Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Προς ένοπλο ελληνοτουρκικό επεισόδιο


Οι «Μεγάλες Δυνάμεις» περιμένουν την έκβασή του...

Στις αρχικές προετοιμασίες ενός ένοπλου επεισοδίου μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας "κινείται" η περιοχή. Το "θερμό" αυτό επεισόδιο κρίνεται αναγκαίο από πολλούς δρώντες ώστε να ξεκαθαρίσει το τοπίο στην Ανατολική Μεσόγειο και όχι μόνο.

Σκοπός της Τουρκίας θα είναι η ήττα των ελληνικών δυνάμεων ώστε να συρθεί η Ελλάδα στο Δικαστήριο της Χάγης με βάση την τουρκική ατζέντα.

Το θερμό επεισόδιο κρίνεται επιβεβλημένο από την Τουρκία ώστε:
- Να ελεγχθεί ο αγωγός East-Med και τα ενεργειακά οικόπεδα της Κύπρου
- Να υφαρπάξει το Αιγαίο με επαναχάραξη συνόρων
- Να αναβαθμιστεί γεωπολιτικά η Αγκυρα με έλεγχο και του νέου αυτού ενεργειακού αυτού διαδρόμου.
- Θα καταστεί περιφερειακή υπερδύναμη δεδομένης και της "νίκης" που σηματοδοτεί η φαινομενική απόσυρση των Αμερικανών στην Β.Συρία και η συμφωνία με Ρωσία-Κίνα για τους νέους δρόμους στην Ευρασία.

Το τουρκικό σχέδιο των 3 αγωγών
- Η Τουρκία "ελέγχει" πλέον τον "Turkish Stream" ο οποίος σε λίγο θα της δώσει την ικανότητα- με βάση και την συμφωνία με Σερβία- να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ενεργειακό ρόλο στα Βαλκάνια.
- Μελλοντικά θα ελέγξει ακόμη έναν αγωγό. Αυτόν μέσω Ιράν-Ιράκ-Συρίας, τον αγωγό "South Pars".
- Αν δεν ελεγχεί ο "East-Med" και η Κύπρος, τότε η Τουρκία θα "πυρπολήσει" το ΝΑΤΟϊκό πρότζεκτ

Δεδομένης της διπλωματικής ήττας των Αμερικανών στην Β.Συρία, η Ουάσινγκτον δεν είδε έγκαιρα ότι εκτυλίσσται ένα ρωσοτουρκικό σχέδιο στα Βαλκάνια πανομοιότυπο με αυτό που διαδραματίστηκε στην Μέση Ανατολή.

Στόχος είναι η εκδίωξη των Αμερικανών ή η δραματική μείωση της επιρροής τους στην περιοχή.


Δυστυχώς, η τακτική των ΗΠΑ έχει αποθρασσύνει την Άγκυρα η οποία αντί να επιστρέψει απλά στο "δυτικό μαντρί", θέλει να καταστεί περιφερειακή υπερδύναμη με πρώτο θύμα την Ελλάδα.

Άλλωστε κάποιους αυτό τους βολεύει. Διότι μόνο η Ελλάδα μπορεί να "στηθεί" σε ένα πόλεμο "δια αντιπροσώπων"...

Ταυτόχρονα, η συμφωνία των Πρεσπών, η προαγωγή των δύο βασικών υπευθύνων της αιχμαλωσίας των δύο Ελλήνων στρατιωτικών (ο ένας έγινε ΑΓ/ΕΣ και ο άλλος διορίστηκε σωματάρχης στο Γ' ΣΣ), η αδυναμία που επιδεικνύει συστηματικά η Ελλάδα, έχουν προσκαλέσει την Τουρκία σε ένοπλο επεισόδιο στην περιοχή μας.

Μόνο με νίκη στο πεδίο της μάχης θα μπορέσουμε να αποκρούσουμε τις τουρκικές γεωστρατηγικές επιδιώξεις. Οποιαδήποτε νέα συμφωνία στο στυλ "συμφωνίας Πρεσπών", θα ανοίξει τον "ασκό του Αιόλου" και διμέτωπο αγώνα επιβίωσης μελλοντικά.

Βασίλης Καπούλας
ProNews



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]