού. Συμφορά μας!

Δεν είναι οξύμωρο ότι ο άνθρωπος, ο οποίος κατηγορεί τους Έλληνες που διαφωνούν μαζί του ως ακροδεξιούς, συναγελάζεται και συμβαδίζει χέρι- χέρι με τον εκπρόσωπο της κυπριακής δεξιάς, ο οποίος υπερασπιζόταν το σχέδιο Ανάν, που οδηγούσε σε τουρκοποίηση της Κύπρου. Και για την υπεράσπιση του οποίου (σχεδίου) έπεσαν με κάθε τρόπο εκατομμύρια επί εκατομμυρίων δολάρια και ευρώ σε κόμματα, ΜΜΕ και πολιτικούς. Τα οποία εξαϋλώθηκαν χάρη στον τότε πρόεδρο Τάσσο. Τον οποίο ο τότε ΣΥΡΙΖΑ έβριζε ως ακροδεξιό!

Παρακολουθώντας την πορεία του κ Τσίπρα δεν πρέπει να προκαλεί έκπληξη η αγαστή συνεργασία με τον δεξιό κ Αναστασιάδη. Και ο αλληλοθαυμασμός στις δηλώσεις. Ο οποίος είναι αληθινός.

Γιατί η αλήθεια είναι ότι τόσο ο κ Τσίπρας όσο και ο κ Αναστασιάδης παρακαλούν να μπορούσαν να υπογράψουν μια αντίστοιχη με τις Πρέσπες συμφωνία fast truck και για την Κύπρο. Όπου θα δημιουργούνταν δύο κράτη, η Βόρεια Κύπρος και η Νότια Κύπρος και «θα ζούσαν όλοι εν ειρήνη». Άλλωστε, σύμφωνα με τη συλλογιστική Τσίπρα, Αναστασιάδη, Κίσσινγκερ και Σόρος «τι έχουν να μοιράσουν οι λαοί αν ευημερούν;» Τίποτε. Αν όλα αγοράζονται και πουλιόνται… Κι αν δίπλα σου δεν έχεις την Τουρκία αλλά το Λουξεμβούργο…


Ο επόμενος κίνδυνος για τον ελληνισμό και τα δίκαιά του, λοιπόν, είναι το Κυπριακό. Γιατί την Ελλάδα, που είναι το διαχρονικό στήριγμα της Κύπρου (με εξαίρεση τη χούντα) την κυβερνάει μια παρέα ανίδεων τυχοδιωκτών, που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η διαιώνιση της καρέκλας τους με κάθε μέσο. Όπως επί χούντας. Και αυτό το τελευταίο να προσεχτεί: Με κάθε μέσο. Νόμιμο ή όχι.

Από την άλλη πλευρά, την Κύπρο κυβερνάει ένας πρόεδρος χωρίς σχέδιο που να υπερασπίζεται την Κυπριακή δημοκρατία με τα αναφαίρετα δημοκρατικά δικαιώματα της πλειοψηφίας. Κυβερνάει ένας πρόεδρος, που συζητάει πλέον για χαλαρή ομοσπονδία (!), αφού τα έχει βρει μπαστούνια με τους Τούρκους και τους Τουρκοκύπριους. Και νομίζει ότι αν χωριστεί το νησί στα δύο, θα έχει οριοθετήσει τους Τουρκοκύπριους στα δικά τους σύνορα, απαλλάσσοντας τους Κύπριους από τη μακροχρόνια διαρκή πίεση! Αν νομιμοποιήσει τη διχοτόμηση και τον Αττίλα δηλαδή!

Αυτών των δύο μοιραίων ανθρώπων συναντώνται οι απόψεις στην Κύπρο και στο Μακεδονικό! Οι οποίες είναι εξ ίσου ενδοτικές. Και κατά παράδοση, εξ ίσου δεξιές! Αφού, σύμφωνα με τη ρητορική του κ. Τσίπρα η ενδοτικότητα και η προδοσία των συμφερόντων της χώρας (αλλά και όλων των χωρών) είναι μονοπώλιο της δεξιάς!

Εμείς εδώ δεν ξεχνάμε, και είναι δουλειά μας να το θυμίζουμε στο λαό, ότι όταν ο Ν. Κοτζιάς είχε προτάξει την κατάργηση των εγγυήσεων και την αποχώρηση των ξένων στρατευμάτων ως προϋπόθεση για συνομιλίες, οι σημερινοί Κύπριοι κυβερνήτες βολιδοσκοπούσαν την Αμερικάνα υφυπουργό Εξωτερικών για να τον «ξηλώσουν»!

Και σήμερα, θυμήθηκαν την κατάργηση των εγγυήσεων και την αποχώρηση του Αττίλα, σε ένα αλαλούμ ανύπαρκτο σοβαρό σχέδιο για επίλυση του Κυπριακού. Σ αυτό το αλαλούμ, κάθε σχέδιο τύπου Πρεσπών, που χαρίζει βαριά κεκτημένα προκειμένου να φύγει από πάνω τους ο βραχνάς, είναι άξιο χειροκροτήματος! Γιατί ως βραχνά ζουν το πρόβλημα της χώρας τους και όχι ως υπεράσπιση της πατρίδας τους.

Στη ρητορική του κ. Τσίπρα οι Έλληνες που διαφωνούν με τη συμφωνία των Πρεσπών είναι ακροδεξιοί και άμυαλοι. Και, όπως λέει, ο απελευθερωτικός αγώνας της ΕΟΚΑ, που πέταξε τους Άγγλους από το Νησί, είναι ένας ακροδεξιός αγώνας από τον ακροδεξιό Γρίβα. Στα μνήματα των αγωνιστών του οποίου ο υπουργός Άμυνας Αποστολάκης κατέθεσε χτες στεφάνι! Τρικυμία εν κρανίω.

Ο κ Τσίπρας, μετά το μακεδονικό έχει προφανώς αναλάβει να προωθήσει και λύση του κυπριακού σύμφωνα με την έκθεση του State Department, που δημοσιεύσαμε προχτές: «υπέρ των συμφερόντων της αμερικανικής πατρίδας». Δεν το έχει σε τίποτε. Και οι ΗΠΑ αποκλείεται να τον εκμεταλλευτούν για να κλείσουν υπέρ των συμφερόντων τους μόνο το βαλκανικό ζήτημα. Τώρα είναι η μεγάλη ευκαιρία τους. Πού θα ξαναβρούν τέτοιον τυχοδιώκτη άπατρι σ' αυτή τη χώρα.

Γ. Παπαδόπουλος - Τετράδης
Liberal



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]